Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Pletené náramky

Zdravím!
Dneska pro vás mám článek o eshopu pletenenaramky.cz. Pokud si ale myslíte, že je tenhle článek jen obyčejnou reklamou a chcete přestat číst, tak nepřestávejte, protože tomu tak není. A hned se dozvíte proč.

Nedávno mi do emailové schránky přistála zpráva právě z tohoto eshopu s nabídkou spolupráce ohledně výměny banerů. Klasickou výměnu banerů tady na blogu vůbec nedělám, nechci to tu mít jako jeden velký billboard, ale když jsem zabrousila na web eshopu, celý projekt mě docela zaujal a tak jsem si řekla, že si o tom zkusím zjistit ještě něco víc. Začala jsem se zajímat o to, jak vše na eshopu funguje a domluvili jsme se na tom, že jeden náramek vyzkouším, abych si to "ošahala" a věděla, co podporuju, pokud to teda podporovat budu. No a informace i náramek mě přesvědčily, proto vám tedy chci říct, o co vlastně jde. ;) Ráda bych vám předala co nejvíce informací, které se na web eshopu nevlezly, ale mohly by kdekoho zajímat. 

Jak asi odtušíte z názvu, eshop prodává pletené náramky. Ne ale jen tak ledajaké. Náramky jsou pletené hlavně v Thajsku, tento jeden dokonce v Peru. Prodejce náramku z Peru, který sídlí v hlavním městě Lima, a od kterého eshop náramky nakupuje, má dokonce certifikát od Control Union Fair Choice, který dokauje, že se řídí Fair Trade politikou. Prodejce nakupuje náramky přímo od peruánských idniánů, čímž se snaží je podpořit v tom, aby si zachovali své tradice, a také půdu.


Co to je Fair Trade?

  • Minimální ceny, pod něž nesmějí dohodnuté ceny mezi pěstiteli a obchodníkem klesnout.
  • Dětská práce, která narušuje právo na vzdělání a zdravý tělesný i duševní rozvoj dítěte je zakázána.
  • Pracovníci na plantážích, farmách a v dalších podnicích pracují v důstojných a bezpečných pracovních podmínkách. Dostávají slušnou mzdu, která pokrývá náklady na jejich živobytí.
  • Škodlivé agrochemikálie a geneticky upravené plodiny jsou z fair trade vyloučeny. Podporovány jsou udržitelné pěstitelské a výrobní postupy, které zachovávají ekosystémy pro příští generace, ale také chrání zdraví pěstitelů i spotřebitelů.
Všechny náramky jsou vyrobeny ze 100% bavlny.


Sama jsem si otestovala pletený náramek Kelt a jsem z něj nadšená. Vypadá opravdu kvalitně, na ruce je příjemný a hlavně se mi hodně líbí zapínání, které vypadá nenápadně a zároveň dobře drží a nikde nepřekáží. Můj náramek je z Thajska (eshop pletenenaramky.cz jej nakupuje od společnosti, která byla založena v Chiangmai v Thajsku). Náramky tam vyrábějí místní řemeslníci. Bohužel se poslední dobou tento vzor snaží napodobovat několik asijských výrobců, takže lidé velice málo nakupují originály, které pochází od těchto řemeslníků.

Mrzí mě, že někteří lidé vidí jen možnost koupit si levný náramek a nepřemýšlí nad tím, že kdyby si koupili opravdu originál, mohou tím někomu skutečně velice pomoct.



No a jak se k vám náramky dostanou? 

Když si objednáte náramek z Thajska, putuje přímo odtamtud první do čínských přístavů a následně lodí nebo letadlem do celého světa, třeba právě k vám do ČR. :) Dorazí zhruba do doby 3-4 týdnů, ke mě se dostal celkem rychle. Zásilka je odeslána doporučeně, takže se nemusíte bát, že by se náramek po cestě jen tak ztratil.

Při objednávce peruánského náramku je dodání rychlejší, protože je eshop má tyto náramky již naskladněny a dostane se k vám tak do cca 3-5 dnů.


Myslím si, že náramky jsou hlavně moc pěkným dárkem přátelům, blízkým nebo rodině. Navíc znáte přece tradici náramků přátelství, že? :) Já náramek nakonec darovala svojí mamce, protože vím, že ona má přesně tento styl ráda a upotřebí ho daleko víc, než já. No a měla obrovskou radost, všude se s náramkem chlubí a hlavně si stejně jako já chválí jeho zapínání a vzhled.

A komu uděláte radost vy? Ať už sobě nebo kamarádce, věřte, že hlavně pomůžete někomu ve světě, kdo pro vás náramek vyrobil. ;)


Tento článek byl napsán
ve spolupráci s eshopem

14 komentářů:

  1. Wau, tieto náramky sú naozaj krásne :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Je to zajímavý projekt, i když mne osobně tyto typy produktů úplně míjí. S tím vysvětlením co je fair trade - je dobře, že někdo dokáže lidem vysvětlit o co jde.

    Na druhou stranu, mělo by se jednat o standard. Obecně vidím velký přínos, pokud by se třeba společnost, která e-shop provozuje, že se bude trochu angažovat a pokusí se aktivně zapojit při zlepšení životních podmínek těm, kteří to štěstí neměli. Třeba prostřednictvím webu Skutečný dárek. Sama jsem o tom přemýšlela.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý nápad, a provedení náramků se mi moc líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Přijdou mi takové správné hipísácké ale mě se ten styl líbí, hlavně ty barevné. Za Fair trade by se mělo bojovat aby to byla standardní norma a ne něco extra.

    OdpovědětVymazat
  5. Spousta lidí tady píše, že fair trade by měl být standart a NĚKDO by to měl zařídit. Jenže ono to není tak jednoduché, bohužel.

    Dokud lidi budou levné věci kupovat a vyžadovat je, nic se nezmění. A je to tak ve všem, ne jen u náramků.

    - Dokud si lidi nebudou ochotní připlatit za kvalitní tričko, které jim vydrží dýl, ale radši si koupí 6 levných, které se po pár nošeních začnou sypat, nic se nezmění.
    - Dokud si lidi nekoupí raději pár nadčasových šperků ze stříbra/zlata/jiných kvalitních materiálů, ale radši si nakoupí spoustu levné bižuterie z Číny, která po chvíli zčerná, nic se nezmění.
    - Dokud lidi nezačnou nosit na nákupy vlastní látkové tašky, ale radši si vezmou další igelitku, pro kterou nemají další využití, nic se nezmění.
    - Dokud lidi nezačnou kupovat raději jablka z ČR, ale radši si koupí mango dovezené přes půl světa, nic se nezmění.

    A je toho samozřejmě mnohem víc. Takže já jsem ráda za fair trade projekty a když člověk chce, tak si najde způsoby, jak se k nim dostat.

    Taky mi to ještě moc nejde, ale snažím se zmenšovat svoji spotřebu a ekologickou stopu a třeba jednou budu moct říct, že zbytečně neškodím.

    Nicméně tím chci naznačit, že samo se to neudělá a nejdřív musí být lidé ochotní si připlatit za věci, které jsou fair trade.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jsi to skvěle. Poslední dobou sama zjišťuju,že kupovat milion levných věcí je k ničemu a spíš dělám čistku a už nakupuju čím dál míň a když něco, tak většinou z bazarů, sekáčů, z bezpeněžních skupin na internetu (formou výměny) a podobně. Něco nového na sebe už si fakt koupím málokdy. A plátěnku vždycky sebou, nesnáším plýtvání sáčkama a igelitkama! >.< Ale musím se přiznat, že v některých věcech se ještě v tomhle mám co učit. Kéž by se snažilo více a více lidí.

      Vymazat
    2. Já se snažím už šest let a taky pořád ještě nejsem ani zdaleka tam, kde bych chtěla být.

      Pořídili jsme si látkové sáčky, ale zatím je využíváme jen při nákupu v bezobalu. Ale mám v plánu je v brzké době vyzkoušet i při nákupu v supermarketu na pečivo a ovozel :)

      Občas si ještě něco nového na sebe koupím, ale už to rozhodně není tak časté jako dřív a rozmýšlím si, jestli to fakt využiju, k čemu to budu nosit, jestli už něco podobného nemám...

      Podle mě se to povědomí trochu zlepšuje :) Začnou jedni, ovlivní pár dalších, ti ovlivní další lidi. Sleduju to třeba i na tom, jak moc se za posledních 6 let rozšířilo veganství. S ekologií to je dost podobné.

      Mám třeba v plánu letos vyrobit mamce, tátovi i ségře látkovou tašku s nějakým motivem na míru, aby to s sebou nosili rádi a nekupovali pak igelitky :) To podle mě je jeden z takových nenásilných kroků, jak to zase posunout trochu dál.

      Vymazat
    3. To je skvělý. :) Asi musím našim taky něco takového pořídit. Oni jsou na tohle hrozní, vždycky mi vše odkývou, ale pak zas vidím, jak mamka vyhazuje jídlo tak pro 3 lidi. :/ Naštěstí aspoň s igelitkama jsou na tom líp a berou si s sebou ty, co už mají doma. Mě se povedlo zatím to vsadit do hlavy trochu příteli, ten už se skoro řídí věcma tak, jak já. :D A na nákupy brává batoh. :)

      Vymazat
  6. Náramky vypadají moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  7. Takové náramky jsem viděla vloni v Zadaru a váhala jsem, jestli si je nemám koupit. Pak zvítězilo něco jiného. Ale jsou moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  8. Náramky vypadají moc pěkně, možná si nějaký hned objednám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)