Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Otevírání pramenů v Luhačovicích a Divoké včely

 V článku najdete tip na akci - OTEVÍRÁNÍ PRAMENŮ, LÁZNĚ LUHAČOVICE

Zdravím!
Nějak furt poslední dobou nic nestíhám (nepsala jsem to už minule? ani nevím :D). Teprve včera jsem si dala dohromady fotky z minulého víkendu a ono je tu už další! 

Byli jsme se v sobotu podívat na Otevírání pramenů v lázních Luhačovice. Bylo to docela fajn odpoledne, akorát, že trochu popršelo, ale naštěstí to byla jen jedna asi desetiminutová přeháňka, takže to nebyla žádná tragédie. 

Mám i pár fotek, ale jsem z nich hrozně nešťastná, protože se mi vůbec nedařilo. Bylo tam opravdu dost lidí a nedařilo se mi k fotkám zachytit ten správný moment, kdy tam pro fotku zbyteční lidi nebudou. :D Ale co nadělám, holt nevyjde to vždycky. :) 


Můžete se ale i tak mrknout a třeba budete mít inspiraci a příští rok na akci taky vyrazíte. Byla opravdu hezká, na kolonádě byl program, jako třeba přehlídka starých kol, aut, divadlo, později nějaké koncerty nebo i živé sochy. Celou dobu se městem procházeli lidé v krásných dobových kostýmech, furt jsme se nad nimi rozplývali, bylo to jako ze seriálu První republika (i když nevím, jestli se trefím do období, nejsem na to odborník). 

Před kolonádou, kolem pošty, bylo ještě spoustu stánků, jak s různými věcmi, tak s občerstvením. Taky jste tam mohli narazit na flašinetáře, což já osobně miluju, je to kouzelné. ^^


Je akorát třeba počítat s opravdu dost velkým počtem lidí. Není to sice mačkanice, přece jen kolonáda je prostorná, ale prostě jsou to lázně, kde je dost lidí i mimo akce. Pokud potřebujete na akci dojet, určitě doporučuju buď jet autem fakt dost brzo a nebo využít autobus. My s autem hledali parkovací místo snad půl hodiny. Ani nevím, co nás to napadlo jet autem. Až když jsme byli v Luhačkách, napadlo mě, že jsme mohli klidně využít autobus. Ze Zlína je to kousek, pár jich i v sobotu jede tam i zpět a zastávka je hned kousek od kolonády. Akorát asi by byl problém se dostat domů později večer. Ale to by určitě zvládlo třeba kolo. :)





Letos bylo v rámci programu k večeru v kině i promítání filmu Divoké včely, a to včetně besedy s herci Pavlem Liškou, Tatianou Vilhelmovou a Markem Danielem, a také s režisérem Bohdanem Slámou. Mám fakt taková promítání hrozně ráda. Nejčastěji na ně narazím na film festu, ale občas se podaří i jinde. Strašně ráda poslouchám historky lidí, kteří na filmu pracovali, o tom, jak se jim točilo, jak celý nápad na film vznikl, jak se vybírali herci a jak jim se hrálo. Prostě takový pokec, kde vidíte, že i oni jsou úplně normální lidi, jako my. :) Všichni byli super a hrozně milí, hlavně pan režisér se mi fakt líbil, působil na mě jako hrozně pozitivní a vtipný člověk. Fotky opět nejsou skrz tmu v kině moc povedené, ale přítel nějaké chtěl, tak jsem holt fotila. :)) Poslední fotka je výřezem jeho společné fotky s Pavlem Liškou, kterého oba máme fakt rádi, zvlášť teda přítel, takže byl rád, že se s ním mohl vyfotit. :)





Jinak o víkendu jsem ještě dělala svůj první dort. (Věřte nebo ne, teprve nedávno v Brně jsem si pořídila formu.) Peču a tvořím sladké věci docela dost, protože přítel je mlsný, ale klasický dort jsem ještě nezkoušela, tak tentokrát konečně. Je teda nepečený (protože ty nám většinou chutnají víc, zvlášť při teplém počasí), ale nadělala jsem se s ním dost, protože to nebyla jen jedna vrstva a ještě jsem karamelizovala ananas! :D




Vůbec netuším, co budeme dělat tento víkend.  Celý týden je nádherné a teplé počasí, ale víkend má propršet, tak asi budu čučet doma, číst si a uklízet. :D Ale taky bych chtěla dopsat knižní recenzi sem na blog a možná si půjdu aspoň zaplavat, uvidíme. :) Do kina, kam většinou o propršených víkendech chodíme, se mi teď moc nechce, protože za týden začíná filmový festival a já vyhrála celou celičkou akreditaci včetně film pasu na celý festival, takže si filmů užiju až až. :) Udělalo mi to ohromnou radost, na film fest ve Zlíně chodím každý rok od doby, co tu bydlím, takže se mi film pas určo hodí. :) 

Chystáte se na filmový festival do Zlína taky? A copak děláváte vy, když venku o víkendu není zrovna hezky? 

5 komentářů:

  1. Ahojky opět krásný článek a ty fotky no jsou úžasné. Bohužel na filmový festival nejdu nejsem filmový typ. Jinak já vo víkendu budu uklízet. Mám tu jak po výbuchu atomovky.
    Pac a pusu Majdalenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já první moji návštěvu festivalu vůbec nebyla na žádném filmu. :) Je tam spousta doprovodného programu všude po celém městě, takže člověk se zabaví i bez filmů, stojí to za to. :) Navíc potkáš po městě často spoustu známých osobností. Ale každému se samozřejmě líbí jiné akce. :)

      Vymazat
  2. Tak ten dort vypadá prudce jedle! Taky furt něco peču :) Hlavně aby bylo na druhý den na snídani. Protože co je lepšího než snídat dort? :D
    Na FilmFest se nechystám, na mně je tam vždycky moc lidí. Ještě mám v příliš živé paměti dojíždění do školy přes Zlín v době festivalu.. :D
    Ale možná to bude ideální čas na návštěvu právě Luhačovic. Letos je mám na seznamu kam se chci podívat. Hrozně dlouho jsem tam totiž nebyla.
    -Jsem Denii-

    OdpovědětVymazat
  3. Jako kazdy rok super...ja letos bohuzel nebyla :(

    OdpovědětVymazat
  4. Ty pořád zažíváš nějaké super věci! A děláš skvělé fotky. ^^

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)