Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Jane L. Rosen, Malé černé a devět žen

Měla jsem možnost si pro jednou přečíst knihu ještě před jejím vydáním v ČR. A byla to kniha Malé černé a devět žen od americké autorky Jane L. Rosen. Bavila mě! Neskutečně!



Sally Ann Fennel je 18 let, právě se stala modelkou a předvedla šaty sezony. Dokonalé malé černé. A kolem těch se vše v knize točí. Natalii je 26, pracuje v Bloomingdale's, kde šaty prodávají. Nachomýtne se k tomu, že má předstírat přítelkyni filmové hvězdě. Andie Rand má 39 a právě si otevřela detektivní kancelář. Felicia, které je 52 již mnoho let pracuje pro svého šéfa, kterého tajně miluje. Jordana je herečka utíkající z neúspěšného představení, v kufru má malé černé. Ten se omylem dostane se do rukou Shireen a její šestnáctileté sestře Medině, které jsou muslimky a ani se jim nesnilo, že si někdy obléknou něco takového. Sophie bude mít 23, je čerstvou absolventkou hledající práci a žije falešný život na Instagramu. No a Samantha dostane od přítele, pracujícího v pohřebním ústavu právě malé černé. Ale ne ledajaké.

Příběhy devíti žen a jedněch šatů. Teď by se vám mohlo zdát, že jsem vám vyzradila snad celou knihu. Ale vůbec tomu tak není. Naznačila jsem velice málo, zbytek už si budete muset přečíst sami. A že to stojí za to! Některé příběhy se lehce prolínají, některé vůbec, ale vždycky je o zábavu postaráno. Rozhodně jsem se u této knížky nenudila. Je to skvělé odlehčení hlavně pro ženy. Zároveň se ale postavy a příběhy rychle střídají a musíte být ve střehu. Mě to ovšem nedělalo problém. Po pár stránkách se člověk rychle zorientuje. Já mám třeba knihy, které mají více postav a příběhů, z nichž každý vypráví jiná, moc ráda! Pořád se tam něco děje a nikdy to nesklouzává ke stereotypu. A že se nedočkáte vyprávění pouze od žen. Co by to bylo za román bez mužů? Vypráví i oni, a to je super, protože je tak kniha ještě zajímavější.

Musím říct, že obálka se mi líbí více v původní verzi, ale určitě i české vydání nešláplo vedle a krásně a jasně obálkou říká, o čem kniha je a co od ní zhruba čekat.

První jsem si myslela, že dám knize jen 3 hvězdy, ale nakonec si zaslouží o jednu víc, protože mě naprosto vtáhla do děje a oblíbila jsem si ji. S radostí si ji s odstupem času přečtu znovu.

Knihu jsem si provizorně natiskla, abych měla čtení jednodušší, protože e-verze zatím není asi taková, jaká by
měla být a ve čtečce to nevypadalo moc čtivě. Přece jen kniha ještě oficiálně nevyšla. :) Určitě to bude ale vypilováno.

Aktualizace:
Kniha mi po vydání přišla i v klasické verzi, stylově zabalená v kousku nepovedeného výtisku jiné knihy. :) Dodávám tedy fotky, jak vypadá.




Autor: Jane L. Rosen (USA)
Název: Malé černé a devět žen
Originální název: Nine Women, One Dress
Žánr: beletrie, román
Nakladatelství: Metafora
Překlad: Kateřina Harrison Lipenská
Rok vydání: 2017 (1. vydání)
Počet stran: 224
Mé hodnocení: 4/5

- Kniha v ČR vyjde 8. 4. 2017
- Tato kniha je již druhým románem Jane L. Rosen, v ČR však zatím vyjde jako první od této autorky.

Kniha mi byla k recenzi zaslána nakladatelstvím Metafora, děkuji.

13 komentářů:

  1. Že já si pořád čtu ty knižní recenze. Seznam knížek, co si musím po návratu do ČR koupit se rozrůstá nechutným stylem :D

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat
  2. Po přečtení prvního odstavce se mi hned vybavily Bábovky :D A ty mě docela bavily. Asi si budu "muset" přečíst i tohle.
    -Jsem Denii-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to na podobný způsob. Bábovky mě ale osobně tolik nebavily, navíc tam hodně příběhů zůstalo velice otevřených, což mě štve. Malé černé mi přijdou o moc lepší. :)

      Vymazat
    2. Jestli je to lepší než Bábovky, tak si to ráda přečtu, protože i Bábovky se mi moc líbily :) Ale to, že u nich zůstalo hodně příběhů otevřených?:) S tím nesouhlasím, vždyť se tak krásně prolínaly, že se ještě o každém příběhu člověk něco dozvěděl, jen musel pozorně číst :)

      Vymazat
  3. To vypadá na příjemnou oddechovku, tak na to se těším :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze, kniha vypadá hodně zajímavě :) Určitě se po ní podívám, až vyjde :)

    OdpovědětVymazat
  5. Knihy moc nečtu, ale tvá recenze mě zaujala. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá celkem dobře, možná i až bude čas tak po ní šáhnu a přečtu si ji :)
    Mimochodem moc pěkně napsaná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  7. To zní úžasně! ♥ Miluju knihy s takovou tématikou! Určitě se po ní v knihách mrknu! ♥♥♥
    ................................................................................................................................................................................
    Znám tě už moc dlouho a jsi mi hrozně milá a sympatická a hodňoučká (až je mi úplně blbý psát ti tohle, jak jsi miloučká! :D ) ! ♥ Mám tě moc ráda!!! ♥♥♥
    Mám také blog a je to něco, co miluju, a tak by mě nehorázně potěšilo, kdyby ses na můj blog podívala! Moc by mě zajímal tvůj názor!
    Uděláš mi tím největší radost na světě!
    Přeji ti mnoho štěstí, lásky a úspěchů!
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, děkuju, i když já ti nějak nevím, zda ti to věřit vzhledem k tomu, že tohle je tvůj první komentář u mě na blogu. :D Příště stačí napsat normálně, že chceš abych se podívala k tobě na blog, nemusíš mi kvůli tomu pochlebovat. :D

      Vymazat
  8. Vypadá to na docela zajímavou knížku. Sice jsem původní obálku neviděla, ale tahle se mi nezdá špatná.:)

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá zajímavě, já teď maturitní knížky no :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)