Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Vánoční Praha a Království železnic

Zdravím!
Dneska pro vás mám slibovaný článek o výletu do Prahy. :) Vůbec jsme neměli v plánu se ještě letos do Prahy podívat, ale přítelův kolega z práce vyhrál vstupenku do Království železnic v Praze a jelikož by ji nevyužil, daroval nám ji (děkujeme! ^^). Vstupenka byla platná do konce roku, tak jsme vymysleli, že pojedem do Prahy před Vánoci a zrovna si užijeme i předvánoční atmosféru města a trhů. :) 

Vezmu to netradičně právě od konce - fuuu, na trhy na Staroměstském náměstí v sobotu už asi nepůjdeme. Lidí milion. Ale popravdě jsem nic jiného moc nečekala. Byli jsem rádi, když jsme se dostali ke stánku a dali si jeden punč. Chvíli jsme si poslechli zpívané koledy a zase se zpakovali, protože davy moc rádi nemáme. Zklamaní jsme ale nebyli, alespoň jsme se mrkli na krásně vyzdobené náměstí. :) Určitě věřím, že i trhy na Staromáku můžou mít svoji atmosféru. Byla jsem na nich několik let zpátky ve všední den a bylo to tam volnější a líbilo se mi, takže pokud chcete cíleně do Prahy jen na trhy, doporučuju si spíš vzít přes týden volno a vyrazit mimo víkend. ;) 

Chtěli jsme mrknout i na trhy třeba na Náměstí míru, ale pak nám nevyšel čas a nechtěli jsme se honit. Docela dost času nám zabralo právě Království železnic a pak procházka po Praze. Prošli jsme se opravdu hodně, ale v klidu a rádi. :) Oba máme rádi chození a koukání kolem sebe, takže to bylo moc fajn. Prošli jsme se z Andělu po Kampě až do historického centra a stihli i narkmit labutě. :D I když teda jsou to pěkné potvory, člověk jim dá půlku svačiny a ony za ním ještě chodí a chtějí víc! No, ale trochu mi to připomíná naše osmyše. :D



No a teď už k samotnému Království železnic, kvůli kterému jsme hlavně do Prahy přijeli. :) Moc se nám líbilo! Nevím, co bych k tomu víc řekla, každopádně já, jako naprostý vláčkový laik jsem byla unešená. :) No a hlavně to bylo něco pro přítele. Dámy, pokud i ve vašem milém dřímá pořád ještě kousek dítěte, rozhodně s ním musíte KŽ navšítvit. :D :) Nestačila jsem přítele poslouchat, jak mi vysvětloval různé velikosti modelů vláčků, popisoval co k čemu je a co měli dřív taky doma, protože jeho tatínek kdysi malý model měl. (A vlastně ten model stále existuje u přítelova bráchy, takže myslím, že po téhle návštěvě má aspoň šanci ožít. :)) 

Strašně se mi líbily hlavně všechny detaily a taky možnost si zmáčknout tlačítko a vyvolat nějakou akci od jedoucího vláčku nebo auta přes různé zvuky až třeba po malinkaté zobající slepičky na dvorku jednoho domečku. :D Moc se mi líbilo, že zapojily i například známé scény z filmů jako třeba Postřižiny nebo Slavnosti sněženek. Taky byl do modelu zasazen koncert Čechomorů. No úchvatné! :) Trochu jsem se bála, že se já, jako člověk, co se o vláčky nijak nezajímá, budu nudit, ale nebylo tomu tak a jsem fakt ráda. :) Určitě bych nebyla proti si někdy tenhle výlet zopakovat, protože modely se pořád rozrůstají a tak za pár let bude KŽ určitě ještě větší. :) 

Fotek mám spoustu! Bohužel není na modely nasvíceno světlo vhodné pro focení a já nemám takové vybavení, abych to třeba i s bleskem hezky zachytila, ale aspoň teda takové obyčejné cvaky, ať se pokocháte. :) 










 
To by bylo k tomuto ode mě asi vše. :) Pokud k tomu máte nějaký dotaz, neváhejte se zeptat, ráda v komentářích odpovím! :)

Ke konci článku vám všem chci ještě popřát moc krásné svátky, bohatého Ježíška a plno nádherných okamžiků s vašimi milovanými! :) Užijte si to hlavně v klidu a s láskou. :)
 
Do Vánoc už zřejmě článek nebude, protože mám přes Vánoce jen 4 dny volna a chci si je naplno užít u našich s nimi, bráchou, přítelem a zbytkem rodiny, takže na net kouknu jen tak zběžně a jinak si dám nálož pohádek, deskových her, knížek, dobrého jídla, tradičních procházeek s berňátkem a návštěv příbuzných. :) Tak se tu uvidíme zase po Vánocích, případně budu vánoční okamžiky sdílet formou fotek na instagramu. Mějte se hezky! :)

 instagram.com/day_sy





10 komentářů:

  1. Jak se zdá, krásně jste si tu Prahu užili. Hezké Vánoce. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tam jsme nebyla už dlouho! Je to krásné i pro nevláčkomilce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vánoční Praha musí být úžasná! Původně jsem se chtěla podívat alespoň na vánoční trhy, ale nevyšlo to, snad přístí rok :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vianočné trhy v Prahe musia byť skvelé :) aj keď teraz je všade asi veľa ľudí, a to tú atmosféru niekedy vie trošku pokaziť :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Vánoční Prahu už jsem neviděla hodně dlouho a doufám, že to příští rok napravíme :)
    Jinak to Království železnic by se mi taky líbilo a navíc to vypadá, že je to fakt obrovské :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem hlava děravá:) Napiš mi prosím na email : gabriela.papezikova@gmail.com tvoji adresu, ať můžu poslat pohled!:)

      Vymazat
  6. praha je nádherné mesto ktoré sa oplatí vidieť uplne super krásne fotkečky :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Teda to Království železnic by mě bavilo... no a Praha, to je klasika. Když je k tomu ještě vánoční, je to úplná nádhera :)

    OdpovědětVymazat
  8. Praha je tak nádherné mesto ♥ Chcela by som ju zažiť aj na Vianoce:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  9. To je nádhera, něco takového bych někdy chtěla vidět.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)