Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Naše Vánoce a Silvestr

Zdravím!
Tak jak jste si užili svátky? Co jste dělali? Kolik pohádek jste viděli? Povídejte, také mě to zajímá! :)

Já si svátky užila hezky, i když jsem bohužel byla nemocná. V úterý před Vánoci jsem přišla z práce, sbalili jsme vše včetně osmáčků a jeli k našim. (Jsme zastánci toho, že prozatím nemá cenu slavit Vánoce u nás ve Zlíně ve dvou. Jezdíme každý ke své rodině a přes svátky se vídáme.) Už při cestě mě začalo pobolívat v krku a věděla jsem, že to není normální. No a šup, ve středu už jsem byla 100% nachlazená. Svátky jsem teda měla docela prosmrkané a prokašlané, ale co se dá dělat, člověka to nesmí zastavit před tím, aby si užíval volno a čas s lidmi, ktré má rád. :) 

Vánoce u našich jsou vždycky nádherné. Tatínek je do nich hrozně nadšený a mamka se zase snaží si je hezky užít a je ráda, že nás má všechny u sebe, protože v dětství její Vánoce ideální nebyly. U nás doma máme vždycky všeho moc (což vůbec není důležité, ale souvisí to s tatínkovým nadšením pro věc :D). Jednou jsme museli stromečku uřezávat špičku, aby se nám vůbec vešel. :))




Celý den u nás probíhá tak nějak klasicky, ráno vánočka s čajem a pak celý den pohádky. Před večeří vždy s bráchou (a poslední léta s přítelem) chodíme na procházku. Tu jsem ale letos musela vynechat, protože jsem si nechtěla nachlazení zhoršit. Raději jsme s přítelem, který přišel, pokračovali v koukání na pohádky. No a bráška by s náma stejně asi nešel, protože má teď již svoji slečnu a tak se šli procházet spolu. :) 

No pak jsme se zkulturnila, vzala zásobu kapesníčků a už se šlo k večeři. Míváme tradičně rybí polévku a kapra se salátem. Mimo to také filé a letos se u nás ohřála i treska. Samozřejmě jsme si pochutnali. ^^ Nebudu popisovat postup celého večera, tohle je už u každého asi stejné. Stromeček, dárečky, koledy, prskavky (my teda s bráchou dostali metrové a byla s nima docela sranda :D) a zase pohádky. ^^

No a já k tomu navíc hned vymalovávala. Dostala jsem totiž mimo antistresové omalovánky pro dospělé (kdo neznáte, určitě si o tom něco zjistěte, skvělá věc!) a novou sadu pastelek. Úžasná zábava na odreagování. Vymalováváte ty mini-pidi dílečky a nedá vám to šanci myslet na něco jiného, než na to. :)) K nám teda ještě potom dorazil opět na chvilku přítel a po pohádkách a povídání jsme už pomalu všichni šli spokojeně do postelí. Bylo to nádherné a jsem moc ráda, že jsem mohla být se všemi nejbližšími a užít si to v pohodě. :)


Mám Vánoce ráda. Někdo je nenávidí kvůli nutnosti nakupování dárků, kvůli shonu, chystání všeho a podobně. Já si nepamatuju, že by u nás někdy vládl na Vánoce nějaký stres. Vše u nás bylo vždy v klidu nachystáno a dárky jsme si kupovali protože jsme chtěli. Vždycky se moc těším na to, až budu vybírat dárek a na to, až zjistím, jak se komu líbil, až uvidím výraz člověka při tom rozbalení a překvapení. Snažím se vždy každého přes rok poslouchat a vnímat, co by ho potěšilo a jsem pak moc ráda, když tu radost udělám. :)

No, v neděli po Vánocích jsme zase vše sbalili a jelis přítelem zpátky do Zlína. Silvestr jsme se rozhodli porpvé oslavit doma ve Zlíně a navíc jsem ještě měla být od pondělka do středy v práci. Nakonec to teda kvůli nepřestávajícímu kašli dopadlo tak, že jsem šla do práce jen ve středu, ale aspoň jsme si užili sváteční volno i ve dvou. Silvestr jsme vzali také tak nějak v poklidu. Já nikdy moc neviděla důvod, proč dělat velké oslavy, proč najednou jít na party a opít se, proč je z toho takové haló. Změny a nové začáty přece můžeme uskutečňovat v průběhu celéo roku. Udělali jsme si teda nějaké dobroty doma, otevřeli šampaňské, vzali od dvanácti měsíčků jahody a "slavili". Mě se teda chtělo spát už od desíti, přece jen jsem ještě den předtím byla v práci. :D Ale nakonec jsme se půlnoci dočkali a pak šli ven koukat na ohňostroje (a zase zapalovat metrové prskavky :D).

Včera jako na povel, že je první den v novém roce, nám začalo ve Zlíně sněžit. A nasněžilo docela dost! :) Sníh a zimu teda moc ráda nemám, ale takový ten začátek sněhu v zimě je hezký. Pokud sníh není dýl než měsíc, nejsem s ním až takový nepřítel. Až pak mě začíná rozčilovat. :D Včera se ale hodil, protože byl ve Zlíně večer novoroční ohňostroj a tak to byla taková třešinka na dortu. Ohňostroj byl nádherný a velkolepý. Mám tu podívanou vždy ráda. Akorát je mi líto zvířátek, které to bohužel nesnáší moc dobře. (Teda až na naše osmáky, těm to bylo na Silvestra a asi i včera úplně šumák a klidně si spinkali v hamaku.) Škoda, že někdo nevynalezl ohňostroj, který by byl pouze vidět a ne slyšet. :)



To je dneska asi tak vše. Docela jsem se rozepsala, tak snad si někdo počtete. :) Jinak vám všem přeju, ať pro vás je tenhle nový rok co nejlepší a ať se vám vše vydaří podle představ. Ale na druhou stranu, přeju vám to vlastně skoro pořád. Pamatujte si, že na to, aby jste si splnili sny, nepotřebujete Silvestr. ;)




4 komentáře:

  1. Antistresové omalovánky jsem koupila mamče k Vánocům :D Taky u nás krásně nachumelilo,ale na Novoroční ohňostroj byla hrozná mlha :/ Tobě taky krásný Nový rok :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na ohňostroji mi vadí ten humbuk a to, že to lidé nenechávají jen zkušeným, a pak jsou z toho zmrzačeni. Já zase neměla bůhví jak velkolepé Vánoce, ale Silvestra jsme oslavili komorně s přáteli :-) Kolem mě svátky nějak prosvištěly. :)
    Přeji hezký nový rok :-)

    OdpovědětVymazat
  3. V Praze před půlnocí taky sněžilo, ale hned to roztálo. I tobě všechno nejlepší v Novém roce. Já si taky nestěžuji, mně začal nádherně a když to tak bude každý den...:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)