Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Výročí, únikovka a zase Kroměříž

Zdravím!
Ani nevíte, jak jsem ráda, že jsem se konečně dostala k napsání článku. Tento týden byl docela náročný, protože jsem zase zastupovala v práci kolegyni a to znamená ne dvakrát, ale tak třikrát tolik práce, co běžně mám, šílené! :D Jsem fakt ráda, že je aspoň konečně volno, hrozně jsem se na něj těšila, i když počasí má být docela nic moc. Ale sem tam se sluníčko ukáže, je to prostě aprílové. :)


Abych se ale vrátila k minulému týdnu. Před týdnem, ve čtvrtek, to bylo už 5 let, co jsme spolu s přítelem. Výročí nijak moc nehrotíme a většinou to spíš zapijeme šáňem a zajíme jahodami nebo si uděláme nějaký výlet. 5 let už ale je (aspoň pro nás) docela milník, tak jsem dostala pozvání na večeři do mé milované Kroměříže a já naopak pro přítele vymyslela trošku bojovku. :D

Abyste rozuměli - koupila jsem pro nás Exit game. Kdo to nezná, je to úniková hra, kdy se děje to, že vás zavřou do místnosti s nějakým tématem a vy do hodiny musíte dostat ven. Vybrala jsem místnost, kde jsme měli utéct před sériovým vrahem. Asi dva týdny před akcí jsem příteli oznámila, ať si na daný večer nic neplánuje, že bude překvápko. Postupně jsem ho napínala různými indiciemi a on až do poslední chvíle netušil, o co jde. Když jsme na EG přijeli, a kluk, který nás čekal, se zeptal, "vy jdete na toho vraha?", přítel jenom vykulil oči. :D Pak jsme byli nasměrováni do místnosti, kluk jen něco krátce řekl, přítel pochopil, zavřely se dveře a já se na něj koukla a říkám "tak, únikovka, pojďme se dostat ven". Ze začátku nám to moc nešlo, ale pak jsme se rozjeli a povedlo se. Ověřili jsme si, že spolupracovat umíme docela hezky, ani jsme se při spolupráci nepohádali (jakože se to lidem stává, ale nebojte, jakmile vyjdou z místnosti, je rázem všechno v pohodě :D) Přítele to hrozně bavilo a už se těší, až vyzkoušíme zas nějakou další únikovku. Ráda bych pak této hře věnovala jeden celý článek, dala vám tipy a porovnala třeba dvě nebo tři různá místa, kde na EG můžete zajít, takže až zkusíme víc, můžete se víc i dočíst. :)

Sobotu jsme měli klidnější, měli jsme akorát sraz s našima v Luhačovicích, kam nás taťka pozval na večeři a potom jsme se trochu prošli po kolonádě, i když je teda ještě mimo sezonu (ale aspoň tam nebylo tolik lidí). 

V neděli už nás čekala Kroměříž. Vždycky se na ni moc těším, je to kouzelné město a trochu mi připomíná některá města v Jižních Čechách, které mám tak ráda. Vyrazili jsme do podzámecké zahrady, protože v květné už jsme byli asi třikrát, kdežto v podzámecké ještě ani jednou. 

Tato je taky kouzelná, fotila jsem o sto šest. Nejvíc času jsme trávili u ohrady se zvířátky. Byly tam kozy, daněk, ale hlavně spoustu ptáků, a taky třeba morčata nebo králíci. :D :) Hrozně se mi líbilo, že ohrada vlastně dole měla prostor a tak si menší zvířátka v klidu chodila na procházky i mimo ni. Nijak daleko, jen tak nakouknout a pak zas zpět. A vypadalo to, že jsou takhle naučená a nikomu to tam nevadí. :)











Je to super, znám to na našich osmyškách. Samozřejmě mají klec, ale i když je krásná a velká jak panelák, rády se nechávají pouštět ven a chodí si po obýváku. Pak je to přestane bavit a zase se vrací do klece (i když někdy jsou spíš jak kočky, neví jestli dovnitř nebo ven :D). Když dáte zvířatům svobodu, nejlíp tak zjistí, že se vlastně nakonec chtějí vracet k vám. :) Když jsem byla malá, měli jsme huskyho, který párkrát utekl a museli nám ho přivést sousedi, ale jak to udělal asi na po čtvrté, čekal nás doma u dveří, když jsme přijeli z pátrací akce po něm. :) Nebo třeba Berna, naše fenka, si běhá hezky bez vodítka, ale jakmile je daleko od nás, už se ohlíží, jakoby chtěla říct "pojďte, já bez vás nejdu!" Je to až vtipné. :))











To jsem ale trošku odbočila - po procházce zahradami jsme hezký den zakončili večeří. A mohla jsem si dát i dezert, heč! :D :) Bylo to moc hezké a jsem fakt ráda, že si s přítelem i po tak dlouhé době umíme u takové večeře říct, proč vlastně jeden s druhým chceme pořád zůstat. :) <3






Copak jste dělali o víkendu vy a co plánujete na ten, který je právě před náma? :) Já zrovna mířím na náměstí, protože tu máme velikonoční jarmark a k večeru mají hrát Flereti, na které se přijede podívat taťkův (a vlastně i můj) kamarád, takže se po delší době uvidíme a popovídáme si. :) Zítra snad jedem za Katty, která by nám měla pujčit pejsky na venčení a v sobotu frčíme k našim, kde budeme až do konce svátků, takže to bude určitě moc hezky strávené volno, když toho máme tolik v plánu. :) Užijeme si ho a vy užívejte taky, krásné svátky jara všem! :)

12 komentářů:

  1. To je tak krásné. Já si myslí, že kdyby si tenhle článek přečetl tvůj přítel, možná by měl na krajíčku. Moc hezky jsi to celé napsala a hlavně ten předposlední odstavec. Luhačovice jsou nádherné, ráda bych se sem někdy chtěla podívat. Mě by se nejvíce líbila zvířátka :-) ale i samotná zahrada. Já se teď snažím něco učit, čeká mě maturita, tak hold musím.

    OdpovědětVymazat
  2. Je fajn, že si měla zasloužený odpočinek od práce :) Toš to je origiš dárek k výročí, taková zkouška vztahu, pro mě by něco takovýho bylo šílené :D Kroměříž miluju, tolik krásných míst :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek. :) Na únikovce jsem ještě nebyla, ale už s kamarády jednu plánujeme. Jinak Kroměříž je nádherná, byla jsem tam loni v létě a neskrývala jsem nadšení. :)
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
  4. V Luhačovicích jsem byla jednou, když mi bylo nějakých devět. Nic si z toho nepamatuji :D. Únikovka je prej docela fajn, ale záleží, koho tam zavřeš. Já bych do něčeho takového nešla, protože mě takové hry nebaví. kdyby mě dárkem někdo přihlásil do AZ-kvízu, byla bych mnohem rači :D

    OdpovědětVymazat
  5. Do Kroměříže bych jela hned a večeře vypadá výborně!:)

    A gratuluji ke krásnému výročí a doufám, že vám to bude klapat ještě spoustu let!! Nás čeká oslava výročí příští měsíc, tak jsem zvědavá co podnikneme:)

    Budu se těšit na článek o té hře. Musím přiznat, že jsem o tom ještě neslyšela, ale fakt mě to zaujalo:)

    OdpovědětVymazat
  6. Kroměříž je vážně nádherná, mám na ni z dětství krásné vzpomínky. Dřív v té zámecké zahradě mívali opice, jsou tam ještě?

    Jinak gratulace k výročí, únikovku bych taky ráda zkusila, ale bojím se, že bysme se strašně pohádali haha :D

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Jinak ano, pár opic tam mají taky. :)

      Vymazat
  7. Blahopřeju moc k výročí, pět let je fakt něco :)
    Ta únikovka zní dobře a nemůžu z těch morčátek :D

    OdpovědětVymazat
  8. Těším se na další článek o únikovce (snad jich brzy navštívíte víc, aby byl dřív i článek :D), procházka musela být fajn a hned bych si dala něco sladkého, dezert závidím!:D:)

    OdpovědětVymazat
  9. Blahopřeji k výročí! To už je opravdu doba :)
    Pěkný výlet! Mně se ty únikovky líbí, ale nešla bych do toho asi :))

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek :)gratuluji k výročí :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kroměříž mám také moc ráda, je to kouzelné město s moc hezkou atmosférou. Ta zámecká zahrada je nádherná, byli jsme tam teď v červenci a moc se to líbilo nám i dětem (ty hlavně ocenily zvířátka). Já zase vždy obdivuji Květnou zahradu, zrovna jsme to chytli v termínu, kdy všude kvetly bílé růže a byla to úžasná podívaná, tiše závidím, já žádný velký zahradník nejsem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)