Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Nicolas Vanier, Bella a Sebastian



Sebastian je malý kluk, který prakticky nemá žádné kamarády. Straní se ho kvůli jeho původu. Dny tráví touláním se po horách a pomáháním v ovčíně svému nevlastnímu dědečkovi. Občas také vypomůže své nevlastní sestře Angelině, která pracuje v pekařství a s příchodem Němců se musí pořádně otáčet, aby stíhala takové dodávky, jaké požadují.

Na horách mají ale ještě jeden problém – Bestii. Je to velký pes, který všem ovčákům rdousí ovce a oni jí proto nemůžou přijít na jméno a snaží se ji dostat. A pak na ni jednou narazí sám Sebastian. A velice rychle pochopí, že ona není ta, za kterou ji všichni mají. Tak můžeme sledovat vznik nádherného přátelství mezi Sebastienem a Bellou, jak fenku pojmenuje, které nás pak provází celou knihou

První se mi knížka četla docela těžce. Ne, že by byla nezajímavá. Naopak, kniha má několik dějových linií a pořád se tam něco děje. Prostě mi to v prvních několika stránkách nějak drhlo. Ale pak mě kniha naprosto vtáhla do děje a dočetla jsem ji během jediného nedělního odpoledne. Je to úžasný příběh nejen o přátelství, ale také o dění v horách ve válečném období, kdy se lidé z hor snažili pomáhat uprchlíkům, většinou židům, a převést je do Švýcarska.

Nejraději bych tu vychrlila všechno, co se v knize děje, protože je toho opravdu hodně, ale to byste ji pak nemuseli číst, že jo. :) Jen chci říct, že jsem si Bellu a Sebastiana totálně zamilovala! Jsou to úžasné postavy a je to skvělá kniha, která určitě stojí za přečtení! Je tedy psaná podle filmu, ale to tady vůbec nevadí. Jinak teda toto je asi jedna z mála knih, u které se nerozhodnu, zda je lepší, než film. Oboje má něco do sebe a stavím to na stejnou úroveň. Pokud si budete chtít čtení dokreslit i přímo pohledem na nádhernou krajinu hor a naprosto rozkošnou Bellu i ostatní postavy, určitě nevynechejte i film. A navíc - i když kniha je jen jedna, film má i druhé pokračování, u kterého se mi příběh líbil snad ještě víc, protože hlouběji probírá Sebastianův původ.




Autor: Nicolas Vanier (Senegal, Francie, Kanada)
Název: Bella a Sebastián
Originální název: Belle et Sébastien
Žánr: dobrodružné, pro děti a mládež
Nakladatelství: Albatros media
Překlad: Kristýna Brunclíková
Rok vydání: 2014 (1. vydání)
Počet stran: 282
Mé hodnocení: 5/5

- Kniha je napsána podle scénáře od Juliette Salesové, Fabiena Suareze a Nicolase Vaniera ke stejnojmennému filmu. A to na motivy seriálu Bella a Sebastián, který byl natočen a napsán Cécile Aubryovou.

Knihu jsem si zakoupila sama.

10 komentářů:

  1. Ani jsem nevěděla, že vyšla nějaká nová kniha. Ale já jsem staromilec, mám doma rozpadající se stará vydání dvou knih Bella a Sebastian, které mi čítávala babička, když jsem byla ještě prcek :) Třeba jednou najdu motivaci pro přečtení i této knihy, ale osobně nějak "remake" a pokračování nemusím, jsem k konzervativní a rezervovaná, no :D

    Mafalda

    OdpovědětVymazat
  2. Na film už se nějakou dobu chystám kouknout, ale pořád jsem se k tomu nedostala. Tak doufám, že si v nejbližší době udělám čas :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja to nemuzu cist ani videt. Pribehy kde je pes me naprosto vzdycky rozbrecej. At je to vesely nebo smutny jak je tam pes tak brecim :D Psi jsou moje srdcovka <3

    OdpovědětVymazat
  4. O Belle a Sebastianovi už jsem párkrát slyšela, možná si to taky přečtu :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tak túto knihu nepoznám, ale vyzerá fajn :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  6. Je to moc krásná kniha, miluju příběhy se zvířaty, i když jsem citlivka a vždycky strašně řvu :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem o té knížce toho hodně slyšela, avšak osobně jsem ji ještě nečetla, ale určitě to někdy napravím :)
    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  8. Dnes ráno jsem viděla starší vydání v Knihbudce na Kvítkové. Váhala jsem, ale nakonec jsem ho nechala tam :)...

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den, tuto knihu jsem četla jako malá holčina. V televizi byl dokonce vysílán i televizní seriál. Už ani nevím v které zemi ho natočili. Od tý doby mám ráda pejsci. Doma mám také pejska ,ne tak velkého jako byla Bella. Teď momentálně pro něj sháním vhodnou boudičku. Na internetu tady jsem takové objevila, ještě popřemýšlím jakou mám vybrat. Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)