Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Vánoce a Silvestr 2016

Vítám vás do nového roku! :)
Sice malinko opožděně, ale jak jsem psala, přes svátky jsem moc na počítač chodit nechtěla a taky tomu tak bylo. Nějak mě to ani nelákalo, vlastně poslední dobou doma internet používám čím dál méně, protože mám sezení u počítače dost z práce. :) Ale blog navštívím vždycky ráda! Dala jsem si konečně dohromady fotky ze svátků a jdu se jimi pochlubit i spolu se svými zážitky. :)

Volno jsem sice neměla dlouhé, spíš to byly takové dva prodloužené víkendy, protože mezi svátky jsem byla v práci, ale i tak to bylo krásné. :) Bylo fajn trávit zas nějaký čas u našich, koukat tam na pohádky, zajít si s bráchou na pizzu s výhledem na vánoční strom na náměstí a hrad, navštívit babi s dědou a taky dědečka z druhé strany a další lidi z rodiny. Všechno mě to hrozně bavilo! Udělala jsem si svátky v poklidu, v rodinné atmosféře a s úsměvem na rtech a tak to má být. :)


Hned jak jsem přijela k našim, měla jsem už od taťky v pokoji nachystána vánoční světýlka. ^^ Atmosféru jsem ještě umocnila svíčičkami a teda, to bylo! Stejně jsem ale v pokoji moc dlouho nepobyla. Co jsem se odstěhovala a mé vztahy s našima se poněkud ohřály, když přijedu, spíš trávím většinu času v obýváku, kde se všichni scházíme. Slyšet tohle od někoho před několika lety, asi mu řeknu, že se zbláznil, opravdu. Ale je to tak a já jsem nakonec spokojená. :)


Štědrý den u nás probíhá tak nějak klasicky. Ráno si neodpustíme vánočku (teda brácha si ji tento rok odpustil, protože chtěl prý vidět ve svých skoro 17 letech konečně zlaté prasátko a nepřesvědčilo ho ani to, které jsem udělala z citronu) a pak pohádkujeme a pohádkujeme a pohádkujeme! :) při tom chodíme ochutnávat bramborový salát (tu už ani brácha nevydržel) a chválíme tatínka, který ho připravuje.



Odpoledne, před večeří, jsme se já a brácha šli jako každý rok projít s Bernou. Byla celá šťastná z té trošky sněhu a námrazy na trávě a hned se musela válet. :D Posledních 5 let se s námi chodí projít i přítel, s kterým si po procházce předáme dárečky, on pak jde trávit svátky ke své rodině a pak zase později večer, když je po všem, přijde k nám. :)

Procházka byla super, u našich bylo mrazivo, ale žádná velká zima a to je na procházku ideální. :) Po procházce jsme se rozloučili s přítelem a utíkali se chystat ke stolu. ^^ Brácha se letos vyfikl a vzal si ke stolu i sako! Musela jsem si s ním hned udělat fotku, která je prostě legendární! Ale nechám si ji zatím pro sebe. :)

Vždycky to všechno tak uteče a i když se člověk snaží vše zdržovat, dárky rozbalovat pomalu, ze všeho se těšit a sledovat radost druhých, stejně bylo za chvíli hotovo a to u nás je vždy Ježíšek opravdu hodně štědrý. Já osobně jsem moc ráda za každý dárek, ale nejvíc mě stejně těší někoho obdarovávat. Jak já strašně miluju napjatě čekat, než někdo rozbalí dárek ode mě a uvidím jeho reakci!

Nejvíc jsem asi (společně s bráchou) potěšila tyto Vánoce maminku (no, vlastně i sebe). Dali jsme jí lístky na vystoupení Lord of the Dance, které naprosto miluje a je jejím velkým snem, vidět je na živo. Reakce byla úžasná. :D První nechápavě zírala, pak se začala šíleně a neutišitelně smát, následně přešla v usedavý pláč, že je to prej strašně moc peněz, načež si ale lístky přitiskla k hrudi (asi na důkaz toho, že i když to bylo podle ní tak drahé, už je stejně nedá :D), pak plakala dál, ale už zřejmě spíš dojetím a štěstím. :) Lístky dostala dva a já si Lordy užiju s ní, protože sama se zmínila o tom, že by chtěla jít se mnou a navíc se mi tato vystoupení taky dost líbí, takže to pro mě určitě nebude na škodu, spíš naopak! :)

Naštěstí se mi podařilo správně potěšit i bráchu, taťku a přítele a tak mě to nějak všechno hřeje na duši ještě teď. :) Je krásné dělat lidem radost, i když jsou to "jen" věci.

Mě Ježíšek udělal radost elektronickou čtečkou na knihy, o jejímž pořízení jsem už dlouho uvažovala. Už mi v ní sídlí přes 20 knížek, které čekají na přečtení! No a aby se neřeklo, nadělil mi Ježíšek i jednu klasickou knihu. Nemyslete si, ono pro mě přecejen opravdová kniha je opravdová kniha. Ale jsem velký čtenář. Jakože hodně velký. Čtu i v práci při obědové pauze. No ale tahejte do práce v tašce běžné věci s obědem a k tomu knížku (a to třeba 400 stránkovou). Z toho důvodu, že chci mít něco na čtení vždy u sebe je pro mě právě čtečka super. ^^ Akorát mi to víc rozšířilo seznam knih, které chci přečíst a nutně potřebuju víc času! Nebo třeba dva týdny volna jen s knihami! :D Momentálně mám rozečtené 3 klasické knihy a jednu elektronickou, a kdybych mohla, rozečtu si další a další, protože chci všechny ty příběhy vstřebávat co nejdřív! Řekla jsem si, že číst 4 knížky najednou (a k tomu jednu navíc před usínáním poslouchat jako audioknihu) je už vážně moc a že tedy jednu po druhé dočtu a vrátím se zas klasicky k maximálně dvěma rozečteným knihám. Tak, taková hamižná já na čtení jsem. :D 

To mě ještě vrací k myšlence, psát sem na blog knižní recenze. Už se na to chystám! Fakt! Skládám si myšlenky a brzy snad napíšu první recenzi. zatím můžu prozradit, že to bude na knihu Pokoj od Emmy Donoghue, kterou jsem nedávno dočetla. No, ale to už jsem hodně odbočila, zpátky k Vánocím! ;)

Kromě čtečky nebo knihy jsem dostala třeba i mini hrníček na espresso s naprosto roztomilým motivem kočičky! Awww! :D Nedávno jsem si koupila velký kočičí hrnek na čaj a tenhle drobek ho skvěle doplňuje! Naši mi nadělili plyšovou žirafu. Jo. :D Když jsme byli s bráchou malí, každý rok byla klasika dostat od Ježíška plyšáka. Pak se s těmito dárky Ježíšek už odmlčel, přece jen jsme velcí. No, ale je to zpět, yaaaay! Tahle žirafa slouží zároveň i jako dost dobrý polštář pod hlavu, když usínám u televize na gauči a ještě k tomu umí řídit! (dobře, kecám, ale slušelo by jí to, ne?)



Nebudu se tu chlubit všemi dárky dohromady. Bylo jich hodně a fakt jsem si je ani nezasloužila. Všem Ježíkům moc děkuju. Hlavně chci ale vypíchnout, že jsem nejvíc vděčná za to, že jsou Vánoce u našich a s přítelem tak kouzelné, až jsem z toho vždycky dojatá. Že je mi prostě dobře. ^^ Úplně na mě vždy dýchá ta atmosféra domova a jsem ráda že mám, co mám. :) 

Abych nezapomněla - taky fakt moc děkuju tomu, kdo nařídil, že PŘESNĚ před večeří nám na Štědrý den nasněžilo. Bylo to nečekané, sníh vydržel asi tak 15 hodin, ale byl! Konečně po dlouhé době bílé Vánoce. :)


Jak jsem psala, mezi svátky jsem byla v práci, takže jsem po Vánocích uskutečnila ještě nějakou tu návštěvu za dalšími lidmi z rodiny a 27. už pádila zpátky do Zlína, kde si ještě s přítelem udělali takové malé druhé Vánoce, dorozbalili dárky, které nám Ježíšek nechal pod zlínským stromečkem a na druhý den už jsem pracovala.

Na Silvestra jsme se ale rozhodli vrátit se k našim. Já sama moc Silvestra nemám ráda, takže se u nás nikdy neděje nějaké velké paření a shlukování se s velkým počtem lidí. Nějak mi prostě nejde do hlavy, co vlastně máme slavit a proč lidi neumí své životy měnit i během roku, proč mají tendenci dělat z konce roku něco tak zásadního. Když chci, aby bylo něco v mém životě lepší, můžu to přece změnit kdykoliv. No, to je ale už na jiné téma...

Minule jsme "slavili" Silvestra dokonce ve dvou jen s přítelem, tento rok jsme přibrali do party naše a bráchu. U našich to probíhá v poklidu a sám přítel navrhl, že by rád trávil Silvestra zase tam, jako tomu bylo dva roky zpátky a nebylo co řešit. :) Den před Silvestrem jsme ještě navštívili babičku, pomuchlali se s její naprosto nejhodnější kočkou, při zpáteční cestě něco nakoupili a ani jsme se nenadáli, další den byl ten poslední v roce. Odpoledne jsme opět vyrazili na procházku. Bráchovi se tentokrát nechtělo, tak jsem šla jen s Bernou a přítelem, který nás ale moc nevnímal, protože s ním šla jeho kámoška vysílačka. :D

Pak jsme si celý večer všichni doma povídali, popíjeli, jedli, zahráli si nějaké hry, kreslili na korky a hned po půlnoci jsme všichni vyšli nad dům na naši zříceninku hradu, odkud jsme sledovali ohňostroje. Chtěla jsem si vyfotit celé náměstí s ohňostroji v pozadí, ale já dobrák jsem si dala baterku od Nikyho asi dvacet minut před půlnocí na nabíječku, aby se trochu dobila a pak jsem si ji samozřejmě nevzala :D. Utíkala jsem pro ni zpátky, ale už se mi nepovedly žádné pěkné fotky. Ale vůbec mi to neva. Vlastně bych příště ani nikam neutíkala, vlastní zážitky jsou důležitější než fotky. :) I tak jsme na hradě ale strávili pěknou chvilku, od domu to máme 3 minuty, ale vraceli jsme se až před jednou hodinou a ještě jsme na zahradě vypustili lampion štěstí. :)





Na Nový rok už jsme byli zas zpátky ve Zlíně. Vyrazili jsme se mrknout na novoroční ohňostroj, ale díky mlze z toho nic moc nebylo. Nikdo to ale nemohl předpokládat, a tak jsme nebyli naštvaní a aspoň jsme se hezky prošli. :) 

No, jak to po sobě tak všechno čtu, bylo toho všeho opravdu hodně. :) A to jsem si myslela, že když mám tak málo volna, nic nestihnu. Ale vše jsem si užila na 100%! :) Doufám, že i vaše svátky byly tak krásné a zábavné. Pokud jste dočetli až sem - gratuluju - a napište mi komentář, ať mám nějakou zpětnou vazbu na to, zda takové dlouhé články někdo ocení. :D :) 

Mějte se krásně a těším se u dalšího článku, který snad bude s menší prodlevou. O víkendu se chystáme na menší výšlap, tak se určitě zas podělím o nějaké zážitky a fotky a třeba i o nějaké info o kočičí kavárně, která se každou chvilku bude otevírat, protože cílem našeho výletu je Katty. :)

instagram.com/day_sy






4 komentáře:

  1. Jak já miluju pohádky o Vánocích. Letos jsem snad nedělala nic jiného, než že jsem jedla a koukala na televizi. :D
    Super článek. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek, líbí se mi, jak každý má v článcích něco osobitého. Vánočku máme taky furt, klasika. Čtečka a lístky super :))

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám s rodiči mnohem lepší vztahy potom, co jsme se odstěhovala a i když Vánoce byli před chvílí už se těším na ty další, které si konečně po letech užijeme společně i s rodinou:) I když tenhle rok Vánoce byly taky super:)

    Jinak čtečka je nejlepší věc na světě, sice pořád miluju nakupování knížek, ale kvůli neustálému cestování mám poněkud omezené možnosti. Ale Kindl mě vždycky zachrání:)

    Silvestr mě taky v posledních letech nějak nebere, ale ten příští si plánujeme strávit někde na horách a jít o půlnoci sáňkovat:) Stejně se vždycky těším nejvíc na to jídlo:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)