Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Skanzen v Rožnově a těšení na dovolenou

Hezký čtvrtek všem! 
Už jen necelé dva dny v práci a můžu si užívat zasloužené dvoutýdenní dovolené! Jak já se těším! Už to tak nějak celý můj člověk cítí, že potřebuje oddych! :) 

V neděli brzy ráno odjíždíme s přítelem na 9 nocí na dovču do Písku. Zbylé dny volna pak budeme asi trávit střídavě u našich a ve Zlíně. Jinak v Písku a okolí máme naplánováno jak spoustu odpočívání a válení, tak i kupu různých výletů jak na hrady, zámky, do přírody, tak i do krásných jihočeských měst. :) Už se nemůžu dočkat, protože Jižní Čechy jsou pro mě srdcovka. Jak jsem tu už několikrát zmiňovala, až do mých 13 let jsme s našima jezdívali na dovolené jen po ČR a projeli jsme toho na Jižní Moravě a v Jižních Čechách strašně moc. A já si oboje zamilovala. :) Pokud ještě nevíte, kam v létě vyrazit, jihem Čech to určitě nezkazíte! :) A jestli vyrazit nemůžete, tak se s vámi aspoň po dovolené podělím o zážitky a ta krásná místa v podobě fotek. Však Niky už je nachystaný a já ráda, že jsem mu stihla ten druhý objektiv koupit právě před dovolenou. :)


Jsem už na dovču skvěle nachystaná. Byla jsem si koupit dvě nové knížky, zajistila hlídání osmáčkům a snad hezky v klidu v neděli odjedem. :) Jinak po myškách se mi teda bude ohromně stýskat, ale bude mi je hlídat slečna, která má sama doma 9 osmáků, takže jí určitě můžu důvěřovat a být v klidu. A jelikož jsem našim holkám koupila nový druh pamlsků, myslím, že i ony to bez nás 9 nocí zvládnou. :D Když jezdíme k našim, tak v klidu zvládají víkendy s kupou jídla a sena samy doma, ale během 9 nocí by asi samy doma pomřely hlady. A tím tuplem ony, protože jsou všechny hrozní nenažránci. :D




Jinak jsem minule psala, že se chystám na výlet do skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Vyjeli jsem si tedy v sobotu hned dopoledne a skvěle si to užili. :) Prvních 5 fotek je dole z Dřevěného městečka, další z Valašské dědiny.





Ani jsem netušila, jak je ta Valašská dědina, která je nahoře v kopci, rozsáhlá. Bylo tam toho fakt hrozně moc, ale dalo se to projít v pohodě, protože i když bylo horko, v domečcích bylo příjemně a bylo jich tam fakt tolik, že jsme se chladili každou chvíli. :D Taky jsme hodně času strávili u vody, kde byla malá káčatka. Jo, oba jak malí, ale když ona byla tak skvělá!

btw: Takhle prosím fotí přítel. Člověk koupí nový objektiv za několik tisíc, který má cca dvojnásobnou možnost zoomu, než ten první, a on to vůbec nepoužije. :D A to je ta fotka ještě ořezaná!!







No, bylo to celé fakt kouzelné. Já mám tyhle valašské domečky dost ráda, asi to mám po mamce, takže jsem byla nadšená. Pokud tohle máte rádi taky, jistě je pro vás Rožnov skvělým tipem na výlet. No a v létě můžete po prohlídce chaloupek skočit i do vody, protože koupaliště je hned skoro vedle muzea. My toho využili a protože ten den fakt peklo, nelitovali jsme! :)


Tak se mějte krásně, hezky výletujte nebo jinak užívejte léto a já vás budu( předtím, než bude další článek na blogu) zdravit v průběhu mé dovolené na instagramu. Nezapomeňte tedy sledovat, pokud vás ty krásy Jižních Čech taky zajímají! :)

www.instagram.com/day_sy



5 komentářů:

  1. Skanzen je opravdu pěkné místo, četla a viděla jsem spoustu fotek o tomto místě a někdy bych se sem ráda podívala.
    Zasloužené volno potřebuji i já, mě čeká až po neděli, nevadí, to vydržím.

    OdpovědětVymazat
  2. Dovolenou si moc užij! Písek a celkově jižní Čechy jsou nádherné :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Už je hodně dávno, co jsem byla ve skanzenu naposled. Vlastně ještě jako dítě školou povinné a díky těm fotkám se mi ten výlet úplně vybavil :) Hned bych se tam jela podívat:) A jako dítě jsem se hrozně bála Radegasta!

    OdpovědětVymazat
  4. V Rožnově jsem byla někdy ve čtvrté třídy a moc se mi to líbilo. Byly jsme tam před Vánocemi, a tak všude vonělo tradiční těsto a cukroví a včelí vosk :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skanzeny jsou příjemná exkurze do života našich předků, ale je fakt, že si ten život už dneska neumíme asi dost dobře představit. Užijte si dovču, jižní Čechy jsou krásné, taky jsme tam jezdili dřív přes léto.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)