Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Wellness v hotelu Synot - Staré město

Jak už jsem psala, v sobotu jsme si byli s přítelem trochu odpočinout na wellnessu ve Starém městě. Koupila jsem na slevovém portálu poukaz na hodinu wellness + večeři v podobě kuřecích křídel a nadělila nám to k ostatním vánočním dárkům, protože vím, že pro chlapa je kombinace odpočinku a jídla jednou z nejlepších voleb. :)) No a chci vám napsat, jak to tam vypadalo, co se nám líbilo a co zas ne. 
(Jen se chci omluvit za fotky - jsou focené pouze mobilem, zrcadlovku jsem pochopitelně netahala. Některé fotky jsem si půjčila přímo z webu hotelu, ať máte lepší představu.)

Přijde mi super, že mají na wellnessu systém na rezervace. Musíte si předem domluvit, kdy přijedete. Na slevovém portálu měli uvedeno, že je dobré volat alespoň den předem, ale určitě si zavolejte s větším předstihem. My první volali den předem, ale už neměli volno. Pak jsme volali na druhý pokus týden předem, ale taky to nevyšlo, tak nám paní zrovna nabídla až další sobotu za dva týdny. Zas ale máte jistotu, že wellness nebude přecpaný. Cítili jsme se tam moc příjemně, protože tam nebylo moc lidí, a mohli jsem tak vyzkoušet všechna odpočinková místa. Mám zkušenost z jiného hotelu, že se třeba člověk ani nedostane do některého z typů saun, protože je tam plno, což nepůsobí vůbec dobře.

(zdroj: synothotels.com/hotel-synot)

Když jsme přijeli do hotelu, přivítala nás moc milá slečna (či paní, netuším) recepční. Všechno nám vysvětlila, dala nám klíče od šatny, navedla nás a ujistila nás, že po wellnessu si máme jen sednout do restaurace, nahlásit jméno a obsluha už se o nás postará ohledně té večeře. Za toto přivítání musím dát velké plus! :)

Vstup do wellnessu působí příjemně, akorát mě zarazilo, že šatny jsou udělány tak, že je to vlastně pouze místnost se skříňkami - zvlášť pro pány, zvlášť pro dámy - ovšem bez převlékacích kabinek. To mně osobně trošku vadí, naposledy jsem takovéto šatny viděla snad někde na základce, jinak všechna novější zařízení mají vždy alespoň pár převlékacích kabinek, kde má člověk soukromí. No, šatně moc nenahrávalo ani to, že z ní vedlo velké okno bez závěsů či žaluzií s výhledem přímo na fotbalové hřiště, které je hned vedle. 



Teď už ale k samotnému wellness. Je rozdělen na dvě části - aquacentrum, kde jsou vířivky, bazén, kosmetika, masáže, pedikúra a aqua bar. A sauna world, kde najdete solnou parní lázeň, aroma parní lázeň, finskou saunu, aroma saunu a tepidárium. V aquacentru je taky odpočinková místnost, kde by ale teda mohlo být trochu tepleji, protože člověk je rozehřátý ze sauny nebo vířivky, takže se mu pak nechce odpočívat někde v chladnější místnosti.


My teda klasicky využili bazénu, vířivek a saun. Nevím, jak je to například s tou kosmetikou, masážemi a pedikúrou, určitě to bude taky nějak na objednání. Ale teda paní v sauně se rozpovídala, že masáže zkoušela a byla moc spokojená. :) Ze saun se mi nejvíc líbilo v aroma a v solné, ale to je u mě klasika. Všude možně vyhledávám tyto dvě, protože jsou mi nejpříjemnější - dá se v nich dýchat. :D To samé tepidárium. Do finských třeba vůbec nechodím. Ale zas vím, že kdyby člověk chodil pravidelně, hodně si zvykne a pak se mu dýchá i tam úplně normálně. 



Musím říct, že jsme si odpočinuli úplně nádherně. Ale bohužel to bylo strašně krátké. Pouhá hodina hrozně rychle uteče. Vystřídali jsme různé sauny, vířivku a hodina byla pryč. Bar jsme ani nestihli vyzkoušet. Uvítala bych, kdyby byla možnost tuto akci zakoupit i v kombinaci třeba s 2 hodinami wellnessu, ale bohužel tato možnost nebyla na výběr. Delší wellness lze zakoupit asi jen mimo akci. Ale zase si můžete v akcích vybrat třeba z nějakých jiných dobrot k večeři. :)


Po odpočívání nás už čekala večeře. Měli jsme ji dost brzy, protože bylo třeba ji využít hned po wellnessu, který nám končil nějak ve 4 odpoledne. Kuřecí křídla byla moc dobrá, hodně masitá. Samozřejmostí byla zeleninová příloha, chleba a omáčka. Na jednu stranu to vlastně nebylo žádné extra jídlo a náročnější jedlíci by asi chtěli víc, ale nám chutnalo a najedli jsme se dobře. :) Prostředí restaurace bylo taky příjemné a obsluha milá a usměvavá.


Co mě ale zarazilo bylo to, že před 5 hodinou kolem nás personál začal prostírat stoly pro hotelové hosty. Zaslechla jsem, že od 5 hodin jsou večeře pro hosty. Zrovna jsme už dojedli, takže jsme to neřešili, zaplatili jsme pití a odešli. Ale docela by mě zajímalo, co by obsluha dělala, kdyby nám sníst jídlo trvalo déle. Požádali by nás o odchod? Toto mi přijde hodně nedořešené, hotel zřejmě nemá zvlášť místnost pro snídaně, obědy a večeře pro hosty a zvlášť restauraci. Vše se děje v jedné místnosti, a tak jsme se tam cítili trošku nepatřičně, když všude kolem nás už byly bíle prostřené stoly a my byli poslední u toho, co nebyl prostřený k večeři. Tohle je hodně velké mínus. Já bych si třeba moc ráda po večeři dala ještě kávu nebo čaj s nějakým dezertem, ale po tomto mě na to přešla chuť. Už mi došlo, proč nám paní na telefonu nabízela buď tak brzký čas a nebo až pozdější v 19 hodin. Protože prostě kdybychom měli wellness třeba na 4 a v 5 měli jít na křídla, neměli bychom kam.

Až na ty dva mínusy jsme ale jinak byli spokojení a možná se sem někdy podíváme znovu, protože hlavně wellness je hodně příjemné tím, jak je malé a zároveň klidné bez nějakých tlačenic. :) Je to takové maloměstské pro nepříliš náročné lidi.

Na nějaký delší pobyt bych se tam ale asi nevydala. Nemůžu hodnotit všechny služby hotelu nebo přímo pokoje, ale mě osobně na první pohled nezaujal jednak vzhled hotelu z venku (i když vevnitř to vypadá naprosto jinak a o hodně lépe), tak i jeho poloha u hřiště. Jinak má ale hotel, co jsem se dívala, mnoho skvělých hodnocení, takže bude jistě fajn. :)

(zdroj: synothotels.com/hotel-synot)




/ Nemám žádnou spolupráci s hotelem ani slevovým portálem, článek jsem psala z vlastní iniciativy. 

12 komentářů:

  1. No to všechno vypadá krásně, takový dárky jsou nejlepší :) No máš pravdu, odpočinek a jídlo je pro chlapa velmi dobrá kombinace :D

    OdpovědětVymazat
  2. Také miluji podobné dárky, protože člověk má zážitek :)
    Hotel zvenku opvradu nevypadá nic moc, ale interiér vypadá zajímavě. Hlavně, že jste si to užili! :)

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    OdpovědětVymazat
  3. My byli naposled na wellness s mamkou v září a byla jsem trochu zklamaná, tak doufám, že až vyrazíme někam příště, že to bude lepší:)

    Jinak taky nemám ráda, když nejsou v šatnách nějaké kabinky, v tomhle ohledu se docela stydím a je mi to nepříjemné. Ale hlavně, že jste si ti i přes drobné nedostatky užili:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to pekne, hneď by som sa na to dala nahovoriť :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  5. To bych si nechala líbit, vypadá to super :)
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování, přidej se k naší skupině na fb TADY

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní. Krásný vánoční dárek. Minulý rok jsme s přítelem od mamky dostali něco podobného. Víkend plný wellness, bazénů, dobrého jídla, pití, bowling. No paráda :) Tohle vypadá také moc lákavě. Fotka se svíčkou mě zaujala, super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  7. To by se mi také líbilo, vypadá to lákavě :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  8. Tuhle akci prožila dcera s přítelem a byli taky spokojení. Já tam byla v pátek jen tak posedět s příbuznými. Jsem totiž skoro odtud :-) zvu tě na blog: www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Super, tam jsem taky byla;)
    Jinak my s pritelem hodne vyuzivame tyto stranky https://www.animod.cz/wellness-pobyty-a-hotely/ - maji tam opravdu dobre ceny a zarizovani a organizace vzdy na jednicku!

    OdpovědětVymazat
  10. Já bych taky hrozně ráda vyrazila zase na wellness víkend. S přítelem jsme už dlouho nikde nebyli a na welness si vždy tak krásně odpočinu :-) . Chodíme na masáže, do vířivky, na dobré jídlo, prostě pohoda :-) . Tak třeba v zimě konečně zase někam vyrazíme. Přes léto by se mi nikam nechtělo. Je horko, tak to můžeme být venku a koupat se na zahradě, kde máme bazén . Přes léto je to jiné, ale přes zimu jsem taková bez energie a nic se mi nechce, tak by mi wellness pomohl :-) .

    OdpovědětVymazat
  11. Podle mě je wellness určitě skvělý nápad, jen teď kvůli špatné epidemiologické situaci byla wellness taky dost často a dlouho uzavřena. Máte někdo zkušenosti s nějakými wellness produkty domů (třeba něco
    takového ?) Vypadá to rozhodně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)