Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Propršený víkend a lego výlet

Zdravím!
Taky se u vás o víkendu takhle schovalo sluníčko? Tu ve Zlíně bylo celý minulý týden nádherně, ještě v pátek jsem si s radostí fotila, jak je město prosluněné, ale v sobotu už jsme se probudili do naprosto propršeného dne, a vlastně až na výjimečných pár hodin v neděli ráno, to tak pokračovalo celý víkend.

V sobotu jsme teda vyrazili do kina na novou Krásku a zvíře. No a musím říct, že je to opravdu nádhera. Na jednu stranu tohle, na první pohled přeumělkované americké ztvárnění, pohádek nemusím, ale u Krásky a zvířete mi to takové nepřišlo. Přijde mi, že zatím je to pro mě asi nejhezčí disneyovská pohádka v hraném provedení. Spíš to působilo opravdu kouzelně - tak to má přece být! Nelíbila se mi třeba nová Popelka dva roky zpátky nebo Sněhurka z roku 2012, kde se to s kostýmy a vůbec vším tím "velkolepým" tak nějak přehnalo, až to působilo trochu šíleně. Film Kráska a zvíře mi přišel dost jiný. Sice to je furt to americké zpracování a některé věci působí uměle, ale jinak je to hezky pohádkové. Příběh skvělý, písničky skvělé, herci perfektní. Mám hlavně moc ráda Emmu Watson, takže jsem si to moc užila. :) 


V neděli už pršelo trošku míň, ale pořád. Rozhodli jsme se proto vyjet na nějaký výlet "pod střechou" a našli jsme malou výstavu lega, která je momentálně v kongresovém centru (areál Kovo Zoo) ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Najdete ji tam ještě do 31. března. Stejná výstava bude ale i v jiných městech po ČR, tak googlete a můžete ji navštívit i jindy a jinde. ;) Je to asi spíš pro rodiče s dětmi, protože součástí výstavy je hned několik hracích koutků, ale my se vydali kvůli přítelově velké lásce k legu a nakonec jsme se pokochali taky, protože je tam hodně hezkých věcí z lega k vidění. :)









Po návštěvě výstavy jsme si ještě malinko prošli areál Kovo Zoo, což může být určitě taky fajn tip na zábavu. Musím ale říct, nevím proč, mě tohle nějak neláká, takže vstup přímo do Kovo Zoo jsme nekupovali, jen jsme mrkli po tom, co bylo vystaveno venku. (Teď přes zimní sezonu je tuším většina exponátů v budově a platí se vstup až tam, v létě podle mě vše dají ven a platí se přímo u vstupu do areálu, ale nechci kecat, tak si to raději ověřte, pokud se tam chystáte.) No, třeba na to budeme mít náladu jindy. :)




Jinak minulou středu jsem si šla pro nově vybrané brýle. Brýle nosím už dlouho, snad tak 15 let, ale nenosím je pořád. Spíš je mám nasazené v práci, kdy furt koukám do počítače, a pak třeba doma na čtení a zase při koukání do obrazovek. Ven jsem je nikdy moc nenosila, ale tyhle nové se mi natolik líbí, že jsem je vytáhla i na zmiňovaný výlet a asi se mnou budou chodit častěji. :)) Mám teda docela málo dioptirií, ale mám astigmatismus, takže jsem malinko do větší dálky poloslepá. :D Třeba řídit bych si bez brýlí netroufla (jakože stejně, i když mám řidičák, neřídím, ale kdybych se nááhodou zase odhodlala... :D). Zatím mi je lidi chválí, tak snad jsem vybrala dobře. :)


Teď už se pomalu těším na další víkend. Aspoň v sobotu by mělo být krásně, tak snad se trochu i provětrám. Hlavně jsem celý víkend sama doma, protože přítel jede pryč. Užiju si celý víkend o samotě a hrozně se na to těším!

Aby jste rozuměli, já jsem sice moc ráda, když jdu na kafe s kamarádkou, když výletíme s přítelem, přijede za mnou brácha, mamka nebo naopak já jedu za nima, ale jednou za čas tak nějak potřebuju třeba dva dny jen sama pro sebe. A myslím, že by si to občas měl střihnout každý. Člověk by měl umět být sám se sebou, je to úžasný relax. ^^ Já už mám na víkend spoustu plánů! :)

Copak jste dělali o víkendu vy a co plánujete na ten další?

8 komentářů:

  1. Tak o té nové Krásce a zvíře jsem ani neslyšela :) Ta výstava Lega a Kovo zoo je parádní, to by mě nenapadlo, že něco takovýho je vůbec. A sluší ti to, brýle jsou pěkný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám astigmatismus, ale já teda na brejle prdím víc, a žiju poloslepě :D :D U nás bylo taky hnusně přes víkend, na kino ideální :) Na pohádku musím zajít!

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  3. to lego ma vždy fascinuje, čo sa z neho všetko dokáže vyskladať, a kovo zoo je zaujímava, ešte som to asi nevidela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkně využitý víkend. Mě by se libilo to lego. Když jsem byla malá, tak jsem ho zbožňovala. Bryle ti sluší, já ani brýle u lidí kolikrát nevnímám a prostě mi příjde že to k tomu člověku patří.

    OdpovědětVymazat
  5. V té kovo zoo je to super, ale myslím, že to stačí projít jen venku :D

    OdpovědětVymazat
  6. Na Krásku a Zvíře chci jít příští víkend a už se moc těším :) Zatím jsem slyšela jen samé dobré ohlasy, tak doufám, že to bude stát za to :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Krásku a zvíře chci taky vidět, takže doufám, že tenhle víkend vyrazíme:)
    Jinak u nás je to s počasím úplně stejně, přes týden krásně a o víkendu lije celý den. Ale teď jak končí léto, tak je hnusně pořád:D

    A brýle ti hrozně sluší! Seš kočka!:) Já si musela zajít pro brýle v září a po skoro 5 letech byl hrozný nezvyk je začít nosit, ale už jsem si na ne zvykla a fakt se mi líbí, i když mám v plánu jít na reoperaci až se vrtíme domů, ale hrozně se bojím:D

    Jinak si užij víkend o samotě, občas je to super mít čas jen pro sebe. jen se mi teda moc dobře nespí samotné:D

    OdpovědětVymazat
  8. Krásku a zvíře jsem viděla hned den po premiéře. Strašně jsem se na to těšila, ale měla jsem z toho smíšené pocity. Možná jsem se na to těšila až moc. Mně se líbili právě všechny Disney pohádky, hodně se mi líbila Popelka. Budu se na to muset podívat znovu!

    Lega mám poměrně nad hlavu, abych pravdu řekla. Starám se o dva klučiny, 3 a 6 let a neděláme nic jiného než stavíme lego :D

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)