Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Focení na hradě a Otrokovické letní slavnosti

 V článku najdete tip na akci - OTROKOVICKÉ LETNÍ SLAVNOSTI

Zdravím!
Konečně tu zase mám nějaký lifestyle článek. :) Dneska tu mám plno fotek z focení s mým bráchou a dole pod všemi těmi fotkami ještě tip na skvělou akci v Otrokovicích

K našim jsem jela, když byly na začátku měsíce dva dny volna kvůli svátkům. Bráchovi právě začaly prázdniny, byly krásné letní dny a hlavně večery. Naprosto zbožňuju letní večery a noci. Vzduch je teplý, nálada uvolněná, všechno je prostě tak nějak kouzelnější. Bráchu napadlo, že bychom se mohli po setmění jít projít na zříceninu hradu, která je kousek nad domem našich. Po zavíračce a uzamčení brány se tam dá v pohodě dostat. Sice ne moc schůdnou cestou, ale dá. Asi si říkáte, že bych to tu neměla psát, ale dá se tam takhle dostat od jakživa. :) Lezla jsem podobně na hrad už jako malá, teď se jen trochu změnila cesta. Vím to já, ví to brácha, ví to většina města, včetně kastelána. Moc lidí tam nechodí, ale když tam přece jen někdo, jako my, zabloudí, nikdo to neřeší, protože se tam každý chová slušně, nic neničí a prostě si jen užívá prázdna nádvoří, které jinak při akcích bývá narváno lidmi. Po zavíračce je najednou klid a všechno působí daleko přirozeněji.


Proto si asi i brácha tohle místo vybral pro své nové fotky. Nejsou žádná hitparáda, protože je to opravdu foceno už skoro za tmy, ale máme v nich tu atmosféru. Atmosféru toho pohodového večera, kdy jsme na hradbách jen tak fotili, kecali a užívali letní noci. :) Mám i pár fotek, kde je bráchovi vidět do obličeje, ale jak někteří ví, fotky tváří svým blízkých jsem tu nikdy až na jednu jedinou výjimku nevystavovala a vystavovat nechci. Ale ony jsou stejně nejlepší tyhle :)

U jedné se ovšem ani za nic na světě nemůžu rozhodnout, jestli je lepší černobílá nebo barevná - co myslíte vy?

Ještě teda k tomu hradu. Dost mě mrzí nové schody vedoucí k němu. Jsou tam už asi rok nebo dva a fakt hodně je nemám ráda. Dříve k hradu vedly staré schody v barvě tmavého kamene. Každý byl jiný, jedinečný, prostě to vypadalo hezky staře a ke zřícenině hradu se to hodilo. Teď tam dali bílé, naprosto rovné a všechny stejné schody s kosmicky stříbrným zábradlím. Na jednu stranu je to prostě opravdu nové a asi pro návštěvníky lákavější, na druhou stranu tím schody ztratily svou duši. Moc ráda jsem tam jako mladší seděla. Klidně hodiny. Hlavně takhle na večer to bylo hrozně uklidňující místo. No, ale to už je bohužel pryč. Na přestřeleně moderních schodech už mě to moc nebaví. Staré schody nebyly samozřejmě původní a netvrdím, že to tak ve třináctém století vypadalo, ale jednoduše k tomu měly blíže, než mají ty nové. 

Tak z tohohle městečka pocházím. Kdo ho pozná, má bludišťáka. :) 
  





Víkend po svátcích jsme si s přítelem už užívali zas doma ve Zlíně, spíš jsme odpočívali a taky jsme se vyvalili na koupališti. :) Víc akční jsme byli až ten další - tedy ten, co byl teď. Od 14. do 16. 7. totiž probíhaly Otrokovické letní slavnosti. Je to něco jako hudební festival, ale zdá se mi, že je to víc rodinné. Každopádně my nepohrdneme žádnou podobnou akcí. Navíc je na těchto slavnostech všude vstup naprosto zdarma. Přijde mi skvělé, že se Otrokovice takto snaží a lidem udělají prakticky zadarmo takovou akci. A že to nebyla jen tak nějaká akce. Mezi účinkujícími se našla třeba i kapela Buty, kterou s přítelem máme moc rádi a hlavně kvůli ní jsme v sobotu vyrazili. :)

Vymódila jsem se na výlet novými nehty.....



....a šlo se. A tím myslím doopravdy šlo. Krásných 13 km pěšky od našeho bytu ve Zlíně až na Baťov v Otrokovicích (plus cca 2,5 km z Baťova zpět, takže celkem něco kolem patnáctky - zbytek už naštěstí obstaral bus). Celou cestu jsme šli po cyklostezce. Ze Zlína až do Otrokovic vede krásná a pohodová trasa a ještě jsme se po cestě stavili na zmrzku u stánečku, který je vedle Uni Hobby, za kterým cyklostezka vede. Jen ty nohy kdyby tolik nebolely! :D Já jsem docela zvyklá chodit, každý den tak 5, někdy i 8 km nachodím plus si občas o víkendu děláme delší procházky. Ale teda tolik kiláků v kuse (jen s menšími cca 5 minutovými přestávkami) jsem už dlouho nešla. Přítel na tom asi byl ještě hůř, protože měl v minulosti natržené vazy v koleni, které mu operovaly a ještě ho čeká druhá operace, takže koleno občas bolí. Ale i tak jsme to zvládli. Chtěla bych chodit tyhle delší trasy častěji, tak snad se nám toho podaří brzy víc, i když je to dost náročné hlavně na čas, šli jsme skoro 3 hodiny, na kole by to byla tak hodinka, autem něco kolem 25 minut. 


Hned, jak jsme konečně došli na Baťov (což je asi tak na úplně druhém konci Otrokovic, než do kterého se vchází od Zlína :D), sedli jsme a jásali. :D Po krátkém odpočinku přítel hned utíkal pro pivo. Co mě překvapilo byl výběr mnoha druhů piv na takové akci. Já pivo vůbec nepiju, nechutná mi, ale občas se najde "klenot", který přesvědčí i mě, takže jsem po ochutnání černé desítky od přítele příště už chtěla taky. :)

Vůbec celá akce mi přišla vydařená. Nemůžu sice soudit celkově, protože akce probíhá na více místech po Otrokovicích, můžete se klidně i povozit vláčkem nebo lodí, můžete navštívit více míst s menšími koncerty, ale hlavní dění je na Baťově, kde jsme tedy trávili večer my. A užili jsme si to parádně. Kromě piva nechybělo i další občerstvení, stánků bylo všude plno, řady tak byly malé a rychle postupovaly, hudba byla skvělá a to všechno zdarma. Věříte tomu? Klidně bych jim za to zaplatila, ale oni ne! :D 

Ke konci koncertu Buty jsme se pomalu začali sbírat a přešli jsme z Baťova zpátky na začátek města. U polikliniky ještě promítali film na letním kině. Fantastická zvířata a kde je najít jsme sice už viděli, ale moc se nám líbila, takže proč si to nedát ještě jednou? Navíc v letním kině? Tak je to daleko lepší!!

Hned po konci filmu se nám podařil chytnout bus, prostě nám ten den všechno vyšlo (dokonce se nám ukázala krátce po našem příchodu na akci duha!), takže jsme spokojeně usínali a už se moc těším na příští rok. Určitě se zase na tuhle akci podíváme. Nohy nás sice bolely ještě v pondělí, ale za tu krásnou procházku a za ty zážitky na akci to stálo. :) Jestli to máte poblíž, určitě příští rok taky zajděte. Musím říct, že festival se podle mě bude umět zavděčit opravdu všem, protože v jedné části Otrokovic hrají i dechové kapely, třeba pro starší lidi, v druhé něco modernějšího, v třetí je zmíněná loď nebo jezdí vláček, na Baťově je zas plno stánků i atrakcí pro děti. Asi si prostě každý najde svoje. :) 


Nebrala jsem si s sebou tentokrát foťák, takže fotky jen tak z mobilu k nakouknutí,
ale určitě jich více najdete někde na netu, jestli se chcete podívat, jak to tam celé vypadalo. :)


Copak jste dělali o víkendu vy? A jak prázdninujete vy, kteří prázdniny máte?

Mě teď čeká prodloužený víkend. Od pátku mám volno a vyrážíme na trip do Mikulova a okolí. No a potom do krásné vesničky kousek odtud, kam nás pozvala sestřenka, která tam bydlí, abychom konečně pozdravili malou Majdu, která se jí narodila už skoro před rokem, takže už se moc těším. :) 

Sledujte můj INSTAGRAM, kde budou fotky přednostně. ;)

4 komentáře:

  1. Vidím, že se hodně míjíme :D. Na Otrokovických jsem byla taky. A co se týká Fantastických zvířat, tak ty jsem viděla včera na Svazích ve Zlíně. Jen kousek neboť se do mně zakousli červení mravenci. Obrovský prostor a si položím deku zrovna tam, kde je mraveniště :D. Klasika...
    Jinak velmi povedené fotky ;).

    OdpovědětVymazat
  2. Takové zříceniny mívají krásnou atmosféru a to hlavně proto, že tam není plno lidí. My tady v okolí máme 2 zříceniny hradu a je to sice celkem šílená cesta, ale chodím tam ráda, i když ráda navštěvuji i renovované hrady a zámky. Teď jsme navštívili třeba Konopiště a říkala jsem si, že údržba podlah musí být při tom počtu návštěvníků hodně náročná.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)