Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Prodloužený víkend je vždycky fajn

Zdravím vás. :)
Konečně se mi to v práci uklidnilo, takže doma nejsem vždycky jen vyfluslá s knížkou, ale jsem i trošku produktivní a stihla jsem si tak dát dohromady fotky z prodlouženého víkendu a taky konečně sednout k článku. :) 

Volno jsem si užila skvěle. Pátek a část soboty jsme trávili s přítelem ve Zlíně a potom jsme jeli k našim. Ve Zlíně probíhal velikonoční jarmark, který byl krásný, i když je fakt škoda, že je poslední dobou dost zima, tak to moc nevyšlo. Ale hlavně, že nepršelo. :) Ve čtvrtek večer na náměstí přijeli zahrát Flereti, a jelikož náš kamarád je jeden z největších fanoušků, napsal mi, že se přijede podívat a máme se za ním stavit na pokec, protože se jinak vídáme docela málo. Nakonec jsme si teda užili jak jeho, tak i koncert a byl to příjemný podvečer. 






Po koncertu jsme si vzpomněli, že je vlastně zelený čtvrtek a vyrazili ještě s přítelem na zelené pivo, protože to je prý katastrofa, že jsem ho nikdy předtím nepila. :D Já vůbec vlastně pivo skoro nepiju, moc mi nechutná, většinou si jen tak trochu ucucnu od přítele, abych ochutnala. A to je tak vše. Nemám ráda jeho hořkou chuť. K zelenému jsem se ale teda odhodlala, protože to bývá dvanáctka nebo třináctka, takže není tolik hořká. No a světe div se, dobrý. ^^ Chutnalo mi tak, že jsem si jedno dala ještě i v pátek, kdy jsme jeli za Katty do Jaroslavic, která tam pracuje v hospodě. Myslím, že mám ale zas na rok odpito, stejně furt nechápu, co na tom pivu tolik lidí má. :D Dávám přednost spíše vínu, když už mám pít něco alkoholického. ^^


Jak už jsem načala, pátek jsme trávili v Jaroslavicích. Katty nám půjčila na venčení své dva nádherné pejsky - československého vlčáka Arna a bulteriéra Enza, takže jsme se pořádně prošli, vyřádili, pofotili a pomazlili. :) I když nás před nimi varovala, nakonec byli zlatí! Enzo teda docela tahal, byl zjevně z procházky celý nadšený a má fakt sílu, ale za chatkami jsme ho na svolení Katty pustili z vodítka a mohl se vyřádit pořádně. Jak nám poprvé vystartovat pryč, už jsem se bála, že se na nás vykašlal a pádí si do nekonečna a ještě dál, ale vždycky pak na zavolání přiběhl a nikdy se nevzdálil tak, aby na nás neviděl. :) Arn byl klidnější, asi je spíš takový kochací typ, jako já. :D Když jdu na procházku, nepřeháním to s rychlostí, raději jdu delší trasu v klidu a užívám si světa kolem sebe, než abych se někam hnala. Při cestě z práce a do práce chodím teda spíš rychleji, protože to beru skoro jako sport, ale na procházce je lepší to vzít volněji. :)




No, protože Enza foťák moc nezaujal a spíš se zajímal o válení se v trávě a prozkoumávání všeho kolem, bohužel nemám moc fotek s ním. Snad se mi podaří víc příště, ale vůbec neposedí. Je v tomto jak naše Berna, ta se taky fotit moc nenechá, a když na ni člověk namíří foťák, nejradši by ho snědla. :D Arn je za to ale fotomodelka, jak vyšitá. Pořád pózoval a dokonce i pochopil, kam přesně se má dívat, když na něj mířím foťákem. :D Pak se rozhodl, že se nechá zvěčnit jak zasněně kouká na louku a město v dáli, tak jsem mu vyhověla. :))






Bylo to super odpoledne, bylo to naše třetí venčení zdarma (nebo teda za pomazlení), ale zatím asi nejlepší, protože jsme k tomu mohli využít tohle krásné prostředí za Jaroslavicemi, navíc psíci byli taky úžasní. ^^ Po procházce jsme ještě s přítelem seděli u Katty a strašně to všechno uteklo. :) Mimochodem, koho by zajímala kočičí kavárna v Kroměříži (kdo nevíte o co jde, klikněte si na můj článek), kterou Katty chystá - už, už se to blíží, i když práce je pořád hodně, jak z vyprávění vím. (Bohužel nemám zatím možnost se tam zajet podívat osobně, protože vždycky, když tam Katty je, pracuju. A když nepracuju, pracuje ona v hospodě, tak asi se nechám překvapit až na otevíračku.) Trvá, to, trvá, ale není to jen tak, tohle všechno dát do kupy. Místo pro kavárnu se kompletně předělávalo a předělává, stojí to hodně úsilí a peněz, takže to není jednoduché, jak by se některým lidem mohlo na první pohled zdát. Já sama Katty obdivuju, že má na to všechno nervy a pořád vše tak bravurně zvládá, i když jí to žere času a času. Je vidět, že to dělá celé ze srdce. A o to jde! :) Do článku jsem přidala aktuální info, takže to můžete sledovat i tam. ;) 

To jsem ale malinko odbočila. Chtěla jsem prostě říct, že procházku jsem po náročném týdnu potřebovala jako sůl a neskutečně jsem si u ní odpočinula! Nabila jsem se energií jak z přírody, tak z mazlíků a byla to fakt slast na duši! ^^ :) 




V sobotu jsme se teda přesunuli k našim a pokračovali v odpočívání. Poseděli jsme si s taťkou u vína, zahráli si celá rodina Dobyvatele, pomazlila jsem berňátko a kočky a bylo nám fajn. (Teď to trochu vypadá, jakože víkendy celé propiju, ale věřte mi, že tomu tak vůbec není! :D) Zbytek volna se táhl v podobném duchu, hlavně jsme se naprali velikonočními dobrotami, a pak se vyvalovali u krbu a pohádek. :) V neděli jsem ještě s bráchou šla navštívit babičku s dědou z mamčiny strany, kde byly i sestřenky, které přijeli na svátky z Prahy, tak jsem aspoň zas všechny viděla a dala si navíc další procházku. :) V pondělí se pro změnu u nás zastavil dědeček z taťkovy strany, prostě samé rodinné sešlosti, za které jsem ale teď, kdy dojedu jednou za měsíc, ráda. Jinak se nebojte, korbáčem jsem taky dostala. Ale naštěstí jen decentně, asi jsem byla hodná. ^^


Teď už se těším zase na sobotu. Týden je docela v pohodě, nic moc velkého se neděje a utíká hezky, ale víkendy jsou stejně k nezaplacení. Jedeme se s milým a mamkou podívat do Olomouce na Floru, takže pak možná o téhle akci napíšu článek. :) Byla jsem tam už dvakrát, ale naposledy snad dva nebo tři roky zpět, tak jsem zvědavá, jestli se něco změnilo. :) Taky brzy můžete očekávat novou knižní recenzi, protože právě dočítám naprosto úžasně napínavou knížku, ale nebudu prozrazovat více. ;)

Copak jste dělali o prodlouženém víkendu vy? Slavíte nějak Velikonoce? :)


btw.: Brácha po dočtení tohoto článku podotknul, že asi plno lidí neví, co je to korbáč. Tak se u nás na Valašsku (hlavně teda na malém městě u našich) říká pomlázce, ale tohle slovo jsem použít nechtěla, protože mi prostě nejde přes pusu (nebo teda přes prsty :)). Jaké slovo pro to používáte u vás? Zajímalo by mě, jestli to má i více synonym a jestli jste věděli, co to je, před přečtením tohoto odstavce. :)

10 komentářů:

  1. krásne fotky, tie zvieratka sú chutné :) musel to byť pekný víkend

    OdpovědětVymazat
  2. Jde vidět, že jste si ten prodloužený víkend fakt užili :)

    Taky jsme s přítelem vyrazili k našim a podnikli hned několik věcí, ale jako většinou jsem samozřejmě nefotila a tak článek nebude :D:)

    O zeleném pivu jsem nikdy neslyšela, takže se tu dozvídám pro mě úplnou novinku :D:) Ale já pivo také moc nepiju - maximálně občas nějaké to ovocné, co prej s pivem už nic společného nemá :D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek a fotky :) Prodloužený víkend jsi si pěkně užila :) Já už jsem také cítila, že to volno bylo potřeba :) A pejsci krásní, to musela být pěkná procházka :)

    OdpovědětVymazat
  4. tady měl někdo ale pěkně zaplněný velikonoční víkend :) moc se mi líbí fotky pejsků! Mimochodem taky nejsem moc pivní typ, ale naopak takový točený cider je moc moc fajn

    My letos Velikonoce kvůli stěhování krásně ignorovali, ale naopak se zašli podívat do nedalekého městečka na procházku. V Anglii mají trochu jiné tradice a na ty naše české tady koukají trochu divně :D

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  5. kráásne fotky :) veľmi sa mi páčia tie vajíčka aj psíci :) a zelené pivo som ešte nevidela :P to by som celkom aj chcela ochutnať :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já už se konečně také vzpamatovala z dovolené a sepsala první část. Nádherné fotky, velikonoce jsem letos neslavila. Teda vlastně slavila, válením se na pláži. Teď už zpět do reality :)
    Fotka čičiny je úžasná :)

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat
  7. Korbáč bych nevěděla, že je pomlázka. U nás se může říct karabáč :-) Já jsem o velikonocích odpočívala a nic moc extra nedělala. Příští týden se chystám do Brna, tak se bude něco málo dít. Čeká mě maturita, tak se snažím něco málo učit, i když se mi fakt nechce a raději bych dělala cokoli jiného než se učila.

    OdpovědětVymazat
  8. To zelené pivo vyzerá zaujímavo. A psíci sú krásni. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  9. To zelené pivo jsem si dávala také, ale taky mám raději víno :) V Jaroslavicích je krásně. Je super, že někdo píše i ze Zlína a ne jen z Prahy :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)