Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Rytíři

V článku najdete tip na akci - ZKŘÍŽENÉ MEČE MALENOVICE

Hezké sobotní ráno přeju!  
Trošku zpožděně přicházím s článkem o tom, co jsem dělala minulý víkend. :) Zjistila jsem, že v Malenovicích pod hradem je jednodenní festival ohňů a mečů - Zkřížené meče a vzpomněla jsem si, že tam vlastně přítel minulý rok byl s jeho bráchou a strašně se mu tam líbilo. Miluje středověk,  rytíře a tyhle věci, takže mě napadlo, že když ještě nemáme na víkend nic v plánu, šla bych se s ním tento rok podívat i já. No a tadá - vyhrála jsem dva volné lístsky v soutěži! :) Vlastně když se přiznám, vyhrála jsem dokonce tři. :D Dva v jedné soutěži a jeden v druhé. To je tak, kdytž něco fakt moc chcete, takhle funguje síla myšlení. No, jednu soutěž jsem teda nechala být a lístek si tak snad užil někdo jiný a lístky z druhé jsme využili. A bylo to moc fajn! :)


Na programu byla taky hezká bitka a že se s tím kluci nepárali. Jeden si chudák tuším i snad vykloubil rameno. :D Minulý rok podle přítele nebyla nouze třeba i o rozbitý nos. Docela je odbivuju už jen za to, mít v tomhle vedru na sobě to, co na sobě mají. A oni se v tom ještě hýbou!!! A oni se v tom ještě bitkujou!! Neuvěřitelné. :D





Docela dost programu bylo i na podiu, kde se vyskytla různá krátká divadelní představení, ale i tanečnice a dokonce kejklíř, který byl fakt super. :)) Jo a taky přijel Karel IV.!





A tohle vám musím, musím ukázat! :D Je to tak úžasné a chci to domů. :D Nádherná práce a nápad. :) Možná jsem trochu staromódní, ale dřevěné hračky já miluju. A i když jsem sama v dětství měla ráda bárbíny, nad tím, co dneska vídám v hračkářství mi zůstává občas rozum stát.


Ke konci jsme se ještě podívali na ohňovou show. Nepodařily se mi tak hezké fotky, jako z ohňů na zámku v Holešově, které jsem přidávala nedávno (navíc se mi pak už vybil Niky), ale to vůbec nevadí, užívala jsem si očima, to je daleko lepší. ;)




To by bylo ode mě asi dnes vše. :) Teď si utíkám dát snídani a za nějakou hodinku vzbudit přítele, ať se můžeme pomalu chystat na Holešovskou regatu, kde dnes skoro celý den budem. :) Už se docela těším. Sice tam tento rok nejedu cíleně na žádnou kapelu nebo zpěváka, ale určitě si ráda poslechnu i něco, co si sama nepouštím. Třeba taková Langerová, TataBojs nebo kapela Jelen, to bude podle mě vážně fajn! :)

Minulý rok jsem byla s bratránkama a jen na pátečním programu, kde hrál Tomáš Klus (taky byl o tom článek, jestli si někdo pamatuje), ale tento rok to budem mít výživnější, protože sobotní program je vždy delší a tak nějak rozsáhlejší. (Včera sice hráli Kryštůfci, ale byla jsem v poslední době jak na halovém, tak na klubovém koncertu, takže jsem je teď oželela a užiju si spíše ten dnešek, kdy je toho víc.) Docela se těším na přehlídku plavidel, které si lidi sami vyrobili nebo na přejezd lávky na kole nad vodou. Jsem občas trošku škodolibá, tak se pobavím. :D :) No a samozřejmě opět beru foťák a můžete se těšit na článek z akce! Jen mi držte palce, ať se v pořádku dopravím domů, protože přítel nedávno prodal auto, nové pořád shání a sehnat nemůže a tak jedeme na regatu busem a zpátky jsme domluvení s několika naprosto cizíma slečnama, že se podělíme o taxík, takže snad to bude ok. :D

Tak se zatím krásně a užívejte víkendu!! :)


Jo a můžete se mnou dnes sledovat regatu na instagramu, určitě něco přidám. ;) 

instagram.com/day_sy





6 komentářů:

  1. Kamarádka je taky v nějaké podobné "rytířské" skupině, akorát oni vystupují na koních, takže já a moje okolí má pro podobné akce slabost :) A ten domeček pro králíčky je úžasnej, hlavně ty v postýlkách :)
    Žena oděná Měsícem

    OdpovědětVymazat
  2. Tak doufám, že sis včerejšek pořádně užila:)
    Já si pamatuji,, že jako malá jsem dostala dřevěný nábytek pro bárbíny, který nám strejda vyrobil a byl to nejlepší dárek ever a snad ho doma ještě máme :)

    Já nevím proč, ale mám rytířská vystoupení spojená s knížkami od Lanczové, které jsem jako puberťačka četla :) Ale hrozně dlouho jsme na žádném nebyla.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, tak to je super, že jsi vyhrála lístky a na akci jste jeli :) A ten dřevěný domeček s králíčky? Mohla bych prosím taky jeden mít? ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Docela mi chybí jak tu žádné hrady a zámky nemáme. Uvědomila jsem si, že to je na Čechách krásné :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na rytířské bitvy jsem chodívala s našima když jsem byla mladší, teď už tyhle akce vídám občas na náměstí jako součást nějaké jiné akce. Dřevěný domeček je nádherný. V dětství jsem milovala různé domečky které byli zhotovené do detailů. Celkově dřevěné hračky jsem měla ráda a kdysi u nás na vsi byl truhlář který přímo vyráběl hračky, takže po cestě ze školy byla vždy povinná návštěva jeho prodejničky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Musela to být moc fajn akce! Historické zábavy a rekonstrukce jsou perfektní :-) Chodila bych na ně nejraději denně :-D A samozřejmě dřevění králíčci mne, králičího blázna, opravdu zaujali <3 jsou nádherní! :-)
    králičí máma

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)