Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Kocour


Zdravím!
Tak jak užíváte začínající podzim? Já mám podzim docela ráda, akorát se tento rok trošku cítím jako medvěd, protože na mě s přicházejícím podzimem doléhá nějaká únava a lenost. Musím se zase začít trochu víc hýbat, protože sama vím, že když se člověk donutí protáhnout, hned je ta únava pryč.

Tuto sobotu jsme se byli aspoň krátce s přítelem projet na kole. Konečně! jsem si po dlouhé době, co ve Zlíně bydlím přivezla do bytu kolo od našich, takže můžem jezdit, protože přítel tu má kolo už delší dobu. V sobotu to byla příjemná vyjížďka, byl docela teplý den, skoro ještě takový letní, ale ten podzim už je ve vzduchu cítit. :) 

V neděli jel přítel znovu na rozhlednu Vartovna, o které jsme nedávno psala článek, když jsme tam spolu byli. Chtěl to tam ukázat i kamarádovi a taky brali vysílačku. Já jsem měla teda možnost si doma odpočinout sama. Teda ne, že bych si s přítelem neodpočinula, ale znáte to - pustíte si filmy, které toho druhého tolik nelákají, čtete klidně dvě hodiny v kuse, protože na vás ani jednou nikdo nepromluví, prostě zase jiný druh relaxu. :) Společnost mi dělaly jen myšky, které občas vrznou kolečkem a kocour Max. Od čtvrtku do neděle jsme ho totiž jedné slečně Zlína hlídali.

Jak už jsem tu psala, jsme hrozný zvířátkomil. Od malička jsem vyrůstala vždycky minimálně se psem a jednou nebo dvěma kočkama, občas se k tomu přidaly andulky, morčata, křečci. Neumím prostě žít bez mazlíků doma. :) Ve Zlíně mám prostor jen pro naše myšky, ale abych touhu po zvířecím tulení uspokojila víc, nabízím venčení pejsků zdarma. Už jsem takto pár pejsků vyvenčila lidem, kteří třeba byli nemocní a museli ležet doma nebo neměli zrovna čas, případně mi pejska půjčili jen tak pro radost. No a když jsem nedávno viděla, že někdo shání občasné hlídání pro kocoura, hned jsem ozvala a opět zdarma se nabídla. :) Někdy bych určitě chtěla doma kočku nebo dvě. Uvědomuju si ale, že je to velká zodpovědnost, a tak ji nechci kvůli mnoha momentálním okolnostem pořizovat hned. Jednou ji určitě mít budu, teď to ale zatím jde jen dočasně na pár dní třeba takhle na hlídání nebo když jsem zachránila Rozárku a poskytla jí dočasný azyl. :) 

Někteří lidé se mi diví, že venčení a hlídání dělám zadarmo. Nemám nic proti někomu, kdo si za to nechává platit, ale já prostě nemám proč. Ano, hodily by se mi peníze navíc, komu ne? Ale za tohle je tak nějak nechci. Odměnou mi je čas strávený se zvířátkem, jeho pomazlení a kolikrát i kousky, u kterých se nejde nebavit. :D :) Některé věci jsou prostě daleko cennější, než peníze. :) 

Max byl až na jednu výjimku celou dobu hrozně hodný. Nemá ještě ani rok, ale je to kocour, takže většinu dne jen lenivě proležel na okně, i když sem tam vyžadoval i trochu akce a hraní. :) Byl tu trošku problém s myškama, protože po nich pořád mlsně pokukoval jako lovec, ale naštěstí jim kočky narozdíl od psů nevadí a klec je dobře zajištěná (navíc kočka ani nemá šanci ji nijak shodit), takže při dozoru jsem byla v klidu. Navíc ono to možná s tím lovením nebude až tak žhavé, protože kocour pokukoval spíš z dálky, ale když jsem ho vzala a přiblížila ke kleci, začal se odtahovat dozadu a zdrhat. :D  Uměl sice sedět klidně hodinu a jen čučet na klec, ale jinak asi zas tak nebojácný nebude. :))



Cheesecake se občas k odpočívání hodí. :)
Milý navíc donesl ostružiny přímo z lesa. :)


Jak jste si užili minulý víkend vy? Taky trošku při podzimu upadáte do skoro-hybernace? :))

8 komentářů:

  1. Moc krásný kocourek. Jinak já znám ten pocit podzimní a jarní únavy. Asi je to pro většinu stejné. A přitom je podzim mé nejoblíbenější období. Znamená to pro mě hraní společenských her, popíjení čajíků, koukání na seriály a filmy... Prostě období, kdy jsme s přítelem hodně spolu v kontaktu. Povídáme si a tak nějak odháníme tu podzimní depresi.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný kocour, to je od tebe hezké, že pomáháš hlídat pejsky i bez finanční odměny :) s tou leností to znám, akorát moje fyzička je celkem špatná a moje poslední jízda na kole nebyla úplně slavná :D cheescake vypadá skvěle, dala bych si :)

    LADY LENNA

    OdpovědětVymazat
  3. Ale voní ten podzim hezky...a tento deštivý víkend se mi jeví docela krásný :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten si to lenošení dokáže užít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda jo! Měl bys ho vidět na živo, úžasný, jak lenivě se umí kroutit a povalovat. :D :)

      Vymazat
  5. Krásné fotky :) ty jeho tlapičky :3

    OdpovědětVymazat
  6. To je od tebe hezké, jde vidět, že zvířátka opravdu miluješ :). Já se včera přestěhovala k přítelovi a doufám, že brzy povolí a také se nám bude po bytě procházet kocourek :D.

    OdpovědětVymazat
  7. No jo, nesmíme dopustit, aby nás podzimní chmury dostaly. Já mám podzim moc ráda, dokud je teplo, listí se barví a svítí sluníčko, ale kolem listopadu už to nestojí za nic. Kočičku taky máme a jako kotě nám v domě dělala celkem neplechu, ale pořídili jsme škrabadlo pro kočky a je naštěstí klid a už nám dělá jen radost.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)