Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Vánoční

V článku najdete tip výlet - VÁNOČNÍ TRHY BRNO

Hezké nedělní dopoledne!Možná jste si už u mě na instagramu všimli, že mám už asi 3 týdny vánoční náladu. Tenhle rok jsem se o malinko víc věnovala Vánocům i u nás v bytě. Maminka mi udělala krásný adventní věnec a také venec na dveře, brzy jsme ozdobili i stromeček (protože v úterý odjíždíme až do neděle na Vánoce k našim, tak a´t si ho tu užijem), koupila jsem si světýlka na poličku i ven na okna, pan Halloween je ve vánočním a dokonce jsem pekla perníčky a oblíbené linecké. ^^


Mám z toho všeho fakt radost, Vánoce mám moc ráda. Nkdo říká, že je nemá rád kvůli shonu, nutnosti dávat dárky a podobně, ale Vánoce jsou přece přesně takové, jaké si je uděláte vy sami, o tom to je.




Jo mimochodem, začala jsem mít víc ráda své vlasy a skončila jsem s chemickými barvami. Tato krásná zrz mi vyšla po prvním barvení hennou asi měsíc zpět a je to super. Dokonce mi henna vlasy tak nějak "uklidnila" a nemám je bez vyžehlení na všechny strany, takže už jsem je snad dva týdny nežehlila. Sem tam zapletu na noc copy a když ne, nechám prostě vlasy po umytí uschnout a pak už s nimi nic nedělám, konečně s nimi nevedu válku. Takže kdo chcete jít do henny, určitě doporučuju. Já mám právě na hlavě další várku. :)


Jinak si poslední týdny užívám ten předvánoční čas. Chodím si po vánočních trzích, koupila jsem nějaké dárky a už se moc těším, až je nadělím. Já už si pro radost pořídila do bytu nový konfrenční stoleček a po Vánocích si chci ještě koupit novou postel, takže naježím dost i sama sobě. ^^ Taky jsem si v knihovně pujčila asi tři knížky s vánočními povídkami, takže si někdy večer jen tak lehnu do postele a čtu si, je to příjemné a pohodové čtení. ^^


Včera jsme ještě byli cééličký den v Brně. Jeli jsme se podívat na vánoční trhy a taky se projít na Špilberk. Moc se mi tam líbilo. Trhy se mi asi nejvíce líbily na Nám. Svobody. Každý říká, že je nejhezčí zelňák. Ten byl fajn a měl sice nejhezčí stromeček, ale jinak mi to tam přišlo dost namačkané na sobě. Na svoboďáku to bylo volnější, koupila jsem tam, co potřebuju a moc se mi líbil velký dřevěný betlém, nádhera. ^^

No a park ke Špilberku byl taky skvělý. Byla jsem tam poprvé a těšila jsem se na hezký výhled, ale bohužel byla dost hustá mlha. I tak jsem ale nadšená, protože ona i ta mlha má své kouzlo a něco jsem si nafotila. Určitě se tam vydáme ještě jednou, ať vidíme i ten výhled, ale to včerejčí počasí prostě mělo také něco do sebe.


Bohužel nic není nikdy čistě tak růžové a veselé a zrovna v tenhle krásný předvánoční čas to máme u nás docela smutné. Proto jsem ani tak dlouho neměla chuť psát článek. Máme naneštěstí úmrtí ve velmi blízké rodině přítele a předcházely tomu starosti s vážným pobytem v nemocnici. Skončilo to dnes v noci jak to skončilo a moc mě to mrzí, ale věřím na lepší zítřky a snad aspoň ty Vánoce to trošku osvětlí. Všem nám i vám ty hezké Vánoce přeji, i když jsou kolem toho někdy smutné události.

3 komentáře:

  1. Krásná fotka, hlavně ta poslední. Copy mám u holek rád a věřím, že se líbí i tvému příteli. Taky hezkou vánoční pohodu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se do vánoční nálady dostala až na Štědrý den, ale pořád lepší než vůbec:)
    Jinak ten Špilberk závidím!
    A přeji už jen samé veselé zprávy!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)