Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Tlapkání

Ahoj!
Dneska mám pro vás tak trochu (nebo asi víc) psí článek. :)

Sama bych určitě nikdy v našem bytě pejska nechtěla, a to z mnoha důvodů. Máme naše tři myšky, a ty nám doma stačí. Jinak ale zvířata miluju, hlavně kočky a pejsky, takže mě napadlo nabídnout lidem venčení pejsků, případně hlídání koček, zdarma. Občas chodíme venčit do zlínského útulku, ale bohužel je dost omezující, že musíte venčení stihnout za dvě hodiny. Taky strašně ráda chodím na procházky s naší Bernou, ale ta je bohužel u našich, kde jsem tak jednou měsíčně. Proto jsem se rozhodla nabídnout venčení i jinde. (Do útulku zas samozřejmě někdy najdu, ale jinak tam snad až tak moc chybět nebudem, protože jsem si všimla, že tam chodí venčit fakt hoodně lidí, což je supr.)


No a z mé nabídky vyšly hned dvě venčení o uplynulém víkendu! :) Poprvé jsme se vydali na procházku s pejskama v sobotu na malou farmu, která je na samotě kousek od Zlína. Starají se tam o opuštěná nebo dříve týraná zvířátka a kromě 6 psů mají taky třeba býčka, krávu nebo prasátko. :)) S paní jsme se domluvili, že si vezmeme na procházku dva psíky a jeli jsme. :) Paní nás přišla přivítat se skoro celou smečkou, porozdávali jsme pamlsky a měli jsme je koupené. :D Jsou to všichni zlatíčka. Ráma a Lakšman (to jsou aspoň originální jména, co?!) pak tedy šli s námi a procházka byla opravdu pořádná! :)


Kolem jsou krásné lesy a louky, takže jsme načerpali spoustu energie, a ještě udělali radost psíkům. Oba byli TOTÁLNĚ hodní a mazliví. Já i přítel jsme z nich byli úplně naměkko. :D Jen co se člověk zastavil nebo si přiklekl, psíci už se hned začali mazlit, otlapkávali nás, dávali pusinky, no rozkošné. :D Zároveň byli ale fakt hodní, žádné skákání nebo sápání se, jen milé tulení. Vůbec nám nevadilo, že jsme se vraceli celí špinaví. :) Určitě za nimi někdy zase zajedeme!! :)






Mimochodem, Ráma a Lakšman byli nalezeni u cesty v buchlovských horách, kde je někdo vyhodil (kdo to tam zná, tak ví, že tam je fakt hooodně autonehod a vůbec je tam opravdu dost provoz, takže fakt "super nápad" je zrovna tam nechat (ale to raději nekomentuju, jinak by byl článek úplně o něčem jiném a ještě dost negativní). Teď jsou tedy na farmě, ale HLEDAJÍ NOVÝ DOMOV, takže pokud chcete dva největší mazlíky, kteří jsou úžasně vděční a krásně tu lásku oplácí, napište a já vám předám kontakt! :)


Ještě v sobotu večer mi psala další zájemkyně na venčení psa. Paní ze Zlína, která je momentálně zrovna nemocná a tak může vždycky ven jen na kraťoučko a pejsek - Alfons (to je prostě taky boží jméno!)- by uvítal nějakou delší procházku. No, zatím jsme na neděli žádné plány neměli, tak jsem si řekla - proč ne? Druhý den už nám paní pejska dovedla, zase se uplatil pamlsky a byl jak andělíček. Taky strašně mazlivý a hodný (asi máme zatím štěstí, hah :D). Vzali jsme ho pořádně protáhnout do lesa, kde furt jen běhal, běhal a běhal. Nahoru a zase dolů. U tohoto pejska totiž nebyl problém ho pustit na volno bez vodítka, paní nám řekla, že na tleskání hned přiběhne a opravdu tomu tak bylo. :) Jsem ráda, že se pořádně vyběhal, bylo fakt vidět, že je happy, že má trochu rozlet. Byl to byťáček a tak mu to asi chybělo. Potom jsme ho vzali přes město zpět za paničkou, což byla ještě taky dost dobrá štreka, Alf se taky pořádně koukl na kachny na potoce, které ho fakt fascinovaly a byl happy ještě víc. (Ale ve městě už tedy na vodítku, jinak by se za nimi snad rozběhl. :D)



No, musím říct, že to byl dost příjemně strávený víkend. :) Jsme velcí chodci a na delší procházky chodíme hodně často, takže není problém sebou vzít nějakého toho pejska. Máme z toho radost jak my, protože se projdeme i pomazlíme (čímž zabijeme dvě mouchy jednou ranou) a taky pejsek. :) 

Pokud jste někde z okolí Zlína a nebojíte se nám svého mazlíka taky třeba na dvě-tři hodinky půjčit, určitě se ozvěte! :) Nebo možná naopak taky nemůžete mít pejska doma, tak zkuste nabídnout venčení zdarma. Hodně lidí venčí samozřejmě za peníze, ale mě je odměnou právě to, že se můžu nechat otlapkat od nějakého roztomilouše, takže by mě nenapadlo za to chtít víc. :) Často si přece můžeme navzájem vypomoct a prodat nějakou službu jen za to, že nám to dá radost, a to je kolikrát víc, než peníze. :)

btw.:
Oslavili jste nějak Valentýna nebo vás to nechává chladnými? My to teda s přítelem nijak extra nehrotíme, ale nikdy nezapomene na kytičku a já na něco sladkého. (Čímž se teda obdarováváme vlastně víckrát do roka i mimo nějaké svátky lásky, ale Valentýn k tomu dává asi důvod navíc nebo nevím.) Já ještě přihodila i lístky na UDG koncert. Nejsou teda k Valentýnu, koupila bych je tak nebo tak, protože se na tyhle moje oblíbence chci už dlouho podívat live a konečně tu zase budou, ale to je asi fuk. Je to opět ve Fénix klubu ve Zlíně, takže příští článek bude určitě o tom, jak se mi koncert líbil. Taky bych ráda napsala něco víc přímo o klubu a zařadila to do tipů na akce, takže se můžete těšit na článek na tohle téma. :)


Mějte se hezky a napište mi do komentářů, jak to máte s pejsky vy a jestli jste někdy někomu pomohli s venčením Nebo třeba dejte vědět, jak prožíváte Valentýna a taky jaký koncert se v blízké době chystáte. Jsem otevřená diskuzi o všem možném! ;) 

11 komentářů:

  1. Pejska máme a v bytě, Shi-tzu, takový gaučák trošku, takže byt vpoho, venčíme ho cca 4 x denně, kdy se i proběhne, když se mu teda chce :D Mně pár let zpátky napadlo něco podobnýho, ale tehdy to nešlo z časových důvodů a pak jsem o tom už moc neuvažovala, každopádně super, že se ti to povedlo zrealizovat :) Na Valentýna jsme byli na naprosto skvělé večeři v krásném prostředí, pozorný personál :)

    OdpovědětVymazat
  2. Psíci jsou opravdu krásní, my máme v bytě kočičku a je to náš malej milovanej raubíř, přece jenom někdy mi ty psíci chybí a tak jezdím venčit rodičům jak mým tak přítelovo. :)

    OdpovědětVymazat
  3. My máme v bytě čivaváka a nikdy se nemohu nabažit toho, když dojedu z práce a slyším ho už přes dveře, jak kňučí, aby mne přivítal. Nikdy na mne není naštvaný a vždycky mi pomůže od všech problémů jen samotným pohledem :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Venčení útulkových psů by se mi také líbilo. Bohužel u nás útulek toto neumožňuje, škoda. Svého psa mít nemohu, z důvodu toho že nevím kde budu příští rok a bývám často pryč. Valentým mě nechává chladnou a neslavím ho ani dekorace ze srdíček v pokoji nemám.

    OdpovědětVymazat
  5. Super nápad s venčením, doma máme jen potkanky a jiných zvířat by se bály, ale někdy bychom mohli s přítelem zkusit venčení :).

    OdpovědětVymazat
  6. Ti pejskové jsou tak rozkošní! To není možné <3 A ten kdo je nechal v Buchlovských horách musel být fakt nějaký vůl, ještě štěstí, že je nic nezajelo.

    OdpovědětVymazat
  7. Ježíš ty jsou rozkošní :) Je to od tebe hezké že tohle děláš. Venčit nechodím, pokud nepočítám ségry pejska když ho hlídám, ale musí to být super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  8. Valentýna spíš doma neslavíme. Ale letos jsem dostal od milostivé mentosky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono co já vím, tak chlapy většinou nejvíc potěší cokoliv dobrého, takže určitě dobrá volba. :D

      Vymazat
  9. Já si plánuji, že si jendou pořídím psa "Džema" a číču Marmeládu!:) A Alfons je skvělý jméno!

    Jinak my Valentýna úplně přešli, ale máme v plánu si v neděli zajít na nějakou fajn véču:)

    OdpovědětVymazat
  10. To jsou pěkní hafani. :)
    No teda, nechat je u cesty, to je škaredé. A ještě u takové! Kdo ví, jaký měli záměr... Tak doufám, že si najdou pěkný domov u milujících páničků. Teď mají aspoň tebe. ;) :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)