Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Agregátor blogů - Hurá, komunita pro blogery!

Zdravím vás!
Dneska pro vás mám článek o webu, na který jsem nedávno narazila přes jiný blog, a to web Agregátor blogů. Pozor, teď nastává ten moment, kdy hlavně aktivní blogeři určitě musí zpozornět, protože to je něco přesně pro ně! :)


Podivila jsem se, že takovou fajn stránku ještě neznám, když se vlastně v blogerském světe pohybuju docela hodně a taky dlouho. Tento web je ale poměrně mladý, takže asi ještě není tolik v povědomí. Proto bych ho ráda pomohla trochu víc rozšířit mezi ostatní! :) Sice jsem registrovaná zatím opravdu krátce, ale celý systém mě začal velice bavit, tak jsem už prošmejdila a zjistila, co se dalo! :)

AB je vlastně taková blogerská komunita, která tu u nás podle mě docela chyběla. Jasně, máme třeba blogerky.cz nebo jiné podobné weby, ale AB na mě působí jako něco daleko víc přátelského a zároveň má spoustu věcí, co jiné portály nemají. Komunitu právě podporuje třeba i sbírání bodů či medailí, jak za zveřejněné články, tak třeba za komentáře v návštěvní knize a podobně, což mi přijde super. Uživatelé jsou tak aktivní a můžou se mezi sebou "předhánět", samozřejmě v přátelském duchu. :) Hlavně přes návštěvní knihu můžete více ostatní uživatele AB i více poznat. Pak je to celé prostě osobnější a má to své kouzlo. :) 

Na webu ještě chybí doladit pár maličkostí, ale od toho je tu autor (nebo admin, zda mu smím tak říkat), který je otevřený všem novým nápadům a postřehům. Vše je ochotný v návštěvní knize probrat (jak jsem i na starších stránkách knihy zjistila) a snaží se, aby se web hýbal vpřed a byl lepší a lepší, za což ho velice chválím! Mám totiž zkušenost, že někdo udělá web pro uživatele, ale pak se mu vlastně skoro nevěnuje a postřehy uživatelů absolutně ignoruje, to určitě není moc dobře. Toho se ale snad na AB bát nemusíme. 



No a jak se připojit ke komunitě?
Registrace je snadná a funguje stejně, jako na většině webů. Registraci provedete na tomto odkazu a potvrdíte svým emailem, samozřejmě je vše zdarma. Potom hned přidáte svůj blog, počkáte na schválení adminem (což třeba u mě proběhlo bleskově) a jste tam! :) Od teď, vždy, když napíšete nový článek, zobrazí se hned na agregátoru mezi ostatními. Články jsou řazeny chronologicky, takže nové články jsou pro všechny viditelné hned nahoře.

Uživatelé mezi sebou můžou hodnotit jak jednotlivé články, tak i přímo celé blogy. Můžou si vás přidat do oblíbených a naopak to samé můžete dělat vy. Některé funkce jsou přístupné až po tom, co získáte určitý počet bodů a postoupíte do dalšího levelu, což se mně osobně dost líbí, protože to tak trochu "vyfiltruje" případné neaktivní uživatele. Každý nový level má nové výhody, což motivuje uživatele být aktivnější a aktivnější. Za některé "činnosti" můžete získat dokonce jednu z medailí. Tento koncept bodů a medailí je určitě velkou výhodou, protože takto je na AB stále živo. :) 

K blogu i ke článku můžete přidat štítek, který zastupuje určité téma. Například můj blog má jasný štítek "lifestyle". Později, až nasbírám více bodů, můžu přidat štítků více. To rozhodně využiju, protože můj blog je třeba i o cestování, výletování nebo (teď už konečně :D) obsahuje recenze na knihy. Agregátor má štítky pro velké množství témat, takže se každý jistě lehce zařadí. :) 


Článek o celém projektu a jeho vzniku, přímo od autora, si můžete přečíst tady.

Můj profil na AB najdete zde.
(odkaz nově najdete i v mém menu)
Pokud si můj blog budete chtít přidat na AB do oblíbených, stačí kliknout u profilu na hvězdičku s pluskem. :)

Budu se moc těšit na nové členy (ať už nejsem nejnovější sama :D)!

15 komentářů:

  1. Tak to díky za info, slyším o tom poprvé :)

    OdpovědětVymazat
  2. moc děkuji za zmínku jsem rád že si na projekt agregátor blogu narazila :-) doufám že tvé nadšení s projektu jen tak neopadne a že se mi podaří projekt vyšperkovat přesně podle požadavků vás autorů.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak o tom slyším prvně a dost mě to zaujalo, takže jdu na to:)

    OdpovědětVymazat
  4. Užasný článok.Tiež som o tom ešte nepočula ale vyzerá to super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vau! to vyzerá super :) určite sa pridám aj ja.

    dazzlera.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Také o tom slyším poprvé, už jsem se zaregistrovala :) Díky!

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat
  7. Prepáč, mne toto príde ako zbytočnosť. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vubec se neomlouvej! :) Jsou blogeri, co se do komunity zapoji radi a jsou radi, ze si muzou mezi sebou diskutovat a poznavat blogy primo nekde na jednom miste, ale samozrejme je mi jasne, ze nekdo na to neni. Jiste, ze tam nemusime byt uplne vsichni, je to kazdeho volba. :)

      Vymazat
  8. Ahoj Daysy, já už ti v minulosti komentovala nějaký tvůj příspěvek a psala jsem, že jsem ze Zlína...jsem tedy kapánek starší než ty, ale to snad neva :) jinak jsem přímo z krásného sídliště na kopci :) tvůj blog sleduji, mám pocit, že jsem tě i jednou potkala někde na akci, holt červené vlásky člověk jen tak nepřehlédne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak muj blog he Love-Passion-Faith..psala jsi mi tam prispevek.

      Vymazat
  9. Ahojky Daysy,již jsem se přihlásila a mohu všem jen doporučit. Jinak ještě jednou děkuji za pomoc s mým blogem. Jsi fajn holka. :)
    Můj blog: http://odzacatku.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Tak jsem se zaregistrovala. Večer kouknu, jak to funguje. Docela mě to zaujalo. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za tip, hned to jdu prozkoumat!

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)