Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Vizovice



Hezkou středu přeju! 
Konečně se nám týden pomalu přehupuje do druhé půlky. Už se hrozně těším na víkend. ^^ Jedeme k našim, protože bude bráška slavit narozky (btw. speciální pozdrav pro něj, protože nedávno to tu občas zas začal číst - takže čau! :D). Taky konečně zas zajdu k babi a dědovi a vezmu sebou na procházku i Bernu. No, snad bude hezky a bude to fajn! :)

Teď ale zpátky k uplynulému víkendu. Měla jsem ho hodně prodloužený. Nechtěla jsem, ale nakonec jsem skrz nemoc musela zůstat doma i v ten pátek, protože to furt bylo na nic. V sobotu to bylo už o něco lepší a už jsem nechtěla být zavřená doma, tak jsme vyrazili na menší výlet do Vizovic. Fotky jsem, musím se přiznat, odflákla, ale snad to dnes na podívání stačí. :)

První jsme si prošli zámecký park, pak jsme si vyjeli na vyhlídku na Šibeničním vrchu. Nakonec jsme se vrátili zpět k zámku do čokoládovny. Jinak určitě to bude daleko lepší, když necháte auto autem a na vyhlídku si vyšlápnete pěšky. Je to kousíček. Ten den ovšem docela dost foukalo a nechtěla jsem ještě to nachlazení moc podceňovat. Ale příště se určitě víc projdeme. A taky chceme mrknout i dovnitř zámku, až začne sezona.



Musím ale říct, že už i park samotný je nádherné místo. Vůbec jsem netušila, že Vizovice něco takového schovávají! Navíc pokud jdete jen do parku, vstup je samozřejmě zdarma. Nevím, jak moc lidí tam bývá třeba v létě, ale my jsme potkali asi jen tři rodinky a jinak tam byl dost klid, což je paráda. Myslím, že ale ani přes sezonu to nebude nijak nacpané, Vizovice jsou malé městečko a turistů tam asi není nijak moc.




Moc se mi líbilo hlavně místo u malého rybníčku, ještě byl samý led, ale v létě to musí být skvělé tam sebou jen tak plácnout a odpočívat. :)



Hned u zámku je zmiňovaná čokoládovna. Na tu jsem našla tip na blogu kajajaja.blogspot.cz, takže děkuju! :) Tohle místo je moc příjemné a působí hodně útulně. Zkusili jsme dezert se zmrzlinou, na nějakém perníkovém polštářku nebo jak to nazvat. Celé to bylo ještě pod šlehačkou, oříšky a zalito přímo horkou čokoládou, která byla výborná! Navíc to měli jako jarní akci za pár korun. :)

Jinak stejné čokoládovny najdete i v Zoo Lešné, v Luhačovicích, v Kroměříži a v Buchlovicích.




Přidávám ještě nějaké fotky i z vyhlídky. Je z ní krásně vidět na celé Vizovice. Určitě bych se tam zdržela déle, kdyby tolik nefoukalo. Kousek pod vyhlídkou dokonce chytali první sluneční paprsky i koně, takže jsme se zašli poňuchňat. Zvlášť jeden byl dost přátelský. :)

Pak jsem si, já nešikovný pitomec, dala jednu hezkou pecku o elektrický plot a všichni se mě lekli a utekli o něco dál, chudáčci. :D Musím jim příště asi donést úplatek v podobě nějakého jablíčka. Jen nevím, jestli takhle někde smím "krmit" cizí koně.

Mám koně ráda. Nejsem sice vůbec jezdec, ale vytvořila jsem si k nim docela hezký vztah, protože jsem jako mladší hodně chodila pořád všude okukovat koně s kamarádkou, která i jezdila a vlastně nemluvila skoro o ničem jiném. :D :) No, ale já mám vlastně vůbec vztah ke všem zvířatům, takže ať vidím jakékoliv, jdu se kamarádit. Jsem schopná si povídat se psem, co je uvázaný před obchodem a čeká na páníčka, abych mu zkrátila dlouhou chvíli. :D







To je asi pro dnešek všechno. :) Jaký máte ke zvířatům vztah vy? 

Mějte se krásně a sdílejte vaše zážitky z prvních prosluněných dní. Není to krása, že už se to tak jaří? :)


18 komentářů:

  1. Pěkně strávený víkend. Ve Vizovicích jsem nikdy nebyla ale čokoládovna by mě opravdu nadchla. Mě zvířata provází celým mým životem. Nikdy se mi nestalo, že bych doma neměla žádné zvíře. A koně? O těch je má škola a do budoucna mám v plánu se práce s koňmi zabývat. Jezdím aktivně a u koní trávím čas alespoň 2x za týden.

    OdpovědětVymazat
  2. Moje milované Vizovice ♥ :-) Koukám, že čokoládovna je v nových prostorách. Budu si tam muset udělat výlet a zavzpomínat na "staré dobré časy"... Z Šibeničáku je opravdu nádherný výhled, ale docela mě překvapili ti koně. Já tam vždycky potkávala jenom krávy :-D Další pěkný výhled je od Těchlovského křížku. Ten je jakoby naproti. Tak třeba pro příště ;-)
    -Jsem Denii-

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky jsou nádherné. Naši hodně cestují, tak jim Vizovice určitě doporučím. Navíc ta čokoládovna,ách!

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, zastihli jste krásné počasí, já jsem tam posledně byla v dešti. :(
    Můžu tě uklidnit, i v létě je v parku víc kačen než lidí. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem byla je jednou na tom místě, ale to ne ani pořádně, krásné fotky, místa :) Stále si říkám, kolik hezkých míst je v ČR, který chci vidět :)

    OdpovědětVymazat
  6. netuším kde to je, ale je to tam krásne a čarovné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, Vizovice jsou na Moravě, malinký kousíček od Zlína. :) Pochází odtamtud Bolek Polívka. A ano, je tam nádherně. :) Vůbec celé Zlínsko je kouzelné, někdy se sem přijeď podívat. ;) Mám tady na blogu v této rubrice spoustu tipů na krásná místa, většinu práce v okolí Zlína. :)

      Vymazat
  7. Vypadá to tam moc krásně a koníci jsou úžasní <3 Miluju koně. Ale nikdy je nekrmím. Člověk nikdy neví, jestli třeba nemá nějakou dietu nebo na něco alergii. A když už krmím, tak jen natrhanou travičkou :-)

    Králičí máma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, člověk to nechce riskovat, když neví a koníci nejsou jeho. I když by jim rád dal něco dobrého. :) Naposledy, když jsem potkali koně jsem jim taky nabídla natrhanou trávu i s kytičkama, protože to v ohradě neměli. A taky byli rádi. :) :)

      Vymazat
  8. Pěkně napsáno - koně mám ráda, ale zároveň z nich mám respekt, takže jsem na nich ještě nejela. Z Vizovic znám jenom likérku Jelínka, kam jezdíme na festival (pokud to jsou stejné Vizovice a nejde jen o shodu). Ale čokoládovna by mě taky hodně lákala :)))

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    OdpovědětVymazat
  9. Už si konečně musím udělat pořádný výlet na Moravu, je tam očividně krásně :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ten rybníček je kouzelný!!♥

    Jinak jako dítě jsem koně milovala a moje tehdejší školková kamarádka Eliška uměla krásně kreslit a vždycky mi nějaké nakreslila, postupem času, jsem se jich začala bát. Ani nevím jak to vlastně začalo, ale hrozně jsem se bála, že mě kouksnou:) A teď po letech mám sice pořád respekt, ale už se nebojím o prsty když si je jdu pohladit. A ty jejich oči ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné fotky, hlavně to stromořadí a krajina s koňmi. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezké místo! Fotečky se povedly! Určitě jste si to užili a měli jste krásné počasí!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  13. Ve Vizovicích jsem ještě nikdy nebyla. Asi bych to měla brzy změnit. Ani jsem nevěděla, že v Lešné je čokoládovna, takže děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jé super, konečně někdo z okolí, a ne z Prahy :) Vizovický park je nádherný :)
    www.veronicas-life.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)