Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Jaro u našich a film ze staré kamery

Hezkou neděli! 
Sedím si zrovna u brášky v pokoji. Odjeli jsme na víkend k našim, přítel ještě vyspává u mě a tak jsem se vydala vegetit sem. :D Brácha má teď pokoj nově zrekonstruovaný, takže je jedna radost se tu válet na pohovce. :)

Včera jsme trochu slavili jeho nadcházející 17. narozeniny, ale ještě předtím jsem se byla s Bernou projít kolem potoku k babičce. Ještě je docela zima a foukal studený vítr, jinak tu je ale celý víkend krásné počasí. Už se to jaří! Jsem nadšená, protože jaro miluju. ^^ Vzala jsem i foťák a udělala několik fotek. 



Berna byla docela odvážná, třikrát vletěla do vody. Myslela jsem, že to zkusí jednou, a pak přijde na to, že je fakt kosa a voda je ledová, ale kupodivu se jí to líbilo. :D No, snad to přejde v pohodě. Ale pak se vyhřívala na sluníčku a vypadala spokojeně, takže asi dobrý. :)



Jakmile jsme dorazili k babičce i s Bernou, její kočka se lekla a vylítla na strom. :D Při tom Berna je nejhodnější pes, jakého znám. Absolutně ji kočky, a už vůbec jiní psi, nezajímají. Naši mají doma kočky čtyři a Berně jsou úplně šumák, nechá je na sobě spát a je jí naprosto jedno, když jí ochutnávají z její misky. Babiččina kočka ale asi byla jiného názoru a dál si okupovala strom. Pozděj jsem ji našla až nahoře na půdě, když jsem si šla nabrat trochu sena pro naše myšky. 

Jinak babička má před domem naprosto nádherné sněženky. A strašně moc!! Krása. ^^ 



Kočka se mnou pak sama dobrovolně z půdy slezla a šla se mnou k babi do kuchyně, aby se pomazlila a vyhřála u kamen. :) Je to hrozný mazel! Jak ji jednou začnu mazlit, už se jí nezbavím, pořád za mnou pak chodila a lehala si na mě, miláček. :)) Je to prostě nej kočka ever! Babička ji má už asi 10 let a už je to právoplatný člen rodiny. :)



Procházku jsem si moc užila. :) Vždycky je skvělé, když se tu můžu projít. Co jsem se tady jako mladší nachodila! Ale furt se sem vracím ráda. :)

Včera večer k nám přišel na malou návštěvu i strejda (nebo vlastně pra-strejda, protože je to bratr mého dědečka). No a přivezl nám ukázat naprosto úžasné záběry z jeho staré kamery. :) Většinou to byly záběry z roku 83 a dál. Byla jsem z nich unešená! :) Byla to ještě totálně stará kamera na film, která natáčela bez zvuku, takže to měl strejda podkreslené stylovou hudbou třeba od Lennona. Některé záběry byly barevné, některé černobílé, ale vypadá to naprosto skvěle. Miluju tyhle staré věci. :) Viděli jsme tam taťku, když byl malý a pak třeba, když měl 17. Taky třeba pradědečka a nebo prababičku, kterou si ještě trošku pamatuju. Naučila mě pískat a milovala kočky! (Už vím, po kom tohle mám, protože většina lidí z naší rodiny kočky prostě jen snáší a tak nějak je mají rádi, ale nemají k nim takový vztah, jako já.) Na záběrech byli i babička s dědečkem, když měli kolem čtyřitítky, vypadali fakt skvěle! :)

Co se mi ale nejvíc líbilo bylo to, jak se naše rodina uměla bavit. Všichni se prostě vzali a šli ven  třeba stavit sněhuláka. Prababička s pradědou, babička s dědečkem, dva strejdové, teta, můj tatínek, prateta. Vylezli ven a VŠICHNI, včetně dospělých, si hráli. :) Vidět pratetu jak ve svých 45 jede s balíkem sena pod zadkem dolů po sněhu bylo super. :D Taky všichni zkoušeli v létě jezdit na skejtu, opalovali se, houpali na houpačce, hráli softball, badminton, házeli si míčem, jezdili na kole, prostě všechno a všichni! :) Na Silvestra si udělali párty a tančili v obýváku, pak zase bylo léto a zkoušeli venku převeliký bič, který odkudsi dovezl strejda. Na dalším záběru si zas hráli s modelem autíčka, který byl asi v té době docela ojedinělý. Působila na mě z toho krásná atmosféra. Ani to neumím popsat, ale jsem za tyhle záběry strašně moc ráda! :) Mám se teď vždycky na co koukat, když budu potřebovat vykouzlit úsměv na tváři. :)  Strejda má takových filmů ze staré kamery doma ještě spoustu. Bohužel není ale tak jednoduché to dostat z filmu na dvdčko, za tyhle hodinu a půl trvající záběry zaplatil dva tisíce. Ale třeba mi nějaké promítne přímo z filmu, pokud k nim někdy přijedu. :) 

Při tomhle všem jsem si řekla, že až budu jednou třeba mít domeček, taky vedle něj chci velký plácek, na kterém budeme moct celá rodina blbnout a užívat si sami sebe navzájem, protože to je k nezaplacení. :) Jsem ráda, že i já, jsem tohle zažila. Pořád jsme byli venku a blbnuli jsme. S bratránkama, s našima, se strejdou. :)

Není to sakra lepší, než sedět někde doma u televize?! :) Je a je a je!!!

Můžete si kliknutím pustit malé ukázky z mého instagramu. ;)
Příspěvek sdílený Daysy (@day_sy),


Příspěvek sdílený Daysy (@day_sy),

Příspěvek sdílený Daysy (@day_sy),


Příspěvek sdílený Daysy (@day_sy),

Příspěvek sdílený Daysy (@day_sy),


20 komentářů:

  1. Překrásný článek a ty fotečky jsou boží.=)
    Pac a pusu Majdalenka

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásný, miluju podobný vzpomínky a čas s rodinou :) Já jsem moc vděčná třeba za fotky všechny doma a videa, když mi bylo třeba 3 roky, to byly časy. Jinak fotky z procházky jsou super, pejsek je blázen trošku a kočka je krásná, takový chundeláč :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádherné. Přála bych si, aby naše rodina něco takového měla. Máme jen fotografie :)

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem za to strašně ráda. :) Ono v té době kameru asi měl fakt mááálokdo. A strejda si to mohl dovolit, protože byl dlouho svobodný mládenec, bydlel přes víkendy stále u rodičů a přes týden byl ve světě, protože dělal celý život tesaře a jezdil za prací různě po republice. No a zajímal se o focení a točení, takže si ji pořídil, prý ho stála dva platy. :) Ale jak se to vyplatilo! ^^

      Vymazat
  4. Jak už jsem psala na Agregátor blogů, tak sledovat staré fotografie nebo videa má opravdu své kouzlo. :)

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    OdpovědětVymazat
  5. Jeee já mám úplně stejnýho pejska, jsou to lásky, viď? <3

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo umíš opravdu nádherně fotit! moc se mi tvé fotografie líbí :) a ta příroda.. no krása :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je dokonalé. To všechno, fotky, videa, ale i jaro tady! Skvělý článek, opět! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super ty 2 poslední s kočkou. :) Jaký jsi dala čas na ten splav u té první?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čas 1/13.
      Děkuji, Pepina se vždycky fotí jedna radost, za potulení cokoliv. ^^

      Vymazat
  9. Krásný článek i fotky, ale ty videa jsou naprosto dokonalé. Takové pravé, krásné, kde je zachycen moment okamžiku vaší rodiny a ikdyž vás neznám osobně, vykouzlily mi i tak úsměv na tváři. Jednou bych také chtěla zachytit svou rodinu na videa, aby se na to mohli mé děti později dívat. :)
    www.canli.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky, především ta první :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  11. Ty staré záběry jsou úžasné!!!!Mám pocit, že dneska už se lidi takhle bavit neumí. Já bych to třeba uměla, ale když kolem sebe má člověk lidi, kteří na to nejsou, těžko něco zmůže :-( Stejně tak když chci někoho z rodiny vyfotit, tak dělají ofuky a vztekají se, ale vůbec jim nedochází, že nám mladším, takhle jednou nezůstane žádná fotovzpomínka :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je opravdu škoda! To u nás v rodině mi naštěstí nikod nijak extra neuniká. Akorát brácha se nerad fotí, ale občas chce po mě sám nějaké nové fotky, tak vyrazíme fotit a aspoň něco má. :) Jinak teď minulý víákend jsem fotila babičku s dědou od mamčiny strany (ty videa jsou z rodiny od taťkovy strany - jen tak pro vysvětlení) a zrovna se chystám jim fotky i vytisknout. První se cukali, že prej sjou na focení staří, ale jak se pak rádi vyfotili a zapózovali! :D :) Je mi jasné, že ne každý se rád fotí, ale zas by každý pár fotek mít měl. Kdyby se třeba můj pradědeček nechtěl vůbec fotit, ani dnes nevím, jak vypadal, ale on se nechal fotit i natočit a je fakt skvělé, že ho můžu takto vidět. :)

      Vymazat
  12. Ta první fotka je úplně dokonalá :))
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné fotky, hlavně ta čičinta:-)
    ByGabra

    OdpovědětVymazat
  14. Berna je úžasná!:) Naše jorkšírka je taková primadona, že obchází velkým obloukem i louže:D

    Já bych si jednou číču ráda pořídila, ale přítel chce pro změnu psa. takže to dopadne tak, že budeme mít třeba rybičky:D Achjo, s těma je hrozná nuda.D

    Ty záběry jsou skvělý! Škoda že u nás nikdo nic nenatáčel, protože mít takovou krásnou vzpomínku bych brala hned:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)