Chceš nějakou audioknihu? Tady na Audiolibrixu najdeš můj slevový kód 20% na první nákup.

Podzminí

Dobrý podvečer!
Tak mám projednou zase 4 dny volna za sebou a tím pádem taky spooustu času. Odjela jsem na tenhle prodloužený víkend k našim, užít si trochu podzimu a malém městě. Snad bude hezky, abych mohla vyrazit s Bernou na procházku. Taky má brácha na hřišti ukončení fotbalu s opékáním, tak se tam zase jednou za sto let podívám a jako obvyle to spojím s návštěvou babičky. ^^

Instagram.com/Day_sy

Ask.fm/TheDaysy

Za tu dobu, co jsem nepsala se dělo dost věcí, aby taky ne, když je to taková doba. :) Vážně jsem napsat chtěla dřív, vždycky mám takovou chuť jít něco napsat, přihodit nějaké fotky a tak, vážně mě to baví, ale pak akorát večer zalezu s knížkou do postele a jsem ráda, že tam jsem. :D Ne, že bych byla nějak dodrcená svými činnostmi, ale prostě to tak mám. 

No a co se dělo? →↓

V první řadě je přítel konečně strejdou (a prej já taky tetou) a navíc k tomu je to synovec, tak jsme aspoň trošku slavili oblíbeným Ciderem. Ciderem hlavně proto, že poslední dobou už odmítám cokoliv jiného než víno a cidery pít. :D Ale oslavili. :)

Taky nám samozřejmě už opravdu začal podzim, jak jste si asi také ráčili všimnout. Je to moje oblíbené období. I když teď je i na mě dost chladno. >.< Ale i tak to mám ráda, hlavně miluju to sluníčko mezi barevnými listy a procházky v nich. ^^ A když k tomu přidáte nový park ve Zlíně, je to paráda.


Už ne až tak příjemnou novinkou je ten vybuchlý muničákve Vrběticích, což není tak daleko od našich, takže jsem si vyslechla dost vyděšených vět o těch velkých ránách. Naštěstí ale zase nebydlí tak blízko, aby je to zasáhlo nějak víc, jako třeba evakuacemi a podobně. I tak to prý ale nebyla sranda.

Příjemnější je, že jsem našla straašně fajn a mně vyhovující kavárnu ve Zlíně. Ano, rok po tom, co tam bydlím. Hlavně, že kolem ní pořád chodím. Přítel tam ale nikdy nechtěl jít, protože nemá rád prosklené kavárny, kde je na něj vidět, ale když byl minulý pátek na divadelní zkoušce, šla jsem to testnout sama a už ji asi bude mít po mých obdivovatelských větách rád taky. Jen až mu to tam ukížu. a uvidí! Jediné mínus je, že je kuřácká, ale nebývá tam moc lidí, tak to skoro nepoznám. A navíc jsem si našla místo, kde sice prosklenou částí vidím ven na ulici, ale mě zároveň vidět není, takže si můžu klidně pít čaj nebo kávu a číst knížku nerušeně. Jo a mají tam puntíkaté hrníčky a domácí bezovou limonádu a hraje tam jazz! ^^


Když už jsme u těch kaváren a podobně, taky jsem v kavárně, ve které jsem sice už byla, ale pila jen kafe, objevila, že tam dělají čaje z Oxalis a ten nejlepší - jahodu v šampaňském. No a a) musím tam chodit častěji, b) musím si jít nakoupit čaje do Oxalis! No a ještě nekončím, taky mě zaujala retro kavárna, která sice neni až tak retro, ale číšník noší kšandy, je to tam hezky barevné, s gramofonovýma deskama na stěnách a dělají tam domácí brambůrky. :)

Díky kavárničkám už mám navíc taky dočtené všechny knížky Harryho Pottera. Ještě dnes večer zkouknu poslední část filmu, kterou jsem jako jedinou ještě neviděla a pak najedu na doplňkové knížky, ať mi po tom není tak smutno. Mezitím si ale čtu ještě i Hvězdy nám nepřály. Mimochodem dobrá knížka i film! ^^


No a poslední a taky asi nejčerstvější novinkou je, že jsem se ostříhala. Mám něco jako delší mikádo a moc mi to vyhovuje. ^^ Měla jsem docela zničené vlasy z toho, jak jsem je v létě odbarvovala a dávala na ně svítivou červenou, ale teď je podzim a mě se líbí zrzavo-hnědá a kratší sestřih. Navíc je to hrozně praktické! :D :)

Toť asi vše z mých radostí za poslední dobu. Přítelova noha se rychle lepší, tak snad i on si bude za chvíli všechno moct užívat naplno. Chodíme teď odpoledne hodně ven, když nemůže do práce a tak máme víc zážitků. Takže ještě jedno doporučení na film, ve kterém jsme byli nedávno v kině - Andělé všedního dne od Alice Nellis (její filmy miluju!) podle knihy od Viewegha (a taky si to přečtu!). Moc pěkné. :)
_______________________________________________________________________________________________________
Na další článek už se - a to vážně slibuju! - můžete těšit už zhruba za týden. Hodlám totiž poprvé slavit Halloween ne "jen tak sem tam", ale ve velkém. Minulý rok jsme na Halloween ještě nebyli ve svém bytě, ale jen na pokoji se spolubydlama, tak to moc nešlo, ale tento rok s přítelem budem slavit a už se moc těším. Už máme dýňáka, který svítí na okně a několik nápadů na strašidelné pochoutky a nějaké masky. A jako každý rok si chceme pustit The nightmare before christmas s mým oblíbeným Jackem Skellingtonem a Vránu. :) Budete slavit Halloween vy?

4 komentáře:

  1. Ta kavárna vypadá fakt nádherně. Škoda jen, že do Zlína to mám víc jak přes půl republiky, jinak bych byla asi pravidelný návštěvník. Doufám tedy, že tam dělají horkou čokoládu, jelikož kafe ještě není moc můj styl. A ten podzim se mi líbí. Jen je po ránu chladný a když je zamračeno a zamlženo tak je i takový smutný :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké vlasy, něco takového zrovna plánuji :) Užij si trochu volna :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si uzívám podzimu co se dá a prístí týden má být i víc slunícka. Vypadas jako vzdy hezky, ale uprímne receno, ten úces, no nevím... být tebou, asi bych nad tím jeste popremýslel jak ho zmenit. Ale jsou tvoje vlasy a tvuj prítel ti asi nejlíp poradí a rekne co se mu líbí.... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Podzim miluju ale moc těch hezkých typických podzimových dnů zatím nebylo. :/ Jinak tady v Ostravě je taky jedna moc hezká kavárna ale byla jsem tam zatím jen jednou, protože každý den ve škole končím ve 3 a pak už to nemá nějak moc cenu abych se vrátila domů v 8 a neměla bych ani čas se učit. :/ :D Ten hrneček je ale lovely! :D:) A ty vlasy ti moc sluší, to už jsem ti psala. :)
    Jinak já budu Halloween slavit asi jako každý rok, s dýní, čajem a nějakým fajn filmem, rozsvícené svíčky a ve společnosti mého psa. :D Ale vyhovuje mi to. Tak si ten Halloween užij. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za tvůj komentář, určitě si ho přečtu a ráda i odpovím. :)