Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Všechno nejlepší Rory!

Ahooj,
tak jsme v úterý s Rory oslavili její druhé narozeniny. :) Nechce se mi věřit, že mám osmáčky dohromady už přes 3 roky. 3 roky oslavila na podzim Effy, teď 2 roky Rory. Lotty si na své první narozeniny musí ještě počkat. Ale ať má narozeniny kdo chce, slaví vždycky všechny a dostanou svátečně jeden domácí pamlsek. A že si to užívají!!!

Aby jste rozumněli, osmáčci vůbec nesmí jíst sladké, protože jsou náchylní k cukrovce a s velké dávky cukrů můžou raz dva oslepnout, což bychom neradi. Oříšky taky papají jen velice málo, protože jim taky stačí pár a už jsou kuličky, což taky ohrožuje zdraví. Ale nijak jim to nevadí. Sice mají dobrůtky rády, ale spíš kvůli tomu, že je nemají tak často a tak je to pro ně výjimečné tímto. Jednou za uherský rok jim slavnostně nějakou dobrůtku dáme a jedna z příležitostí jsou narozeniny jedné z osmyšek. Ta radost! :D Miluju se dívat na ty jejich rozzářené očička. Občas si mlsku zpucnou hned, honem, honem, kdyby si to náhodou zas rozmysleli a chtěli nám to vzít. Někdy si drží dobrůtku v pusince a začnou s ní běhat v kolečku. Asi aby utekly, kdyby opět hrozilo to, že jim to někdo bude chtít ukrást. :D No a taky si sem tam s pamlskem v pusince běhají po celé kleci a rychle hledají, kam by to schovali. Když si to následně jedna zahrabe do rohu, druhá jí to za 5 minut vyhrabe a sní. :D  Nedej bože, když dostanou něco dobrého ve chvilce, když jsou puštěny na procházku po obýváku. No pak nacházím sušenky nebo oříšky za gaučem nebo pod televizí. No jo, je s nima sranda. Ale snažím se, aby si vždy užily všechny. :)

Vyfotit Rory zabere vždycky dost práce. Nakonec jsem ji umluvila právě na ten oříšek. :) Je z naší bandy nejvíce plachá. Dlouho vůbec nikomu nedovolila na ni ani šáhnout. Ale poslední dobou už se nechá aspoň letmo pohladit za ouškem, dokonce má chvilky, kdy si sama vleze na ruku a krátce se pomazlí. Je to s ní o dost lepší, než na začátku a tak věřím, že se dostaneme i do bodu, kdy se v klidu a dýl u nás při mazlení pozdrží. :) Třeba Effy tak když moc chce se klidně natáhne na ruku a nechá se hezky hladit a masírovat, kještě si přivírá očička. :D Lotty byla mazlivá hlavně ze začátku, teď si na ruku vleze, pohladit se nechá a je vidět, že se nebojí, ale spíš je ještě taková zbrklá a zvědavá, že v ruce nevydrží a honem honem musí jít prozkoumávat jiná místa. :) Je super, že má každé zvířátko svoji povahu.  jak jsou vynalézavé a inteligentní! :D Někdy si myslím, že jsou v některých věcech i chytřejší, než kdejaký člověk. :D


Máte doma vy nějakého mazlíka s kterým je taky taková sranda? :)

7 komentářů:

  1. Tak dodatečně všechno nej, hezky si to s osmáčky užívej :D Já mam číču Mínu, s tou je taky někdy dost sranda :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  2. Ježiš, to je rozkošné. Jak dlouho se dožívají osmáci vlastně?
    Strašně mi chybí můj králíček, které jsem nechala doma :(

    Unknownie.blogspot.cz || Life Abroad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou tak kolem 5 let a více, ale jsou i případy, kdy se osmáček dožil třeb i 9, dokonce až 11, ale to už je ojedinělé. :)

      Vymazat
  3. Jééé, ta je rozkošná! Jak si drží tu ňaminku ;D .. Mívala jsem morče, osmáka měl přítel. Bohužel ani jeden už není na světe. Rozhodně s nima ale byla sranda. Přesně jak píšeš, nacházela jsem pak jídlo všude za gaučem. :D. Teď máme s přítelem pejska a to je taky pěkný torpédo. :D
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak máš veselo se zvířátky;) Já jsem měla vždycky papoušky, je s nimi taky velká zábava:)

    OdpovědětVymazat
  5. Lydie
    M8š pěkný blog.
    Četla jsem,že si přeješ pořídit kočku.Nemáš strach,že sežere osmáky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, kočička je spíš takový dlouhodobější sen. :) Vidím to až tak za nějakých 6-7 let v nějakém domečku. Teď bydlíme ve 2+1 a to by bylo pro nás a kočku a osmáky dohromady malé. :) Jinak strach bych možná měla, ale samozřejmě to chce mít pořádně zajištěnou klec a když se osmáčci pouští po pokoji tak hlídat, aby kočka byla v jiném pokoji. :)

      Vymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)