Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Z peřin

Ahojte!
Dneska se hlásím z postele. Po dlouhé době mě chytlo odporné, ale opravdu odporně odporné, nachlazení! Přišlo to strašně rychle, ani jsem nemrkla a už jsem ležela. 

Už opravdu dlouho se mi nestalo, že by mě obyčejné nachlazení tak dostalo. Dřív jsem bývala nachlazená často, klidně i 5x, 6x za zimu. Poslední rok se to ale hodně zlepšilo, za což může asi i to, že se teď daleko víc zajímám o to, co jím a snažím se zařazovat do jídelníčku spíše zdravější věci. No ale stejně se mi občas nějaká ta rýma nevyhne. Většinou to ale podchytím a nezachází to nijak daleko. Ale teď si asi tělo řeklo "tááák, dlouho jsme tu neměli něco, co by nás položilo, šup tam s tím". :D Včera večer mi tak duněla hlava, že i když jsem nechtěla, musela jsem se dnes hodit marod. 


Snad už mám ale to nejhorší za sebou. Ráno jsem ještě byla trochu na umření, tak jsem se zachumelila na gauči se snídaní, čajem a pohádkou. Pak jsem byla na umření ještě víc, takže se kolem deváté šlo zpátky do postele, kde jsem usnula a probudila se až kolem jedné odpoledne. No a tadá - je to konečně lepší! Snad to nezakřiknu, ale už to vypadá na dobré cestě. Asi to bude ten typ nemoci, který šíleně rychle přijde, málem vás zabije a pak stejně rychle odejde. No, uvidíme. Asi si ještě zítra poležím, ale v pátek už bych potřebovala zpátky do práce, protože tohle "volníčko" mi bohužel běží z klasické dovolené, které mám i tak žalostně málo a tak jí nechci moc mrhat.  Na nějaké sick days se u nás v práci nehraje. No a běžet si k doktorce pro neschopenku na pár dní se asi nevyplatí, zvlášť když se vám už vůbec nikam běžet nechce.

Dneska se mi perfektně hodilo smothiečko, které jsem si utvořila z pomeranče a jahod. ^^ Smoothie maker jsem dostala na konci léta k narozeninám od přítele a je to skvělá věc!! Když jsem nemocná, tak kolikrát nemám vůbec chuť jíst, ale když si ovoce rozmixuju a mám ho vypít, tak do sebe nějaké vitaminy navíc aspoň takhle dostanu.


Dělám si i různé ovocné koktejly do práce. Když k ovoci přidám třeba tvaroh nebo jogurt, už je to hezká dopolední svačinka a navíc se to dá pěkně pocucávat i u počítače, takže se nezdržuju. Mám smoothie mixér od Domo a jsem s ním naprosto spokojená, rozmixuje v pohodě i led nebo ořechy, je to fakt šikula. ^^ Navíc jsou k němu dvě mixovací nádobky, které vám poslouží zároveň i jako lahev, kterou si můžete vzít sebou. Jedna má 300 ml, druhá  600 ml. A dělají ho v krásných barvičkách, já mám svoji oblíbenou červenou. :)


Taky mi kromě vitamínů na nachlazení strašně pomáhá nasypat tunu bylinek do hrnce, uvařit a pak se nad tím nahřívat s ručníkem přes hlavu! Takže takový malý tip pro ty, které třeba něco podobného taky chytne. ;) Mě se tím krásně uvolní tlak v hlavě a hned je všechno míň bolestivé. :D Je to taková malinká domácí sauna. :) 

Myšky jsou spoko, že jsem doma, protože dostávají mlsky navíc. :)

No, ještě, že dnes nebylo venku moc hezky. Celý den bylo tak nějak pod mrakem, tak mě aspoň nemrzelo, že celý den trávím doma. Naopak jsem asi spíš ráda, že jsem si odpočinula a konečně se podívala i na TVD, které jsem neviděla od sedmého dílu osmé série! Mám co dohánět. Dnes jsem ale stihla jen jeden díl (protože jak už jsem psala, půl dne jsem prospala). Ještě na to ale mám celý zítřek. Doodpočinu si, zkouknu nějaké další díly, počtu si v knížce a třeba se i dostanu k dopsání druhé knižní recenze, kterou už pár dní chystám. :) 


Co pomáhá na nachlazení vám? 

btw.: Změnila jsem tu na blogu font, protože jsem dostala podnět, že prej se patkové písmo čte líp. No a tohle, které jsem vybrala, mi přijde opravdu příjemnější, tak dejte vědět, jak se čte vám. ;)

15 komentářů:

  1. Vyležet, být v klidu, pít hodně čaje, napařování nohou a obličeje.. klasika a ještě si ráda čtu:) Tak ať ti je brzo líp a "dovču" si užij příště zdravá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jahody s pomerančem jsou dobrá volba. Já si dávám grapefruitový džus.

    OdpovědětVymazat
  3. Já bývám nachlazená tři dny. Piju ještě víc čaje než obvykle a chroupu česnek. A před cestou autobusem si vezmu kinedryl, protože se mi z neznámých důvodů dělá cestování při nemoci špatně. :D
    Musím zaklepat, že jsem dlouho nebyla nemocná nějak víc. Vybrala jsem si to v maturitním ročníku, byla jsem nemocná od Vánoc až do června. Začalo to zápalem plic, pak se to různě měnilo v záněty spojivek, dutin... Ok, nebylo mi na umření pořád, ale za zdravou jsem se rozhodně neprohlašovala. Pomohlo mi až maturitní vysvědčení a měsíční pobyt na horách. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Uvařit konvici bylinkového čaje (nejlíp ze zahrady) a hrudník a nos namazat psím sádlem. To je nejvíc. :) Ale když nad tím tak přemýšlím, tuhle zimu jsem snad ani nachlazená nebyla. Teď jen abych to nezakřikla, přecejenom do jara zbývá ještě skoro měsíc. :)
    -Jsem Denii-

    OdpovědětVymazat
  5. Pětkrát za zimu? To jsi docela rychlík. Já obvykle jednou za zimu, ale naopak to zase stojí za to. Většinou mi nezabírají antibiotika rychle, ale až třeba po týdnu. Mívám tudíž chřipku atd. klidně i přes měsíc v kuse, někdy i víc. Stačí, když spím s přivřeným oknem, už ráno nemluvím nebo když jdu chodím bez šály či šátku, okamžitě mě ofoukne. Díky nemoci, o které jsi možná četla u mě na blogu, mám také oslabenou imunitu a je to hodně znát no. Koktejly jsou super věc. Já jsem si v poslední době hodně oblíbila matcha tea a piju ho každý den. Písmo je lepší. Přeji tedy, ať můžeš v pátek do práce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No 5x za zimu už to teĎ naštěstí není, bývalo to tak dříve, jak jsem psala. :) Teď je to naštěstí už lepší, tuto zimu jsem byla nemocná akorát jednou krátce po Vánocích a pak mě to chytlo teď. Ale snad to hezky odezní, už je to daleko lepší, než včera. :)

      Vymazat
  6. Uzivej...ty moje morcinky by taky porad neco zraly..uz nevim co jim dat at tu stravu nemaji tak jednotvarnou :)

    OdpovědětVymazat
  7. Máš krásné papučky. Brzké uzdravení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nejsou papučky, ale huňaté ponožky, jsou super! :D Papučky mám ještě hezčí - jsou bílé, na špičkách mají ksichtíky medvědů a nahoru jim trčí uši. ^^ :D

      Vymazat
  8. Prajem skore uzdravenie, ja som na tom uplne rovnako uplne som prechladla v hlave mi tiez duni, z nosa mi tecie o 106 teplota zvysena no hruza. Asi skusim dnes to naparovanie, mozno mi to tiez pomoze :))
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  9. Smoothie vypadá super, takového pomocníčka si do kuchyně přeju snad roky, ale zřejmě se čeká na dobu, kdy odcestuju na kolej nebo do bytu, abych se nemusela s nikým dohadovat, kdo ho dostane s sebou. :D
    Snad už ti je lépe, já rýmy prožívám čím dál tím hůř. Nemocná jsem skoro v jednom kuse, fakt mi přijde, že mi furt něco je. Absence ve škole sice není tak vysoká, ale asi bych už nechtěla tolik zameškat, když chci tento rok odmaturovat. :D
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
  10. Bůh ti žehnej za patkové písmo :D
    Doufám, že ti bude lépe. Mně na nemoci takovéto typu pomáhá zázvor. Hodně zázvoru. A taky čaj s citronem a medem nebo cibule a med. Často se taky napařuji, protože se mi často ucpe nos tak, že dýchám jen jednou dírkou a ta pak hrozně studí a dráždí krk. A na bolest v krku používám mullerovy pastilky. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mě to letos taky zmohlo. Celé roky jsem nebyla nemocná a najednou nachlazení. A z nachlazení chřipka, která se mě držela několik týdnů a pak se mi potvora ještě vrátila. Pomáhá mě hodně pít a potit se, taky čaj ze zázvoru, spánek a pořádně silný kuřecí vývar!
    Myšky jsou nádherné.. Připomíná mi to mé morče taky byl nadšený, že zůstávám doma. Ten stejný mixér mám doma, akorát v zelené barvě (moje nejoblíbenější) a smoothie jsou super i jako sváča do práce, když nevím co bych si nachystala... přeji ti aby ti bylo líp a co nejdřív ses z toho dostala. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já tedy s nachlazením většinou problém nemám, ale od minulého týdny, co jsme začali dělat novou práci a pár dní v týdnu děláme na místě kde jsou sotva 4 stupně a na svačinu pak vždycky chodíme venkem kde je pro změnu kolem 25, tak mi to dost dává zabrat.

    A doufám, že už si zase fit a přeji úspěšný týden! Joo a v sobotu bude poslední díl TVD, jsme docela zvědavá co za kravinu zase vymyslej:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)