Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Fotokniha Saal Digital


Nedávno jsem tu dávala článek z dovolené se spoustou fotek. Tento rok jsme se rozhodli si fotky z dovolené uchovat i ve fyzické podobě. Navázala jsem na spolupráci se Saal Digital. Možná jste si mohli všimnout, že Saal Digital se teď se svými produkty snaží hodně dostat do povědomí. 

Já jsem vyzkoušela k otestování foto knihu a jelikož jsem s jejím provedením upřímně moc spokojená, ráda bych vám ji ukázala a něco o ní napsala. :)

Než se ale dostanu k chválení, musím první zmínit i jedno mínus. Saal Digital nabízí (asi jako všude jinde) k vytvoření foto knihy program na ke stažení zdarma. V programu si můžete vytvořit knihu i cokoliv jiného, co Saal Digital nabízí, podle vašich představ. Nabízí se plno různých vzorů na pozadí, různé barevné kliparty, všelijaké uspořádání fotografií a podobně. Možnosti jsou opravdu bohaté, což je super, ale musím podotknout, že se mi s programem pracovalo o něco hůř, než s jinými podobnými, které už jsem měla možnost zkusit. Chvíli trvá, než člověk přijde na to, co kde je a naučí se to používat a vím jistě, že třeba kdyby si knihu chtěla tvořit sama moje mamka, tak se na to asi radši vykašle, protože není tak zdatná na počítači. Já, která se v tom pohybuju, jsem měla trošku problém a vytvoření knihy mi zabralo spoustu času. Znám programy, u kterých stačí se porozhlédnout a člověk má hned ve všem jasno, tady to bylo trošku na dýl.

Zdrželo mě dost i to, že když jsem vytvořila prvních asi pět stránek, chtěla jsem si na jednu zvolit font písma, který nebyl v nabídce programu. Program nabízí možnost natáhnout si do něj fonty uložené ve vašem počítači, ale když jsem to zkusila, celý se zasekl. Všechno jsem restartovala a chtěla si pak uložený projekt znovu otevřít, ale za nic na světě už se mi otevřít nechtěl a pořád házel chyby, takže jsem musela začít znovu. Nevím, jestli byl problém u mě nebo v programu, ale docela mě to zamrzelo.

Pokud máte trochu trpělivosti a rychle se učíte, nakonec se vám ale může podařit vytvořit docela hezký produkt. Já si přidala do knihy i zmíněné kliparty nebo třeba bublinu s textem a hned mi přijde, že to vypadá zas trochu líp, než jen fotky. Jinak fotky si můžete buď umísťovat podle sebe nebo můžete využít automatické rozvržení, které mi občas přišlo vhod a tvoření s ním bylo o něco rychlejší. 

Projekt jsem pak uložila a už jen zvolila parametry knihy jako třeba lesklá/matná verze a podobně. (Jinak rozměr si vybíráte hned na začátku ještě před tvořením.) No a už nezbývalo nic jiného, než jen čekat na doručení. :)

Musím pochválit rychlost výroby a doručení foto knihy. Hned druhý den po odeslání objednávky už mi přišel email, že je kniha natištěná a je na cestě ke mě. No a opravdu asi za dva dny dorazila, což bylo fakt super. U jiných foto produktů mám tu zkušenost, že opravdu dlouho trvá natištění. A popravdě, koho baví dlouhé čekání?

Když kniha přišla, byla jsem opravdu nadšená. Na mých fotkách knihy to není tak hezky vidět, ale kniha je opravdu kvalitní. Je krásně natištěná. Používala jsem fotky sice hlavně ze zrcadlovky, ale pár jich mám také z mobilů a bála jsem se, že ty mobilní nebudou vypadat tak pěkně, ale opak je pravdou. Vypadají dokonce o mnoho lépe, než v počítači. 

Je skvělé si hodit fotky takto do alba. Kniha kolovala různě po naší rodině a každý se raději podívá na vytištěné fotky, než na fotky v počítači. Všichni nám knihu chválili, babička ji pořád hladila a nemohla uvěřit, že fotky vypadají natištěné tak hezky. :D Je to opravdu hezké hlavně takhle pro prarodiče, protože vím, že starší lidé foto alba milují. Jsem moc ráda, že ve foto knize vzpomínky z dovolené máme uchované. :)

Program k vytvoření foto knihy si můžete stáhnout tady. Nyní můžete navíc do 26. 9. dokonce získat kupon k vytvoření foto knihy na 450 Kč, případně využít slevových kuponů na jiné věci v nabídce jako je třeba foto sešit, plakát, různé přání a oznámení, kalendáře a další. Samozřejmě si můžete nechat natisknout fotky i samostatně. ;)










Tento článek vznikl ve spolupráci ze Saal Digital.


Pokud si chcete přečíst článek z dovolené a podívat se na některé fotky i v digitální podobě,
můžete se mrknout na tenhle článek tady na blogu. ;)

8 komentářů:

  1. pěkná práce :-) má žena dělá fotoknihu téměř z každé naší dovolené máme také knihu z prvního roku dcery. Knihy jsou vždy fajn protože se na ně vejde spousta vzpomínek a ty jen tak nevyblednou :-) Letos budem knihu vytvářet určitě také nicméně kde to je ještě ve hvězdách :-)

    Ijacek.007

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, Saal digital. Na cestě mám čtvrtý produkt. Doma mám dvě fotoknihy, jeden fotosešit a teď budu mít ještě fotoobraz.
    Z knih jsem nadšená, sešit nemá tak kvalitní tisk. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Fotoknihy já ráda a ráda je vytvářím. Obrázky jsou pěkné, ale já radši kde jsou obrázky popsané.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta je fakt povedená. Podle mě ideální dovolenková památka.

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. tak tá je veľmi pekná! tiež som jednu skúšala a bola som s ňou aj s fotoobrazom od nich nesmierne spokojná! :).

    THE WORLD BY KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, foto kniha se povedla 🙂
    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  7. Už delší dobu se k něčemu takovýmu chystám, vytvořit si nějaký menší portfolio, nebo vzpomínkový album, ale ne a ne vybrat ty správný fotky. Aby to ladilo, aby to dávalo smysl, a tak.. :D
    V tomhle jsem fakt hrozná a nerozhodná. :D
    Každopádně na tuhle fotoknížku od Saal Digital jsem četla nejednu recenzi a zdá se, že je fakt kvalitní.
    Michelle B - blog
    Facebook - portfolio :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)