Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Brno a Lord of the Dance

Zdravím!
Konečně se s vámi jdu podělit o zážitky z Brna. Strávila jsem tam úterý a část středy. Jak už jsem tu psala o Vánocích, s bráchou jsme mamce jako dárek pořídili vstupenku na taneční představení Lord of the Dance: Dangerous Games vytvořené tanečníkem a choreografem Michaelem Flatley. Možná někteří můžete znát třeba i River Dance nebo Feet of Flames od stejného choreografa. Všechna tato vystoupení jsou založena na tradičním irském folklóru obohaceném o rychlejší popové melodie, moderní tanec a step. Je to nádherná podívaná, miluju hlavně ty zvuky stepu. ^^ Víte, že dokonce sám Flatley má několik rekordů zapsaných v Guinessově knize? Zvládl v roce 1998 35 úderů za sekundu!!! Taky má třeba nohy pojištěné na nejvyšší částku - 40 milion dolarů. No, ani se mu nedivím! :))




Moc lidí z mého okolí třeba Michaela Flatleyho a jeho vystoupení vůbec nezná, i když možná pokud by viděli video, svitne jim. Kažodpádně moje mamka tímto žije a miluje to, byl její velký sen vidět tuto skupinu na živo. No a tak jsme jí ho splnili a navíc jsem si koupila vstupenku i já, protože v naší rodině jsem druhý nadšenec hned po ní. Nežeru to sice tak, jako ona, ale tento styl tance a hudby se mi opravdu velice líbí. 

Byla to skvělá show!! Trvala dvě hodiny a uteklo to jako voda. Vydržela bych se na to koukat klidně i celý den v kuse! Je úžasné, jak i samotný tanec umí vyprávět příběh. Tohle představení opravdu mělo děj, bylo to svižné a krásně to plynulo. Moc se mi líbila i projekce, kterou měli tanečníci za sebou jako pozadí, moc hezky do přáběh dokreslovalo a člověk si fakt připadal jak v nějaké fantasy zemi. :) Pokud vás baví se koukat na tanec a budete mít někdy možnost představení Flatleyho vidět, určitě jděte! :) A pokud tu možnost mít nebudete, na youtube je plno videí s těmito představeními. Dokonce tam najdete prý i celé Dangerous games, takže můžete sdílet nadšení se mnou alespoň přes obrazovky. No a nebo se aspoň mrkněte na fotky. :)
















Ještě před přestavevím, které bylo v DRFG areně až večer, jsme měli s mamkou celý den volný, protože jsme přijeli už ráno. Vydali jsme se teda na procházkou Brnem, vzala jsem mamku i do 5D kina, ale pak jsme hlavně trávili čas v botanické zahradě a kočičí kavárně. 

Botanická zahrada byla krásná, hlavně mamka tam byla jak v ráji, jen chodila a říkala "tohle mám, tohle mám, jéé tohle nemám, ale mohla bych mít" a už už zkoumala, co dalšího si pořídí na svoji zahrádku. :D Koukli jsme i do skleníků, které taky stojí za to.






No a kočičí kavárna Pelíšek byla tak nějak nutnost. :) Byla jsem tam tentokrát po druhé a hned jsme narazili na krásně lenivého a mazlivého kocourka Jogurta. :)) Rozvaloval se mezi náma na gauči, chtěl se pořád nechat drbat, pak usnul přímo na mě, no prostě zlatíčko. :D Obsluha nám donesla i sklenici s granulkama pro kočky jako pamlsky, takže sem tam něco dostal. Pak se probudil a šel loudit po celé kavárně, kde mu ještě co dají. :D Později se probraly i další kočičky a kavárna hezky ožila. Už se strašně těším, až bude kočičí kavárna i v Kroměžíži, protože pro milovníka koček, jako jsem já, je takové místo na kafe nejlepší. ^^





Po zevlování v kavárně už jsme si akorát přejeli na ubytko, odpočinuli si, povečeřeli a vyrazili na Lordy. Druhý den ráno chtěla mamka ještě mrknout do IKEI, tak jsme tak utratili jmění (:D) a pomalu se chystaly domů. 

Byly to skvělé dva dny, ještě teď vstřebávám zážitky a nemůžu se přestat usmívat, protože jsme si s mamkou strašně tyhle dva dny užily a navíc jsme jí s bráchou splnili další sen, což je důležité!! Protože ať si chcete plnit sny vy sami nebo vám v tom pomáhají vaši blízcí, vždycky je důležité to dělat, protože to člověka hned strašně nabije!!! :)

Jaký sen jste si naposledy splnili vy? :)

8 komentářů:

  1. ta botanická ma zaujala najviac :D aj to vystupenie by bolo super
    pracujem na svojom sne a posuvam sa dalej to je pre mna podstatne ♥

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Flatleyho ti závidím. Jen tedy moc se mi nelíbí kostýmy, v 90.letech měli krásné stylové a hlavně ne moc vyzívavé šaty. Ale i tak bycch tu show moc ráda viděla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné fotky a článek :) Musel to být parádní výlet a zážitek :) Škoda, že u nás také není kočičí kavrna, hned bych byla nadšený návštěvník :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna včera jsem na Lord of the Dance byla v Pardubicích. Viděla jsem i jejich předchozí choreografie a musím říct, že z téhle jsem byla strašně zklamaná :(. Všechno to bylo tak umělé, kostýmy s prominutím jak kurví kroje a samá odbarvená blondýna. Miluju jejich předchozí show a asi budu muset tenhle zážitek nějak vytěsnit, protože to fakt vůbec nebylo to, na co jsem u nich byla zvyklá :D Každopádně jsem i tak ráda, že jsem tam byla, protože oni jsou moje velká srdcovka <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu. No, my byli poprvé, takže můžeme porovnávat akorát tak s DVDčkama. Ale na druhou stranu - ohledně těch krojů. Ono to asi nemá být tak úplně tradiční, má to právě spojovat tradici s moderní dobou a to podle mě zvládají skvěle. Člověk to musí brát jako něco nového, no. :)

      Vymazat
  5. Na Lord of Dance jsem viděla všude plakáty, ale nejsem takový typ, že by mě to bavilo :D Ale pro vás to musela být fakt krásná pokoukaná. Botanickou i Pelíšek znám, fakt nádherná místa! Dobře jste si vybraly :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to musela býr skvělá show, už jen podle fotek, tanec miluju :) Já se přiznám, taky patřím do té skupiny, která taneční a tu show neznala. Ta botanická by se hodně líbila tatkovi, je taky do těcht věcí blázen. Kočičí kavárnu bych zase brala já, kočiček není nikdy dost :) Já jsem si splnila, no nevím jestli sen, ale spíš přání a zapsala jsem se do kurzu tancování a baví mě to.

    OdpovědětVymazat
  7. Vždycky jsem se chtěla jít na tu show podívat, ale nebyl čas nebo peníze. Určitě tam ale někdy zajdu, protože si mě úplně nalákala!

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)