Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Pořídila jsem si Slona

Jmenuje se prostě Slon, je opravdovej a narozeniny slaví jen jednou za čtyři roky.


No a asi jste poznali, že je vytetovaný. :) O tetování jsem přemýšlela už snad skoro 5 let. Ne, že bych si řekla "jo, já chci prostě být cool a nechat se tetovat" a pak 5 let přemýšlela nad tím, co to bude, jen aby to něco bylo. :D Tak nějak jsem vždycky věděla, co to bude, jen ne konkrétně. Chtěla jsem, aby to prostě splňovalo to, že když se na tetování podívám, nakopne mě. Když mi nebude fajn, mrknu a ono mi řekne "to bude dobré, vzpomeň si na něco hezkého". Bude v něm prostě takový význam, který mě donutí všechno neházet za hlavu a povzbudí mě zase k optimismu. Uvažovala jsem dlouho. První  roky to měl být motiv úplně jiný a k němu citát. Ale když jsem se před rokem byla domluvit u jednoho tatéra, který mi dal už i termín, ale pak to nějak nevyšlo, začala jsem víc přemýšlet a došlo mi, že tohle prostě nebude to, co chci. No, dala jsem si další rok na pořádnou rozmyšlenou a je to tu. :)

Jednoho hezkého dne na začátku února jsem měla dobrou náladu, zvládla jsem toho hrozně moc v práci a přemýšlela jsem, čím bych si tak udělala ještě radost. Na nic hmotného jsem nepřišla. A tak jsem bezhlavě vlítla do tetovacího studia, které jsem už delší dobu sledovala na netu (bylo jiné, než před rokem, protože na mě toto studio a tatér působili daleko lépe i potom při osobním setkání) a objednala se na tetování. No a 29. února jsem si hezky nastoupila. Čekala jsem skoro hodinu, protože kluk předemnou přišel později a měl to na dýl a taky něco složitějšího. Tak jsem si seděla, on řval, jak to strašně bolí a já poslouchala. No, ale nedivila jsem se, protože barevné tetování a k tomu ještě stínování je malinko krutější. Musím říct, že jsem nikdy nezapřemýšlela nad tím ohraným "bolí to?". Nějak mě to vůbec nezajímalo - když do vás píchá jehla, je přece jasné, že to ucítíte - a stejně jsem věděla, že mám motiv docela malý a tak mi to bylo fuk. Po skoro hodinovém čekání jsem vešla dovnitř no a za 5 minut už jsem byla venku. Malinko to zaštípalo a čau. ;) Obrysové jehly jsou mírumilovné.


Teď abych se vrátila k tomu slonovi. Nechci a ani to dokonce nejde - vysvětlit jaký význam to pro mě celkově má, proč ho třeba mám zrovna na pravém zápěstí, ale aspoň okrajově. Kdysi v první třídě nás opouštěl spolužák a paní učitelka mu koupila porcelánového slona. Docela malého, ale hrozně se mi líbil. Tak jsem se dozvěděla, že sloni nosí štěstí. Že jsou moudří, hodně si pamatují, značí harmonii, vyrovnanost a věrnost. No a o pár měsíců později jsem si na výletě v ZOO koupila svého prvního slona. Pořád ho ještě mám. Pořád si pamatuju jak jsem ho kupovala a jak mi hned před obchodem spadl na chodník, ale přežil to a já byla ráda, protože jsem měla tehdy pár korun a druhého už bych si nekoupila. S ním si pamatuju spoustu dalších v mé sbírce. Nemám je nikde vystavené. Dřív ano, ale jak jsem se odstěhovala, schovala mi je mamka u mě v pokoji pod postel a já si je občas prohlížím. :) Každý slon mi navodí hezkou vzpomínku. Vzpomenu si, kde jsem ho koupila, co jsem při tom zažila, kolik jsem zrovna při tomhle slonovi měla let a co se v té době dělo nebo kdo mi zrovna tohohle daroval a proč. Poslední roky už nesbírám slony tak aktivně, doma ve Zlíně mám asi dva. Ale pořád je mám ráda. Nejenom kvůli tomu, co symbolizují, ale prostě jsem si na ně už tak nějak zvykla. Nejde o to sbírání samotné, slony sbírá spousta lidí. Ale jsou pro mě něco jako fotky. Navozují mi hezké vzpomínky a zlepšují náladu. :) No a teď se mi sbírka rozrostla o jednoho slona na zápěstí a ten mi shrne tak nějak všechny ty vzpomínky dohromady. Hezké chvíle, ale i to, co slon značí, to všechno teď bude v životě se mnou. :) A abych nezapomněla - miluju zvířata a je super, že jsem to s tím mohla spojit.

Navíc mám odšrtnutý další sen ze seznamu.  Jipí!


Máte vy nějaké tetování? Ráda si přečtu příběh těch vašich. :)

11 komentářů:

  1. Krásné tetování!! Já zatím žádné tetování nemám, ale do budoucna určitě nějaké plánuji a nebude pouze jedno.. První už mám do detailu namyšlené, chci aby mělo význam mého milovaného pejska :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Já nad tetováním kdysi přemýšlela, ale vím, že bych asi nevybrala něco, s čím bych dokázala být spokojená celý život. Vždycky bych měla pocit, že by to šlo udělat líp... Ale tvůj slon se mi líbí, je roztomilý a hlavně má vlastně od začátku svou historii :)
    Little Notes

    OdpovědětVymazat
  3. Wow! Obyčejný, malý, krásný tetování s velkým významem :) Je super, že jsi se rozepsala i tom proč a jak. To mě baví :) ale naučila jsem se na tohle většinou neptat, když na někom vidím tetování. Protože většinou to má nějaký osobní význam a pokud mi ho ten člověk vyloženě nepodá, jako třeba ty, nehrabu se v tom. Osobní věc by měla osobní zůstat :)
    Jinak já zatím tetování nemám. Zatím na něj (nebo spíš na ně) jen šetřím. Už teď ale vím, že jich chci víc. Mám zatím promyšlený dvě mrňavý a jedno větší :) už se na ně těšim!
    Michelle B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já se taky neptám. Ani nebudu ráda, když se vyloženě někdo bude ptát mě. Ono ten význam stejně nejde vysvětlit úplně do puntíku tak, jak to mám a jak to cítím. Napsat to mi nevadí, význam jsem tu na blogu chtěla vysvětlit, ale musela jsem nad tím dýl přemýšlet jak to podat tak, aby to ostatní chápali, jak to uspořádat. :) Ale kdybych měla někomu slovně říkat jaký význam to tetování má, akorát se v tom zamotám a vyzní to asi tak, že to mám jen kvůli tomu obecnému že sloni nosí štěstí, což fakt není jediný důvod, proč slona mám. :D Právě když jsem se to snažila vysvětlit tatérovi, tak mi to prostě tak nějak úplně nešlo. Když jsem to takhle sem napsala, tak to vyznívá docela tak, jak to je myšleno. :)

      Vymazat
  4. taky jsem teď přemýšlela o slonovi, trochu jinam, jiného a maličko jiný symbol pro mě, ale ve směs podobné:) ale, asi se nikdy neodhodlám :D a jestli někdy jo, tak to potrvá dlouho, jelikož ty svoje představy pořád měním:) krásné tetování!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Mrzi ma, ze ja sa nepridam s nejakym pribehom, pretoze tetovanie nemam (a hrozne by som sa bala) ale tvoj slon je uzasny!


    Pozyvam na MEGA giveaway o Niveu, Rimmel a ine. Tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/03/giveaway-bioderma-nivea.html

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký sloník! Tetovačky mám dvě a obě pro mě mají velký význam..také je beru jako takovou „vzpomínku“ a vždycky se díky nim můžu vrátit zpátky v čase. Třeba to první jsem si nechala udělat v Anglii, když jsem tam poprvé vyjela sama a na delší dobu a je pro mě takovým symbolem svobody a vždycky si vzpomenu na skvělý čas, který jsem tam prožila. :))

    Michaelatravels

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna nedávno jsem kupovala slona kamarádce, která je jimi úplně posedlá a v celém bytě má jen slony, slony a zase slony :)

    Moc se mi líbí jak píšeš co pro tebe znamená. Já hrozně nerada někomu vysvětluji jaký význám má moje tetování, protože to pořádně vysvětli neumím :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dokonalé tetování! :) Moc se mi líbí i příběh, který za slonem stojí :) Já sama žádné tetování nemám, pořád u mě převyšuje strach, ale jednou a na mé kůži bude a určitě nezůstanu u jednoho ;)


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji. :) Oh nikdy sem nečekala, že se mi něco takového jako obyčejný sloník na zápěstí bude tak líbit:D Moc hezké!:) I s příběhem. Určitě se sem vrátím:)

    OdpovědětVymazat
  10. Jednoduché, elegantní, efektivní :)
    Tetování nemám, ale docela jsem o něm jednu dobu přemýšlela :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)