Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Pouť

Zdravím! 
Jak užíváte prodloužený víkend? Já ho trávím u našich a od pátku do neděle byla kousek vedle pouť, takže jsme se tam v sobotu večer vyrazili podívat a pak jsem šla ještě jednou v neděli s přítelem. Na tuhle pouť chodím každý rok od malička a pořád je stejná. :) Mám to tam moc ráda, cukrovou vatu si za celý rok nedám nikde jinde než tam - vždy ve stejném stánku u stejného prodavače, který k tomu má ještě milé řeči a vždycky popřeje krásně strávený den. 



Moc jsme si to všichni užili, i když, jak je podle fotek vidět, v sobotu bylo dost zataženo (navíc jsem v sobotu fotila už při stmívání). Ale na hlavní den pouti - neděli - už to vyšlo krásně a bylo sluníčko. Trochu jsme se i pokolotočovali. Sice už neprorejdíme všehchno, jako když jsme byli malí, ale vždycky třeba na dva tři kolotoče jdeme. Dokonce se mi na jeden podařilo vytáhnout i mamku. :)







Na tohle je nejvíc brácha, tentokrát si to docela užil, protože kolotoč zastavovali (mysleli si, že je jednomu klukovi zle, když dole jeho hysterická asi maminka začala ječet, aby to zastavili, ale on byl úplně v pohodě :D) a pak jim to pustili ještě jednou . Minulý rok jsem byla taky a je to docela síla!


Přítel vždycky na poutí sní tak tunu sladkého.



Teď si tu ještě ležím v posteli a snažm se nějak doléčit, abych si zítra a pozítří užila Brno, kam s mamkou jedem trochu potrajdat, ponakupovat a hlavě - na Lord of the Dance. Už se hrozně těšíme. ^^ Ve čtvrte kmě nějak začalo bolet v krku, o víkendu čím dál víc, od včerejška už teda nebolí, ale za to mě dost obtěžuje ošklivý kašel. No, co se dá dělat, holt budu na Brno malinko kašlat. :D Už jsem nechala v lékárně tři stovky a dvě další ještě dnes nechám, ale aspoň se mi to daří nějak držet na uzdě. Není mi blbě, funguju, nejsem malátná, takže to je dobrý. Dokud je to jen kašel a občasné smrkání, tak ještě jásám, že je to v pohodě, protože se moc dobře znám a vím, jak pitomé je, když mi začne být opravdu zle. Tak snad to takhle vydrží nebo to bude ještě lepší, držte palce. ;) 

Mějte se krásně, užívejte zbytek volna, já ho mám ještě do středy prodloužené, tak si užiju i za vás. :D
A pište, jak máte poutě rádi vy! ;)

 

12 komentářů:

  1. Já mám poutě moc ráda, dřív jsem byla hodně zatížená na kolotoče, teď už tolik ne, ale většinou si tak na jeden zajdu. mám ráda lavicu a ten kolotoč, na kterým byl tvůj brácha, X factor myslím :D Já trávím prodloužený víkend se sociální politikou, velká romantika :D Zítra mám zkoušku, tak snad to klapne. Přítel na pouti je taky hodně na sladké, nejvíc na ty pendreky dlouhý :D Uzdrav se brzo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám poutě ráda, ale na žádné atrakce nechodím, je mi z toho zle :D Ale mám ráda tu atmosféru a snažím se každý rok zajít v Praze do Holešovic na pouť i letos jsem byla a bylo to super :) Cukrová vata je na pouti vždy první zastávka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lepivá cukrová vata...
    Nostalgie mnou cloumá.

    OdpovědětVymazat
  4. juuuj toto sú tak čarovné miesta :) teším sa, že prichádza jar a leto, a takýchto poutí bude viac a viac :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    Tak já také miluji kolotoče. Kdykoliv je to možné tak se na ně vydám k nám do města také jezdily kolotočáři, ale nikdy si nepamatuji, že by jezdili jedni a ti samy nebo že by jezdili ve stejný čas. Na posledních kolotočích jsem byl loni a to poprvé s mnou tehdy ani ne tříletou dcerou. To pro mě ta zábava získala úplně jiný rozměr stačilo jen sledovat jiskry v jejich očích a nadšení z každé jízdy na atrakcích.

    Ijacek.007

    OdpovědětVymazat
  6. Na pouti jsem už pěkně dlouho nebyla... prodloužený víkend jsem trávila ve zlíně a brně u rodiny od přítele a s nedostatkem spánku, takže nyní to v týdnu budu asi dospávat (což půjde blbě :D), každopádně přeji, ať je ti brzy lépe :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tolik barev, to mají prostě jenom poutě. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Popravdě, trošku mě ten článek rozesmutnil, ale to jen z toho důvodu, že na pouť jsem taky chodila každý rok a miluju je. A díky přestěhování do Anglie jsem o to ochuzená a vybavily se mi všechny ty hezké vzpomínky :) schválně by mě zajímalo, kde byla tato pouť? :) ta wafle, oh!

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  9. Nebyla jsem na pouti už tak dlouho! Ale bohužel na většinu se s vozíkem nedostanu, protože tam jsou schody. :/ Díky tomuhle článku jako bych tam byla! :D Moc se ti povedly fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na téhle bys myslím byla naprosto v pohodě, je to na vesnici, takže schody žádné, dokonce se tam jedna slečna na vozíku pohybovala, párkrát jsem jí potkala. Tak možná se i někde ve tvém okolí najde nějaká taková vesnická pouť, kde si tu atmosféru užiješ. Ono tyhle jsou stejně nejlepší. :) A děkuju! :)

      Vymazat
  10. Tý jo na pouti už jsem nebyla spoustu let a hned bych si dala perníkové srdce, ale úplně si vybavuji jak jsem to jako dítě milovala. takže děkuji za připomenutí:)

    Ale asi před rokem jsme si v cirkuse koupili cukrovou vatu a musím říct, že jsme nebyla schopná sníst ani kousek, takže se docela divím, jak jsem se tím jako děcka mohla tak krmit:)

    OdpovědětVymazat
  11. Miluji poutě. Ta atmosféra. Kolotoče. A to jííídlo! No co dodat. Atmosféra z článku ukazuje vše potřebné :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)