Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Film fest ve Zlíně 2016

V článku najdete tip na akci - FILMOVÝ FESTIVAL PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZLÍN

Ahoj, ahoj!
Chtěla jsem psát článek o film festu už včera, ale nějak celý tento týden nestíhám, takže se k tomu dostávám až teď. Konečně je pátek, tentokrát jsem se na něj fakt těšila! ^^ Navíc mi to dnes krásně uteklo a navíc jsem vyhrála dvě vstupenky na festival historického šermu a tance v Malenovicích, což je naprosto super, protože přítel tohle miluje a já určitě taky neodmítnu. I tak jsme přemýšleli, že bychom se tam mrkli a když jsem vyhrála vstupenky, je to jasné a já mám fakt radost. A doufám, že ji udělám i příteli, protože to ještě neví a dozví se to až přijde za pár hodin z odpolední. :)


Teď už ale zpátky k film festu. Samozřejmě byl zase skvělý! :) Nepromeškali jsme ani den a dokonce jsme krásně stihli všech 10 vybraných filmů (nebo vlastně víc, protože 3 pomítání byly série krátkých animovaných filmů). Konečně se nám tedy povedlo si festival užít i filmově, protože doposud za předchozí dva ročníky jsme nějak filmy vůbec nestíhali nebo už byly vyprodané. :)

Pro příklad jsme viděli třeba film Já, Olga Hepnarová, ktrý fakt doporučuju! Ze začátku mě vůbec nelákal, ale nakonec jsem ráda, že jsme šli, navíc po filmu byla diskuze s tvůrci, takže jsme se dozvěděli i něco navíc. :) Nádherný je taky film Bella a Sebastian 2 (ale jedničku taky zkoukněte!), ten příběh jak jedničky tak dvojky je kouzelný, krajina úžasná a psík prostě ňuňatý, jinak to říct neumím!! :) Jako poslední film jsme si zašli na Requiem pro panenku, něco staršího, co mám já osobně moc ráda a taky můžu jen doporučit

Heč, zamával mi Večerníček!
Jinak byl tento rok novinkou půlmaraton, takže jsme zašli fandit. Musím říct, že fakt obdivuju lidi, kteří běželi, protože ten den bylo tak trilion stupňů a slunce pálilo hezky statečně. Snad jsme jim teda tím fanděním aspoň malinko pomohli. :) 




Taky jsme se hodně flákali po kavárnách. Měli jsme za ten týden snad ticís kafí nebo různých osvěžujícíéch pití. :D Ale když ono se tak krásně sedělo na zahrádkách, když byly ty dny vyloženě LETNÍ! Miluju to. :)


V neděli dokonce na film fest přijel brácha se svojí slečnou, takže jsme si užili ještě víc, protože víc lidí, více zábavy a jsem fakt ráda, že tu oba byli a taky zkusili, co to je film fest ve Zlíně. :) No a byli nadšení, pak mi brácha psal, že to bylo fakt super. Tak třeba přijedou i příští rok, protože tenhle tu byli jen na odpoledne a nestihli žádný film. I tak ale byli zjevně spokojení. :)


Zábavy bylo opravdu hodně. Náměstí s doprovodným programem, to samé u zámku, taky divadelní zóna v parku, kde se skvěle kempilo, open air place a taky kongresové centrum, kde každý den probíhal červený koberec.

No a jelikož jsme tak nějak navštěvovali festival po celý týden, viděli nebo potkali jsme hodně známých lidí, kteří kvůli film festu přijeli. Ať na koberci nebo jinde (Tohle klidně přeskočte, pokud vás známá jména neberou, ale jen tak pro zajímavost, tohle všechno jsem teď vyhrabal z hlavy. :D) Viděla jsem třeba Honzu Potměšila, Aňu i Ester Geislerovy Vaška Noida Bártu, Magdu Reifovou, Petra Vacka, Jiřího Dvořáka, Petra Čtvrtníčka, Alenu Mihulovou, Davida Suchařípu, Zdeňka Piškulu, Vladimíra Polívku i jeho maminku Chantal Popullain, Ondřeje Pavelku, Dušana Kleina, Filipa Antonia, Davida Matáska, Markétu Hrubešovou, Jirku Mádla, Marka Němce, Romana Vojtka, Pavla Nového, Kateřinu Brožovou, Martina Dejdara, Filipa Blažka, Petru Nesvačilovou, Václava Vorlíčka, Jiřinu Bohdalovou, Danicu Jurčovou, Marka Vašuta, Jana Cinu, Dagmar Havlovou, Jana Ondera a Lucií Hunčárovou, Hanku Kynychovou, Petru Faltýnovou, Helenu Vondráčkovou, Arnošta Golflama, Josefa Poláška (toho teda mimo program, jen si vedle mě seděl v kině :)) No a  samozřejmě Danu Morávkovou a Jana Čenského, kteří byli jako vždy okouzlující (a panu Čenskému dokonce jedna fanynka při dotazech naplno do mikrofonu řekla, že si ho chce smotat do koberce a odnést domů). No a ještě samozřejmě nějací další známí lidé, ale už si to vše nepamatuju, navíc film fest navšívilo taky spousta zahraničních hvědz, které ani neznám. Chtěla jsem vidět i Jirku Stracha, ale to se mi nepodařilo, i když tu někde byl, tak snad jindy. :)




Nemám k tomu moc co víc napsat. Nevím totiž, jak bych to více popsala, film fest musíte prostě zažít. :) Vždycky se na ten týden těším celý rok. Takže kdo máte možnost, určitě příště přijeďte do Zlína a zkuste sami! :)



3 komentáře:

  1. Tak teda z toho dlouhýho seznamu jmen mi jich spoustu vůbec nic neříká. V celebritách se moc neorientuju a herce znám jen podle obličeje, ale jména jen těch fakt známých, jako je Dejdar, Brožová a Mádl. :D (holt jsem spíš na hudbu než na filmy:D) ... Ale věřím, že ty sis to parádně užila. :)
    A závidim ti zamávání od Večerníčka!

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní zážitky:)Skvělí herci,počasí i zábava:)My už tady pomalu očekáváme MFF v Karlových Varech,kam pravidelně každý rok jezdíme,takže už se těšíme taky na zážitky a doufáme,že vyjde počasí a nebude snad pršet.Měj se fajn:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)