Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Víno, obří deskovky a relax

Hezké odpoledne!
Dneska opravdu hezké, protože i když to od pondělka vypadá, že by mělo pořád pršet a bouřit, ve skutečnosti pořádně zapršelo akorát v pondělí večer a jinak máme sluníčko. Ale po dešti sluníčko se skvěle pročištěným vzduchem - a to je naprostá paráda! 

Minulý týden bylo totiž pořádné dusno a vedro. Už jsem dokonce v neděli vytáhla kraťásky, ale nebudu předbíhat a začnu předminulým víkendem. To jsme toho moc nenapodnikali, protože jsme ten víkend byli lehce líní. Proto jsme si akorát zašli do kina (a na taky docela líný film). V kině jsme se pobavili skvěle, ale končilo docela brzy a co pak? Těžko vymyslet nějakou akci, když se vám nic nechce. :D Protože bylo ten večer docela hezky, nešli jsme z kina hned domů, ale vyšla jsem na náměstí, sedla si na lavičku a na chvilku se zamyslela, přítel vedle mě. Najednou mi to blesklo, vstala jsem a vyrazila a řikam "jdem na víno!". No, nakonec jsme byli venku ještě asi dvě nebo tři hodiny, i když vína byla jen jedna sklenička. Domů se nám nechtělo, tak jsme se ještě prošli po parku a zablbli tam. No a takové spontánní večery já mám nejradši. :)



Jinak přes týden se nic moc nedělo, akorát k nám teda tuším ve středu přijel můj nejlepší tatínek a udělal nám dlažbu u předzahrádky. Máme totiž předy bytem takový širší pruh pod okny a většina je byla zahrádka a jen kousek dlažba, na které máme už posezení, ale protože jsme tam chtěli dostat ještě gril a celkově tam mít víc místa, kousel zahrádky se zadláždil. No a tatínek byl tak hodný, že s tím pomohl. Normálně bychom si vše nakoupili tady a udělali sami, ale taťka má firmu se stavebninama a podobným materiálem, takže jsme vzali dlažbu od něj a navíc nám to zrovna udělal, protože to umí asi tak 1000x líp, než bychom to zvládli my. :D Teď už teda hurá - máme komplet zahrádku a posezení. Snad zeleninka a bylinky hezky porostou a posezení s grilem bude dobře sloužit. :)

No, jinak minulý pátek jsme vyrazili na galerijní a muzejní noc, která byla tak nějak všude, takže jsme mrkli na nějaké výstavy, shodou okolností narazili na našeho souseda z domku, který tam vystupoval, protože operně a i jinak zpívá (a někdy i nám tady v domě, ale zní to hezky, tak si nestěžujem :D), takže jsme ho poslechli. Nejvíc jsme se těšili na videomapping (promítání na budovu knihovny), ale tento rok musím říct, že to bylo docela chudé. Minule byla projekce snad 20 minut, prostě několik krátkých částí a tentokrát jen asi dvě nebo tři krátké projekce a po půl hodinové pauze pustili ještě další, což ale byly tři sekundy vodopádu a duhy opakující se pořád dokola, takže nás to trochu zklamalo. No, aspoň jsme si ještě sedli na kafe (kdo budete mít cestu do Zlína, tak doporučuju kavárnu Továrna, skvělé prostředí i pití!) a vypili si kávu z nejroztomilejších hrnečků. :D :)


V sobotu se po Zlíně posbíralo akcí víc. Šli jsme se mrknout za divadlo, kde probíhal festival Setkání/Stretnutie, ale zrovna tam dávali představení pro děti, tak jsme si dali kafíčko z kafekáry (taky moc dobrý, btw: asi nějaký kávový víkend nebo co, jinak poslední dobou kávu nemám třeba i měsíc) a pokračovali dál do města.



Chtěli jsme si dát zmrzku a viděli jsme, že se něco děje na náměstí a hele - Avon pochod. Vůbec jsem netušila, že je to zrovna tuto sobotu. Pochod akorát došel na náměstí, takže jsme se spíš chvilku podívali na probíhající program na podiu a zase šli dál. Měli jsme totiž naplánováno mrknou se do parku, kde měly být obří deskové hry, možná bychom si i něco zahráli. No, hry teda nebyly až tak obří a velkolepé, jak je všude popisovali, ale i tak to byl myslím skvělý nápad. Protože ale bylo nádherně a snad 27 stupňů, bylo tam dost lidí, takže hry obsazené. Natáhli jsme se proto na trávu a jen tak si relaxovali, tohle fakt miluju. Sice se raději takhle natáhnu někde na louce u lesíka, ale občas má i ten park uprostřed města své kouzlo. :)

No, jak jsme se vraceli, opět přes náměstí, zrovna se vypouštěly Avon balonky, takže jsem si udělala aspoň pár fotek a "jéé".



No, víkend to byl hezký, prošli jsme se, něco jsme viděli a krásně jsme si odpočinuli v parku. Cestou zpátky nás ještě napadlo rovnou vyzkoušet nový gril, když je teda tak teplo a tak jsme si na večeři udělali něco dobrého a hezky si poseděli. Už se fakt těším, až to léto vypukne na plno. A to i přes to, že si budu neustále stěžovat na vedro. :D


No a tenhle víkend, vlastně celý týden od zítřka až do dalšího pátku, nás čeká konečně zlínský filmový festival. :) Zítra bude super určitě zase zahajovací ohňostroj a pak to bude pokračovat dál. Těším se na filmfest celý rok, tentokrát se dokonce ponoříme konečně i do filmů. Minulé dva ročníky jsme stíhali vždy tak jeden, tentokrát mám nakoupeno pořádně! Protože máme v pondělí volno, koupili jsme si hned filmpassy na 3 dny, což funguje tak, že každý den můžete jít na tři filmy. (Takže to je 9 za tři dny, plus máme jeden navíc na příští pátek večer.) Nejvíc se těším na pokračování filmu Bella a Sebastian a taky jsem dost zvědavá na film Já, Olga Hepnarová. Pak jsme zvolili nějaké krátké animované filmy, protože to my rádi, něco oddechového - noví Básníci a taky oblíbenou starší klasiku - Requiem pro panenku. Chtěli jsme jít i na nový film Děda, který se točil tady v okolí nebo jiné filmy, ale něco bylo fakt děsně rychle vyprodané, takže jsme zvolili takhle. I tak máme ale myslím fajn výběr. :)


Jinak taky samozřejmě kouknem na všelijaký doprovodný program a tenhle rok pro mě bude zvlášť významný, protože se nese ve francouzském duchu. Tak pokud máte cestu, přijeďte! A jestli ne, sledujte můj instagram, kde všechny novinky kolem film festu, které postřehnu, hned předávám! :)

www.instagram.com/day_sy

btw: Vyhrála jsem v soutěži film festu nějaký dárkový balíček, takže bonus navíc k tomuto ročníku! Zítra si pro něj jdu, tak uvidíme, co hezkého dostanu. :) Tipuju to na věci s logem film festu, už jsem si v minulosti koupila za každý ročník, kde jsem byla, tričko a taky nějakou placku, přítel klobouk, tak třeba nám něco přibude. Ale nechám se překvapit. :)


Tak se mějte krásně a pište co budete o víkendu dělat vy! Klidně mi můžete dát tip na nějaký výlet na další víkendy a volné dny. :)

6 komentářů:

  1. Není nad procházky ve dvou... to se člověk nikdy nenudí. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Lenost je moje druhá nejlepší kamarádka! Jsme s přítelem schopni proležet celý den v posteli a přerušit to jen jídlem. :-D Zlín filmový festival mě vždycky zaujme, když na to vidím plakát v Brně, ale pořád jsem se nějak nerozhoupala. Když já raději divadlo než filmy, ale třeba to někdy vyjde! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Na to,že jste měli lenoru,jste toho stihli docela dost:)Celý týden jste si určitě skvěle užili na výletech,akcích,festivalu i doma při grilování:)Neboj,léto přijde,už brzy:)

    OdpovědětVymazat
  4. pekne oddychove fotky :)
    Pozývam na veľkú letnú GIVEAWAY tu: https://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Tak kdybych zastihla Avon pochod, od růžových balonků by mě nikdo neodtrhl :D :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Na festivalu jsem byla před několika lety a bylo to super. Docela mě mrzí, že mi všechny tyhle akce u nás v Česku minou. A když chceme vyrazit někam tady, tak začne pršet. Jako naschvál:D

    A taky chci nějakou grilovačku, ale máme dva zásadní problémy. Nemáme gril a ani kde grilovat:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)