Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Anthony William, Mystický léčitel: Léčivá síla ovoce a zeleniny



Musím říct, že kniha mě na první dojem zaujala už názvem. Řekla jsem si „aha – něco, co mi řekne, v čem jsou ovoce a zelenina konkrétně zdravé“ a hned jsem měla chuť nahlédnout dovnitř. A jsem moc ráda, že se ke mně kniha dostala!

Kniha je naladěná na duchovní vlnu, přece jen napsal ji léčitel, který tvrdí, že všechny informace získává od Ducha, se kterým je ve spojení.  Každý se ale určitě může rozhodnout, zda tomuto věřit bude nebo ne. Autor to nikomu vyloženě necpe a důležité jsou opravdu fakta a informace, která knihou chce předat. Sám navíc píše, že nijak neopovrhuje vědou ani lékaři a sám s nimi někdy spolupracuje. Proto i pokud na nějaké duchovno nevěříte, určitě pro vás kniha bude přínosem, jestli se chcete dozvědět, jaké účinky má různé ovoce, zelenina nebo třeba i bylinky.

Mně se zpracování knihy moc líbilo. Ubrala jsem sice jednu hvězdičku, protože občas mi přišly některé texty až moc nudné a zdlouhavé, ale byly to spíše výjimky, jinak se mi četlo docela dobře. Zvlášť prostřední část, kde jsou zvlášť popsány určité druhy ovoce, zeleniny nebo bylinek a jiných rostlin z volné přírody, je dost zajímavá. U každého druhu se dozvíte o původu rostliny, o tom, jak se v přírodě chová, co je pro ni důležité a jak je dnešním světem vnímána. Pak následuje seznam nemocí a symptomů, kterým umí daná rostlina nebo plod pomoci. Nakonec si přečtete o emoční a duchovní rovině – například o tom, že pokud znáte někoho, kdo má časté změny nálad, máte mu nabídnout kiwi. Nebo o tom, že lesní borůvky přežijí požár i mráz, a proto jsou dobré pro někoho, kdo má těžké období – samy to znají a pomůžou vám jej překonat. Kniha je plná takovýchto zajímavostí a na některých fakt něco je! 


Ke každé této mini kapitole je doplněn jednoduchý recept, což mi přijde super! Já už si jich pár vybrala a určitě je brzy ráda vyzkouším. Najdete tu recepty třeba na meruňkové tyčinky, medovo-kokosovou zmrzlinu, sladké brambory plněné dušeným zelím, zázvorovou limonádu nebo raw borůvkový koláč. Samé zdravé pochoutky. 


Je to opravdu praktická kniha, navíc je na konci přehledný rejstřík, podle kterého vše snadno v knize najdete, i když se k ní budete chtít vracet později. Můžete si vyhledat jednotlivé nemoci nebo symptomy a podle nich se vrátit na stránky s tím, co pomůže. Nebo si můžete v rejstříku vyhledat konkrétní recept a hned víte, na které straně je. Klasika – prostě kdo vymyslel rejstřík byl génius. V této knize se moc hodí!

Pokud se alespoň trochu zajímáte o zdravou stravu nebo prostě jen chcete vědět, jak svému zdraví můžete pomocí darů přírody pomoct, směle do čtení této knihy! 

Autor: Anthony William (USA)
Název: Mystický léčitel – Léčivá síla ovoce a zeleniny
Originální název: Medical medium life-changing foods
Žánr: zdraví
Nakladatelství: Metafora
Překlad: Eva Fuková
Rok vydání: 2017 (1. vydání)
Počet stran: 352
Mé hodnocení: 4/5



Kniha mi byla k recenzi zaslána nakladatelstvím Metafora v elektronické verzi, děkuji.


6 komentářů:

  1. Knížky to je bomba, co? Mám doma teď hromadu z knihovny a nejraději bych nedělala nic jiného...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Taky mám dny, kdy bych nedělala nic jiného, jen četla. :))

      Vymazat
  2. Vypadá to super, nicméně jsem k tomuhle trochu skeptická. Věřím, že ovoce i zelenina mají různé vitamíny a složky, které něčemu dokáží pomoc, nicméně asi i dost záleží na životním stylu toho jedince a třeba i to, jak na které potraviny reaguje.. Takže to podle mě ve výsledku musí člověk vyzkoušet a pak si taky říkám - kolik té zeleniny bych musela sníst, aby mi to od nějakého, dejme tomu zánětu, pomohlo. Kilo? Dvě? Deset? Nevím, no..
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, těžko se mi odpovídá na tvůj komentář, když jsi nečetla knížku, protože právě hodně odpovědí na podobné otázky najdeš tam. :) Ale tak samozřejmě každý se rozhodne, jestli do ní nahlédne nebo ne. :)

      Vymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)